Hgb 28.02.05 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Kas organismis on mingeid aineid puudu kui Hgb on 10,3 ja erüütrotsüüt on normist (31 -36) väiksem 26 ? Nahal on nööpnõela torkimist meenutavad tulipunased verevalumid, mõned on ka suuremad ja veidi kõrgemad? Samas on ka palju lõhkenud kapillaare?
Millise arsti poole peaks murega pöörduma?
Kas hematoloogi?
Ette tänades.

Arst vastas:

dr Jüri Laasik

Laborimeditsiini arst

HTI Labor, Tallinn

Tere,
Iseenesest ei ole 10,3 e. 103 g/L hemoglobiini jaoks veel katastroofiline langus, kuid ärevaks peaks tegema küll. Eriti kui sinna lisandub punase vere liblede väiksus. Seda seisundit nimetatakse aneemiaks ja tegeleb sellega tõesti hematoloog. Kindlasti oleks vaja lasta mikroskoobi all asjatundjal verepilt üle vaadata.

Lugupidamisega
Jüri Laasik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Liiga madal Hgb

Tere.
Olen olnud pidevalt hädas veidi madalama Hgb tasemega ja söönud palju rauatablette/joonud siirupit jne. 10 aastat tagasi uuriti ka põhjalikult, kuid põhjust siiski ei leitud. Aasta tagasi oli ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere. Hgb tase 50 g/l on küll juba väga madal ja ka ferritiini tase viitab rauapuudusaneemiale. Pigem tekib teie puhul küsimus, miks teie Hegb väärtus langeb, sest selline number viitab pigem kroonilisele ...

Loe edasi

körge hemoglobiin

Tere! Olen 45a.naine.Mureks on körge HGB 160-175,mis on kestnud palju aastaid.Olen kuulnud,et see pole eriti hea,kui on nii körge.Mis tagajärjed sellel vöivad olla?Kas asperiini vötmine aitab HGB taset ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Kõrge hemoglobiini sisaldusega kaasneb sageli ka punavereliblede e. erütrotsüütide arvu tõus. See omakorda muudab vere viskoosseks e. "paksuks", mis võib teatud olukordades olla versoone ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tegemist on 34 aastase naisterahva analüüsi tulemusega. Kas on põhjust muretsemiseks?
HGB 116 HCT 35,5 Leuk. 4,0 Erütr. 4,04 Trombots. 254 Lümfots.% 43,6 Neutr.% 48,4 Mix% 8,0 MCV 87,9 MCH 28,7 MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Erilist põhjust muretsemiseks ei ole. Hemoglobiin võiks kõrgem olla ja seetõttu soovitan mõne aja järel uus analüüs teha. Kui on märgata langustendentsi, tuleks uurida selle põhjust.
Lugupidamisega
Loe edasi

Vereanalüüsi tõlgendamine

Tere,

oleksin südamest tänulik, kui leiaksite aega kommenteerida mu vereanalüüsi tulemust:
WBC 7,1
RBC 4,57
HGB 133
HCT 39,3
MCV 88,0
MCH 29,1
MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Teie vereanalüüs on täiesti korras, ainult järgmine kord teete asja lihtsamaks, kui lisate ka oma soo ja vanuse.

Tervitustega
Jüri Laasik

Loe edasi

1 a tüdruku vereanalüüs

tere,

1 aastase tüdruku vereanalüüsil on tulemused
WBC 12,6
HGB 106
HCT .335
PLT 555
kas on põhjust muretsemiseks?

tänud vastamast!

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Antud tulemused vastavad selle vanuse normidele. Vaid trombotsüüdid (PLT) on veidi kõrgemad kui vaja. Võiks mõne aja pärast korrata.

Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi

vereaänalüüs muutub kiirelt!

tere on selline mure et vähem kui kuu ajaga on verepilt kapitaalselt muutund .
14.04.05 tehtud vere analüüsi näitajad! Anti -O-streptolüsiin 955,
c reaktiivne valk 5,reumafaktor 17,settereaktsioon ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kui teil on diagnoositud mandlite põletik, siis tuleb see välja ravida ja küll te näete, et ka analüüsid normaliseeruvad. Verehaigust ei saa nende tulemuste järgi küll diagnoosida.
Tervitades
Loe edasi

HGB langus LYM tõus

tervist mul on selline mure et mul oli sel aasta veebruaris HGB tase 175 ning LYM 19.0. Põen hetkel kroonilist mandlite põletikku (ASO 750) ning selle kahe kuuga on mu HGB tase langend 155 ning LYM 35 ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Nende tulemuste hindsamisel usaldage oma perearsti.
Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi