Rasestumine 41 aastaselt 26.06.20 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere,

Olen peagi 42 aastaseks saamas. Soovime mehega pesamuna, oleme 3 kuud proovinud peale vaskspiraali eemaldamist loomulikul teel rasestuda. Hetkel ei ole see õnnestunud. Palusin naistearstil teha vajalikud analüüsid, kas mu keha on ikka sellises vanuses veel "toonuses". Sain teada, et vajalike vitamiinide hulk organisimis on kõik normis, klipnäärme talikus korras, naissuguhormoonide talitus korras ja meessuguhormoonide talitus samuti. Abikaasaga olemas varasemalt 2 last, 13 ja 11 aastased. Võtan 4 kuud foolhapet lisaks, abikaasa aga Men Conseption toidulisandit, sperma kvaliteedi tõstmiseks. Elame suhteliselt tervislikku eluviisi harrastades, liigume, teeme mõõdukalt sporti. Ülekaalulisus ei ole probleemiks. Kuna aeg tiksub halastamatult, siis tekkiski küsimus, kas saaksin veel midagi teha? Peaksin laskma teha täiendavaid uuringuid ja teste? Aitäh vastuse eest!

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
soovitan pöörduda viljatusravi vastuvõtule, et arutada koos asjatundjaga täiendavate uuringute vajalikkust (sperma analüüs, munajuhade läbitavuse uuring).
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kas IVF edukus sõltub aastaajast?

st protseduuri läbiviimise kuust (külmetushaigused, viirused jms)? Kas eesti kohta on statistikat? aga nö tavaliste raseduste kohta

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
sõltuvust aastaajast, kuu faasist vms pole leitud. Samuti ei saa väita, et teatud kuudel on loomulik rasestumine rohkem või vähem tõenäoline.
Lgp,
AE

Loe edasi

hüpertoonia ja kehaväline viljastamine

Tere!

Kas IUI-d ja IVF-d tehakse ka naisele, kellel on ravimitega kompenseeritud hüpertoonia?

Tänan vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Kui rasestumine pole vastunäidustatud, vöib teha.
AE

Loe edasi

Rasestumise võimalikkusest

Tere
Diagnoosiks on seletamatu põhjusega viljatus. Elu jooksul on olnud üks spontaanne rasestumine 16-aastaselt, mis katkes enne 12.nädalat. Sellel aastal on olnud kaks IVF, mis mõlemad on ebaõnnestunud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raseduse katkemine võis mainitud mutatsiooniga seotud olla. Et IVF ebaõnnestumise või seletamatu viljatuse taga oleks seesama probleem - seda ei usu.
Jätkake üritamist ja kui rasestute, eks siis ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Kakskümmend aastat tagasi peale teist keisrit suleti mul munajuhad. Palun öelge, kas on mingi võimalus, et ma saaksin veel rasestuda. Olen kuulnud, et operatsiooniga saab munajuhad avada. Kui ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Munajuhade läbitavuse taastamine võib õnnestuda - sõltub sellest, kui tõsiselt neid lõikusel kahjustati.
Kui operatsioon õnnestub, on rasestumine põhimõtteliselt võimalik. Raseduse tõenäosus pole ...

Loe edasi

kaal ja rasedus

kaalusin paar aastat tagasi 45kg...nüüd olen 52kg..olen 20a ja 173cm pikk.päevad pole mul ära jäänud...tahaksin teada,kas 52kg on piisav,et rasestuda?kas on võimalik mul üldse lapsi saada?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui tsükkel on enam-vähem regulaarne 24-35 päeva piires, peaks rasestumine olema võimalik.
AE

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Loomulikul teel rasestumine osutus võimatuks, kuna dagnoositi läbimatud munajuhad. Täna kodus kasvamas IVF tulemusel saadud 8 kuune beebi. Arsti sõnul on olemas võimalus, et järgmise lapse ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

sünnitus ei puhasta munajuhasid.
kuna ma pole teie looga täpsemalt kursis, ei võta õigust teie arsti sõnu kommenteerida.

Aivar Ehrenberg

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Mul selline küsimus kuna mul ei käi iseenesliku menstruatsiooni siis saan tsüklilist ravi dhupasthooni ja estrofemmiga, mul ei käi ovulutsiooni ja emakas on vahesein tahan teada milline võimalus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Selle kirjelduse järgi ei ole võimalik öelda, kas te saate oma munarakkudest rasestuda. Doonorimunarakuga on rasestumine ilmselt võimalik.
Soovitan minna lastetuse raviga tegeleva asjatundja jutule. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: