Embrüo doonorlus 16.04.20 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Kas Eestis on lubatud teise naise külmutatud embrüot mulle anda? Ta on ise nõus ja tema munarakk on eostatud doonoriga, seega isa käest küsima ei peaks.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
Naine, kelle munarakust on embrüo loodud, on seaduse mõttes munarakudoonor. Munaraku doonori isik peab jääma anonüümseks, erand tehakse ainult sugulastevahelise doonorluse korral. Seega, ainult siis, kui kõne all olev naine on Teie sugulane, võib ta embrüo Teile loovutada. Kui aga antud embrüo on loodud anonüümse doonori munarakust, siis takistust ei ole.
Seemneraku doonorilt ei pea luba küsima, aga tuleb arvestada, et ühelt doonorilt (nii seemne-kui munaraku-) tohib Eestis sündida maksimaalselt 6 last.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kunstlik viljastamine

Tere !

Mulle tehti IVF kasutades doonormunarakke. 11 päeva peale embrüo siirdamist oli HCG tase veres 16. 14 päeva peale embrüo siirdamist oli HCG tase veres 35. Kas mul on põhjust muretsemiseks? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
hCG taseme hindamiseks on tarvis teada, mitmendal päeval embrüod siirati. hCG kasv tundub kahjuks liiga aeglane.
Lgp,
AE

Loe edasi

embrüo ei jää pidama

Tere, Olen teinud läbi 4 IVF:i.Esimesel korral embrüo pesastus korraks,ehk umbes 10 päeva,järgmised korrad täitsa null. Laparoskoopia on tehtud,endometrioosi ei ole,hüsteroskoobis eemaldati polüüb/hüperplaasia. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kahjuks tuleb selliseid olukordi ette ja paraku jääb selguseta, miks. Vanusest lähtuvalt soovitan siiski IVF katseid jätkata.
Lgp,
AE

Loe edasi

siirdamine ja päevitamine

Tere, kas pärast embrüo siirdamist ei tohiks kuni veretestini ka päevitada?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Päevitada vöib, aga soovitan hoiduda pöletusest.
AE

Loe edasi

Kiirelt arenev embrüo

Kas see, kui embrüo on 3 päeval 12-rakuline, mitte 8-rakuline, nagu ideaalseks peetakse, tähendab, et sellega on rasestumise tõenäosus väiksem? Lasin siirdada kaks, mõlemad 3-päevased 12-rakulised. Arst ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
mul ei ole pädevust embrüoloogia küsimustes vastata. Isiklikult arvan, et 8 või 12 - see erinevus pole oluline.
AE

Loe edasi

Miks munarakk ei pesastu?

Tere.
Peale endoravi tehtud 2 IVF-i, ühel hcg 2 ja viimasel alla 1. Kas on mõistlik üldse edasi proovida või tasuks katsetada DMR-ga? Mis võib olla põhjuseks, et munarakk ei kinnitu? Eelnevad katsed ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Miks embrüo ei kinnitu?
- embrüo ei ole piisavalt kvaliteetne
- endomeetrium ei ole vastuvõtlik
- organismi immuunsüsteem töötab valesti.

Esimese ja kolmanda põhjuse korral ...

Loe edasi

Elu peale siirdamist

Tervist!
Sooviks Teie arvamust selle kohta, mille põhjal arst paneb mõned keelud peale embrüo siirdamist? Eriti, mis puudutab suguelu. Kas see sõltub viljatuse põhjusest?
Teie eelmisest vastusest ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Keelud pannakse peale soovist kaasa aidata raseduse tekkimisele ja need sõltuvad arsti isiklikust arvamusest. Mina oma patsientidele keeldusid ei sea.
Emakaväline rasedus tekib, kui emakas lükkab ...

Loe edasi

Embrüo siirdamisest

Tervist! Ma tahaks teada, mille järgi arst otsustab, kas siiratakse 2-või 5-päevane embrüo? Milline on parem?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui embrüoid on vähe, pole pikemal kasvatamisel mõtet. Kui embrüoid on palju ja naine soovib pigem siirata 1 embrüo, kasvatatakse teinekord kauem, et teha õigem valik.
AE

Loe edasi

Peale siirdamist

Tere.
3 päeva tagasi oli mul embrüo siirdamine. Täna hommikul nägin und, mille tulemusena sain kerge orgasmi. Kuivõrd tõenäoline on, et see embrüo pesastumisele negatiivselt mõjus? Olen väga mures.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Ei usu, et see rasestumist segaks.
AE

Loe edasi

test

Tere
Mul selline küsimus, kas 9 päeva pärast embro siirdamist näitab veretest kas on rasedust või mitte?

Murelik triibuotsija.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui siirati blastotsüst, siis küll. 4-rakulise embrüo siirdamise korral soovitan testida hiljem.
AE

Loe edasi

Aeglaselt jagunevad embrüod

Tere!
Mis võib olla embrüode aeglase jagunemise põhjuseks? Kas naise munarakk või mehe seemnerakk või hoopis miski muu?
Millal see " aeglane" embrüo normaalsele embrüo arengule järele jõuab? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Mis võib olla embrüode aeglase jagunemise põhjuseks? Kas naise munarakk või mehe seemnerakk või hoopis miski muu?

-- põhjus võib olla munarakus, seemnerakus, labori tingimustes ja veel milleski, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: