Võimalused 1 munaraku korral 23.08.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Soovisin taas rasestuda, kuid alates veebruarist pole see õnnestunud. Arsti uuringu kohaselt on mul alles 1 munarakk ning ta soovitas munarakudoonorlusele mõelda, kuna see munarakk võib olla kehv. Küsimata jäi ning nüüd süda valutab, et kas selle 1 oma munarakuga pole tõesti võimalik proovida kehavälist viljastamist (äkki ei ole kehv?)? Tean, et on riskid, kuid erinevad riskid lootega tulevad ju tänapäeval testidega välja. Tean, et jääb ka risk, et see munarakk lihtsalt ei viljastu … . Ja veel. Kas oma munaraku katseklaasis viljastamine on tasuline teenus? Kas munarakudoonori kasutamine on igal juhul tasuline teenus?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
Teie vanuses tuleb kunstliku viljastamise eest igal juhul ise maksta. Oma rakkude kasutamisel on sünnitamise tõenäosus väiksem kui 1:100.

Lgp,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Antifosfolipiidsündroom

Tere

1. Kas antifosfolipiidsündroomiga on IVF väga komplitseeritud? (alates juba munarakkude kasvatamisest on ju komplikatsioonide risk kõrge).
2. Ja kas oleks mõttekam kasutada hoopis ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Võibolla on teie juhtum kuidagi eriline, aga põhimõtteliselt ei sega AFLS munasarjade stimulatsiooni ega rasestumist. Sündroom võib kahjustada rasedust, seda sõltumata munaraku päritolust.
AE

Loe edasi

Mittekvaliteetsed embrüod

Tere!

2005.aastal suunati mehe viletsa sperma tõttu meid viljatusega tegeleva arsti juurde, kuna mehe spermatosoidid olid aeglased ja morfoloogia madal. Andsime mõlemad palju analüüse. Minul ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

1. üldjoontes ei saa te midagi teha. Kui suitsetate, lõpetage otsekohe. Muu on teisejärguline.
2. Suitsetamine, endometrioos, keemiaravi.
3. Veritsuste ja munarakkude kvaliteede vahel minu ...

Loe edasi

Rasestumise soodustamine

5 aastat tagasi sain lapse doonorspermat kasutades, kõik oli ok. Peale seda olen mõningad korrad üritanud uuesti doonoriga. Praegu olen leidnud mehe, kellega olla vahekorras, see ei ole küll regulaarne, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Veregrupil ei ole tähtsust. Mehele soovitan järgida terveid eluviise ja teile soovitan mitte muretseda. 4 kuud ei ole rasestumiseks piisavalt pikk aeg.
AE

Loe edasi

Munaraku doonor, lisa

Tagasi teema juurde, kus küsisin munaraku doonori kohta: aga mul pole sugulasi ju. Ja kliinikus olen juba järjekorras, aga alles 6, sellega võib minna oma 6 aastat enne, kui minuni järjekord jõuab. Aga ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Antud olukorras on mõistlik olla korraga mitme kliiniku ootelehel.
AE

Loe edasi

Munaraku doonor

Tere! Mul tekkis selline küsimus, et kuidas selle doonoriga siis on? Ma leidsin omale doonori, aga ta mu kasuõde, pole lähisugulane. Mainisin ka oma arstile, et ma leidsin omale ise doonori ja kas nüüd ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
soovitan tutvuda kunstliku viljastamise seadusega. Selles on öeldud, et doonori isik peab jääma sugurakkude saajale tundmatuks, välja arvatud munaraku doonorluse korral, kui doonoriks võib ...

Loe edasi

Ovulatsiooni stimuleerimine

Kliiniku infolehel kirjutatakse ovulatsiooni stimuleerimisest. Mida see täpsemalt tähendab ja kuidas seda tehakse?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

See tähendab, et tablettide või süstide abil kutsutakse esile ühe või mitme folliikuli kasv ja munaraku/munarakkude ovulatsioon.

Aivar Ehrenberg

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: