Soovin kindlust 24.06.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,loodan,et saan vastused oma aküsimustele,kui suur tôenäosus on nakatuda hivi tatoveerimise kaudu,kui vôtta arvesse kôik vôimalikud riskid. Tegin ka esimese testi Ida-tallinna Keskhaiglas 7 nâdalat hiljem, test veeniverest hiv1.2Ag+ab ja 5 päeva enne 3 kuud möödumist samas haiglas ja sama test ja oli ka negatiivne.Kas vôin olla 100%kindel,et ei saanud infektsiooni? Infot internetis aknaperioodi pikkuse kohta on palju ja selleks ei saa ka hingerahu juba tehtud analüüside vastustes. Suured tänud vastuse eest

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Olete 2 korda kontrollinud 7 nädalat ja ca 11 nädalat peale tätoveeringu tegemist ja teie tulemused on olnud negatiivsed. Kontrollitud on HIV 1/2 Ab +Ag ehk väga usaldusväärse HIV skriiningtestiga.
Julgen arvata, et võite olla rahulik ja Te ei ole nakkust saanud.

Tõenäosus HIV viirusesse nakatuda tätoveerimise teel on tegelikult olemas juhul, kui tätoveerija kasutab samu nõelu korduvalt eri inimeste peal ja neid vahepeal korralikult ei steriliseerita. HIV levib vere ja kehaeritistega. Kui protseduur on tehtud puhtalt ja kõiki kliendi ohutusnõudeid silmas pidades, siis peaks nakkusoht olema välistatud.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Usaldusväärne test

Olen teinud hiv testi viljandi haigla laboris veeniverest 2 kuud peal juhuvahekorda,oli neg. ja siis kui oli möödas 5 kuud tegin kiirtesti kodus.oli ka neg.Kui usaldusväärne see kiirtest on mida saab ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Lugupeetud patsient

Apteegis müüdavate kiirtestide usaldusväärsuse kohta mul andmed puuduvad.
Laboritestid peavad olema kontrollitud ning verifitseeritud, seega ma Viljandi Haigla labori ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi