Hemogramm 09.05.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere

Palun vaadake üle vereanalüüs. Kas on viiteid verehaigustele, mis selgitaksid tekkinud nahaprobleeme- kapillaaride laienemine ja värvi muutumine lillakaspunaseks, veenilaiendite ja verevalumite teke.
Milliseid uuringuid võiks veel teha?
Hemoglobiin 135 g/l 118-150
Hematokrit 41,0 % 37,0-47,0
Leukotsüüdid 4,7 x10^9/l 4,1-9,4
Erütrotsüüdid 4,39 x10^12/l 4,00-5,10
MCV 93,4 fl 85,0-97,0
MCH 30,8 pg 28,0-36,0
MCHC 329 g/l 310-370
RDW 13,1 % 10,0-15,5
Trombotsüüdid 258 x10^9/l 150-450
Trombokrit 0,27 % 0,10-1,00
MPV 10,5 fl 5,0-12,0
PDW 11,9 % 11,0-20,0
Neutrofiilide suhtarv 43,3 % 40,0-80,0
Eosinofiilide suhtarv 3,9 % 1,0-5,0
Basofiilide suhtarv 0,6 % 0,0-1,0
Monotsüütide suhtarv 9,2 % 1,0-11,0
Lümfotsüütide suhtarv 43,0 % 20,0-45,0
Neutrofiilide arv 2,0 x10^9/l 1,50-6,70
Eosinofiilide arv 0,2 x10^9/l 0,03-0,44
Basofiilide arv 0,0 x10^9/l 0,00-0,10
Monotsüütide arv 0,4 x10^9/l 0,20-0,80
Lümfotsüütide arv 2,0 x10^9/l 1,30-3,60

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on normi piirides ja põhjust kahtlustada hematoloogilist haigust selle analüüsi alusel ei ole.
Kui teie kaebuseks on verevalumid ja kapillaarsed veenilaiendid, võib probleeme olla erinevaid. Kuna trombotsüütide näitajad on normis, soovitaks ära teha veritsusaja uuringu (Ivy test) ja PT ning APTT uuringud (hüübimisuuringud). Kui need on korras, siis võiks nõu pidada perearstiga - ehk on teie varasemas haigusloos viiteid sidekoe nõrkusele, mis samuti võivad põhjustada tavapärasest sagedamaid verevalumite teket ja eelsoodumust veenilaiendite tekkeks.

Hüübimisuuringuid saate teha oma perearsti juures või soovi korral tasulise uuringuna Ida-Tallinna Keskhaigla või Põhja-Eesti Regionaalhaigla laborites Tallinnas või ka mujal laborites, sõltuvalt Teie elukohast.

Lugupidamisega,
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi vastused.

Tere!
Palun Teie abi, oleksin väga tänulik kui annaksite oma hinnangu minu vereanalüüsi näitajate kohta. Ise jäin hätta.
Kilpnääret stimuleeriv hormoon seerumis 5,56 mlU/L 0,30...4,20

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie kirjast jääb mulje, et teie probleemiks on hüpotüreoos, mida ravitakse L-türoksiiniga. Kõrvalmõjusid te ei ole kirjeldanud, seega ma ei saa anda hinnangut, millest need võivad olla ...

Loe edasi

patoloogiline veri

Viimase aasta jooksul on mul vesre keukotsüütide tase tõusnud 27-30x10/9
tasemelennendest lümfotsüüte 70% trombotsüüte 100x10/9 piires.Kas on kartust,et võib tegemist alla verevähiga,olen 50-e aastane ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Nende andmete põhjal väga raske öelda, millega tegemist, kindlasti oleks vaja lasta verepreparaat (hemogramm) spetsialistil mikroskoobi all üle vaadata.

Lugupidamisega
Jüri ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi