IVF ja raseduse katkemine. 14.05.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere.
Olen teinud läbi 2 ivf siirdamist mil mõlemal korral tekkis rasedus, aga mõlemad katkesid ( esimene 4 nädalal ja teine 8 nädalal). Kas üheks põhjuseks võib olla see, et minu enda organism ründab loodet? Arvan seda, kuna olen ise üsna tugeva tervisega ja viie aasta jooksul olen haige olnud 2 korda ( mõlemad korrad peale lap oppi). Või siis kas võib mingit rolli mängida hoopis see, et mul on diagnoositud vasomatoorne riniit ja emal on raskekujuline luupus? ( Ise pole vastavaid uuringuid teinud). Varsti on tulemas ivf külmaring ja kas on arstilt mõttekas juurde küsida immuunsüsteemi pärssivat ravimit või mitte?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
Huupi ma pigem ravi ei rakendaks. Immuunreaktsioon on raseduse korral vajalik, seda ei ole vaja maha suruda, kui pole tõendatud haigust.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

embrüo ei jää pidama

Tere, Olen teinud läbi 4 IVF:i.Esimesel korral embrüo pesastus korraks,ehk umbes 10 päeva,järgmised korrad täitsa null. Laparoskoopia on tehtud,endometrioosi ei ole,hüsteroskoobis eemaldati polüüb/hüperplaasia. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kahjuks tuleb selliseid olukordi ette ja paraku jääb selguseta, miks. Vanusest lähtuvalt soovitan siiski IVF katseid jätkata.
Lgp,
AE

Loe edasi

Rasestumise võimalikkusest

Tere
Diagnoosiks on seletamatu põhjusega viljatus. Elu jooksul on olnud üks spontaanne rasestumine 16-aastaselt, mis katkes enne 12.nädalat. Sellel aastal on olnud kaks IVF, mis mõlemad on ebaõnnestunud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raseduse katkemine võis mainitud mutatsiooniga seotud olla. Et IVF ebaõnnestumise või seletamatu viljatuse taga oleks seesama probleem - seda ei usu.
Jätkake üritamist ja kui rasestute, eks siis ...

Loe edasi

IVF ja tuimestus

Tere
Kas IVF ravi ajal/IVF järgselt või raseduse algstaadiumis on tuimestusega stomatoloogiline operatsioon vastunäidustatud?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Minu teada ei ole.
AE

Loe edasi

Mittekvaliteetsed embrüod

Tere!

2005.aastal suunati mehe viletsa sperma tõttu meid viljatusega tegeleva arsti juurde, kuna mehe spermatosoidid olid aeglased ja morfoloogia madal. Andsime mõlemad palju analüüse. Minul ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

1. üldjoontes ei saa te midagi teha. Kui suitsetate, lõpetage otsekohe. Muu on teisejärguline.
2. Suitsetamine, endometrioos, keemiaravi.
3. Veritsuste ja munarakkude kvaliteede vahel minu ...

Loe edasi

Lendamine pärast IVF-protseduuri

Tere.
Juunis on plaan teha IVF- protseduur.
Juulikuu teises pooles soovime lennata 2 nädalaks Hispaaniasse, lennusõit kestab ca 4-5 h. Juhul kui IVF -protseduur õnnestub, kas lendamine võib ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Lendamine ei tee rasedusele midagi. Pigemini tuleks karta, et mingi varajase rasedusega seotud ebameeldivus (katkemine, emakaväline rasedus) juhtub reisil olles ja rikub puhkuse.
Igal juhul, kui ...

Loe edasi

IVF

Tere!

10 a tagasi oli üks raseduse katkemine 3-nda kuu pealt, kuid põhjust ei tea. 2 a tagasi laproskoopial diagnoositi 3 a endometrioos ja müoom emakal, samuti kahtlustati adenomüoosi, kuna ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
antud olukorras pole standardset raviskeemi olemas, iga arst talitab oma ära nägemise järgi. Korduvlõikus ei ole kohustuslik, sest IVF võib õnnestuda juba esimesel katsel .
Ravimite ...

Loe edasi

FET

Tere. (vanus 29)
IVF tehti 2007, õnnestus esimesel korral, kuna olid tekkinud komplikatsioonid siirdati 1 embrüo(2006 lap tulemusel olid algselt mõlemad munajuhad ja kõhu õõs liiteid täis, õnnestus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui üks embrüo oli "hea", siis järelikult teiste ülessulamise tõenäosus on tavalisest väiksem.
Kas see võib nüüd kuidagi edasist soovitavat rasedust takistada?
-- ilmselt mitte.
Kas ...

Loe edasi

IVF ja raseduse peetumine

Tere!
Kas stress, väsimus ja pinge tööl ning suhteliselt pikad autosõidud võivad soodustada raseduse peetumist? Rasedaks jäin IVF teel, peetumine diagnoositi 7-ndal nädalal.
Tänan ette vastuse ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Sellele küsimusele ei ole võimalik konkreetselt vastata. Võib arvata, et loetletud tegurid ei soodusta raseduse arengut. Kuivõrd nad peetumist esile kutsuvad, ei ole selge.
AE

Loe edasi

IVF ja sünniaeg

Tere.Olen natuke segaduses.Kuidas ivf puhul määratakse sünniaeg?Mul on plaaniline keiser ja arst määras tähtaja istutuse päeva järgi.Ultraheli aga näitab sama suurust ,mis peaks olema viimaste päevade ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Üldiselt võib lähtuda sellest, et punktsiooni päevaks on rasedus 2 nädalat suur. Kui teil tehti IVF lühikese protokolliga (ei kasutatud Zoladexi, difereliini, suprecuri), võib lähtuda viimase menstruatsiooni ...

Loe edasi

Rh-neg veri, RH-pos embrüo

Lp dr Ehrenberg!

Olen 26-aastane naine, anamneesis on terve pikk rodu ebaõnnestunud IUI-sid ja IVF-e (peame kasutama doonorspermat, IVF-idele ülemineku põhjuseks oli IUI-de korduv ebaõnnestumine). ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Enamusel Rh-negatiivsetest naistest on mehed Rh-positiivsed. Ma ei ole juhtunud kuulma/lugema, et Rh-erinevus võiks lastetust põhjustada. Esiteks oleks tarvis Rh-antikehi (neid teil ei ole, muidu te doonoriks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi