rasestumine 48-aastaselt 26.06.19 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere,
olen peaaegu 48-aastane naine. Mul on veel perioodid ja olen arvanud, et kui on perioodid, siis võib ka ovulatsiooni päeval loomulikul teel rasestuda. 46-aastaselt muutusid minu perioodi päevad ebaregulaarseks sagedusega 1,5 kuu või 2 kuu tagant. Viimati oli paus 4 kuud ja siis 5.juuni 2019 algas jälle. Üldiselt olen terve.
Hiljuti külastasin perearsti ja soovisin rääkida rasestumise teemal. Perearst ütles, et minu vanuses enam loomulikul teel ei rasestu, kuna minu munarakud on vanad ja kui rasestun, siis munaraku vanaduse tõttu võin saada invaliidist lapse ja rasedusega sean ka oma tervise ohtu.
Kas Teie kui suurema kogemustega spetsialist saate kinnitada, kas perearstil oli õigus? Kas ma võin loomulikul teel rasestuda, kui mul veel munarakke on ja perioodid kestavad? Kas on reaalne, et saan invaliidist lapse? Kas tasedus võib ka minu tervisele halvemini mõjuda kuigi olen praegu terve?
Kui kasutada kehavälist viljastamist, IVF, kas mul on võimalik oma munarakke kasutada?
Mul ei ole viljatusega mingeid probleeme olnud. Olen olnud ainult 1 kord rase 25-aastaselt ja sünnitasin terve lapse. Edaspidi kasutasin ESV spiraali, kuna ei planeerinud last. Hiljuti tutvusin mehega, kellega sooviks veel last saada, kuna temal pole lapsi.
Tänades

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
selliste tsüklihäirete korral on loomulikul teel rasestumise tõenäosus nullilähedane. Oma rakkudega kunstlik viljastamine ei tule enam kahjuks kõne alla, sest munasarjade reserv on tsüklite iseloomu järgi hinnates ammendunud. Kuni saate 51 aastaseks, on Teil võimalus läbida kehaväline viljastamine doonori munarakkudega.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

hüpertoonia ja kehaväline viljastamine

Tere!

Kas IUI-d ja IVF-d tehakse ka naisele, kellel on ravimitega kompenseeritud hüpertoonia?

Tänan vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Kui rasestumine pole vastunäidustatud, vöib teha.
AE

Loe edasi

Rasestumise võimalikkusest

Tere
Diagnoosiks on seletamatu põhjusega viljatus. Elu jooksul on olnud üks spontaanne rasestumine 16-aastaselt, mis katkes enne 12.nädalat. Sellel aastal on olnud kaks IVF, mis mõlemad on ebaõnnestunud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raseduse katkemine võis mainitud mutatsiooniga seotud olla. Et IVF ebaõnnestumise või seletamatu viljatuse taga oleks seesama probleem - seda ei usu.
Jätkake üritamist ja kui rasestute, eks siis ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Kakskümmend aastat tagasi peale teist keisrit suleti mul munajuhad. Palun öelge, kas on mingi võimalus, et ma saaksin veel rasestuda. Olen kuulnud, et operatsiooniga saab munajuhad avada. Kui ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Munajuhade läbitavuse taastamine võib õnnestuda - sõltub sellest, kui tõsiselt neid lõikusel kahjustati.
Kui operatsioon õnnestub, on rasestumine põhimõtteliselt võimalik. Raseduse tõenäosus pole ...

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Loomulikul teel rasestumine osutus võimatuks, kuna dagnoositi läbimatud munajuhad. Täna kodus kasvamas IVF tulemusel saadud 8 kuune beebi. Arsti sõnul on olemas võimalus, et järgmise lapse ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

sünnitus ei puhasta munajuhasid.
kuna ma pole teie looga täpsemalt kursis, ei võta õigust teie arsti sõnu kommenteerida.

Aivar Ehrenberg

Loe edasi

Rasestumine

Tere!
Mul selline küsimus kuna mul ei käi iseenesliku menstruatsiooni siis saan tsüklilist ravi dhupasthooni ja estrofemmiga, mul ei käi ovulutsiooni ja emakas on vahesein tahan teada milline võimalus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Selle kirjelduse järgi ei ole võimalik öelda, kas te saate oma munarakkudest rasestuda. Doonorimunarakuga on rasestumine ilmselt võimalik.
Soovitan minna lastetuse raviga tegeleva asjatundja jutule. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: