Vereanalüüside tulemused 12.08.13 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere

Lapsel (poiss, sel hetkel oli 1.5a, nüüd 2aastane) diagnoositi märtsis EpsteinBarr viirus.
Pärast seda oleme jantinud vereanalüüsidega, kuna ka hemoglobiin oli madal.
lisan ka vereanalüüside andmed.

08.03.2013 Aspartaadi aminotransferaas seerumis 55 U/L 20.0 Positiivne
08.03.2013 Epstein-Barr viiruse VCA IgG 20.0 U/mL 160 U/mL 40.0 Positiivne

20p pärast olid andmed sellised:
28.03.2013 Erütrotsüütide settekiirus 5 mm/h 0.0 - 15.0
28.03.2013 Ferritiin 7.1 µg/l 5.0 - 120.0
28.03.2013 B-autom5diff *

28.03.2013 NEU 22.3 % 29.0 - 54.0
28.03.2013 LYM 59.3 % 35.0 - 65.0
28.03.2013 MONO 4.7 % <5.0
28.03.2013 EOS 13.2 % 0.0 - 3.0
28.03.2013 BASO 0.5 % <1.0
28.03.2013 RBC 6.01 x10*12/L 3.8 - 5.3
28.03.2013 HGB 96 g/L 100.0 - 141.0
28.03.2013 MCV 55.4 fl 72.0 - 87.0
28.03.2013 MCH 16.0 pg 24.0 - 29.0
28.03.2013 MCHC 288 g/L 315.0 - 360.0
28.03.2013 RDW 27.6 %CV 10.0 - 15.5
28.03.2013 PLT 463 x10*9/L 150.0 - 450.0
28.03.2013 MPV 10.0 fl 5.0 - 12.0
28.03.2013 Trombokrit 0.47 % 0.1 - 1.0
28.03.2013 PDW 14.2 % 12.0 - 20.0
28.03.2013 WBC 12.1 x10*9/L 4.0 - 10.0
28.03.2013 NEU 2.7 10*9/L 1.2 - 5.4
28.03.2013 LYM 7.2 10*9/L 1.4 - 6.5
28.03.2013 MONO 0.6 10*9/L <0.5
28.03.2013 EOS 1.6 10*9/L <0.3
28.03.2013 BASO 0.1 10*9/L <0.1
28.03.2013 Hematokrit (Q) 33.3 % 30.0 - 41.0

Ning nüüd augustis:
09.08.2013 Ferritiin 13.6 µg/l 5.0 - 120.0
09.08.2013 B-autom5diff *

09.08.2013 NEU 21.4 % 29.0 - 54.0
09.08.2013 LYM 65.0 % 35.0 - 65.0
09.08.2013 MONO 5.7 % <5.0
09.08.2013 EOS 7.5 % 0.0 - 3.0
09.08.2013 BASO 0.4 % <1.0
09.08.2013 RBC 5.76 x10*12/L 3.8 - 5.3
09.08.2013 HGB 120 g/L 100.0 - 141.0
09.08.2013 MCV 62.8 fl 72.0 - 87.0
09.08.2013 MCH 20.8 pg 24.0 - 29.0
09.08.2013 MCHC 331 g/L 315.0 - 360.0
09.08.2013 RDW 18.2 %CV 10.0 - 15.5
09.08.2013 PLT 320 x10*9/L 150.0 - 450.0
09.08.2013 MPV 9.7 fl 5.0 - 12.0
09.08.2013 Trombokrit 0.31 % 0.1 - 1.0
09.08.2013 PDW 10.0 % 12.0 - 20.0
09.08.2013 WBC 10.4 x10*9/L 4.0 - 10.0
09.08.2013 NEU 2.2 10*9/L 1.2 - 5.4
09.08.2013 LYM 6.7 10*9/L 1.4 - 6.5
09.08.2013 MONO 0.6 10*9/L <0.5
09.08.2013 EOS 0.8 10*9/L <0.3
09.08.2013 BASO 0.0 10*9/L <0.1
09.08.2013 Hematokrit (Q) 36.2 % 30.0 - 41.0

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Saan aru, et lapsel oli probleemiks Epstein-Barri viiruse (infektsioosne mononukleoos) põdemise järgne rauavaegusaneemia? Ja ta on ravi saanud rauapreparaadiga?
Tegelikult on ju aneemia taandunud, hemoglobiini väärtus on suurenenud 96-lt 120 g/l, samuti on suurenenud hematokriti väärtus ja kõik erütrotsütaarsed indeksid: MCV, MCH ja MCHC. See näitab, et rauaravi on toiminud. Samas ei ole veel näitajad päris normi jõudnud, seega rauaravi jätkamine tundub arukas mõte.
Seega mina tulemusi väga halbadeks küll hinnata ei julgeks, näha on, et protsess liigub paranemise suunas.
Ma ei julge kahtluse alla panna perearsti soovi konsulteerida ka hematoloogiga, sest ma ei tea kogu lapse haigestumise lugu. Ehk tahab perearst hematoloogi arvamust kuulda just selle kohta, kas aneemia tekkimise põhjused vajaksid täpsustavaid lisauuringuid või võib olla kindel, et ainus põhjus on läbipõetud viirusinfektsioon.
Aga tundub, et suureks mureks ei ole põhjust.

Kui on täiendavaid küsimusi, vastan meelsasti.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemused

Ema pöördus EMOsse kõhuvaluga, mis oli nabast veidi kõrgemal ja veidi paremal pool, valu juba neljandat päeva aga mitte eriti tugev.Veidi iiveldas, vererõhk 173/85 ja südamelöögid 103xmin.Palpeeriti kõhtu, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Valu ülakõhus võib viidata mao, sapipõie või kõhunäärme probleemidele. Kui mingit põhjust ei leita UH uuringu ja vereanalüüside alusel, tuleb kõne alla ka funktsionaalne häire ehk soolespasm. ...

Loe edasi

Vereanalüüside usaldatavus

Tegin perearsti juures vereanalüüsi 29 novembril. Tulemused olid
Üldkolesterool 6,70 HDL 1,6 ja LDL 3,8.
Eriarsti juures tehti mulle sama analüüs 01.dets. Tulemused olid
Üldkolesterool ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Kui need arvud, mis Te esitate on tõesed, siis on situatsioon tõesti mõtlemapanev. Natukegi arusaadav oleks asi siis kui vaadelda ainult kahte esimest määramist, sest erinevates laborites ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi