Rasestumine pärast keisrilõiget 05.04.19 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!
Viie kuu jooksul pole õnnestunud rasedaks jääda. Aasta tagasi oli keisrilõige, plaaniline, tüsistusi polnud. Rasestusin kohe. Nüüd pärast pillide kasutamise lõpetamist on tsüklid regulaarsed, LH tõus on OV-testidega tuvastatav, aga probleemiks on kõhuvalud. Kogu tsükli vältel on liigutamisega kaasnev valu ning alates ovulatsioonist püsiv tuim valu alakõhus ja -seljas. Käisin ka günekoloogi juures muret kurtmas, kuid öeldi, et nii vara ei hakata mingeid uuringuid veel tegema. Aga see kõhuvalu segab juba elukvaliteeti.. Ise kahtlustan, et pärast keisrit on tekkinud liited, mis valu teevad ja rasestumist takistavad. Kas tõesti on mõistlik aasta oodata ja alles siis uurida?
Tänan ette vastuse eest!

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
rasestumist võiksite tõesti oodata ühe aasta vältel ja seejärel pöörduda vastava abi saamiseks.
Valude osas tuleks uuringuid alustada juba varem, kui need elukvaliteeti rikuvad.

Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

FSH

Tere,
Olen 32 aastane ning kasutanud Harmotte pille 12 aastat, nüüd juba aasta pole kasutanud lootuses rasestuda, aga pole õnnestunud. Käisin günekoloogi juures oma murega ning ta lasi teha tsükli ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

kui teie tsükkel on regulaarne, munajuhad töötavad ja mehe näitajad korras, on rasestumine põhimõtteliselt võimalik.

sellegipoolest soovitan lastetusravi spetsialisti juures ära käia, sest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: