IVF ja limaskesta paksus 11.04.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Mul on käsil IVF. Tsükli 10.päeval (stimuleerimise 9.päeval) oli endomeetrium 13mm.
Punktsioon on plaanitud tsükli 16.päevale (6 päeva peale endomeetriumi 13mm mõõtmist) ja siirdamine veel omakorda sealt 3 päeva hiljem.

Kas selline endomeetrium pole ehk LIIGA paks juba? Ega ma ilmselt ise suurt teha saa, et ta enam EI kasvaks, aga internetist loetu paneb muretsema. Loen, et ideaalne oleks siirdamise ajal ca 10-13mm ja embrüo võib liiga paksu limaskesta "uppuda" ning rasedus ei saa siis tekkida.

Kuidas teie kogemused, palju ta siis veel kasvada jõuab selle nädalaga ja kas on oht, et liiga paks võib mu IVF-ile karuteene teha?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
Kui limaskesta paksus pole tingitud polüübist, ei ole tarvis muretseda.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

IVF-erinevad arvamused

Tere

Olen oma teise katse juures IVF-ga ning otsisin head arsti Tallinnas. Esimese katse tegin aasta tagasi ITK-s ja sinna enam tagasi ei taha minna. Seega pöördusin Pelgulinnas dr Haldre ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vetlesime äsja telefonitsi, kirjalikult vastama ei hakka.
AE

Loe edasi

IVF

Tere doktor! Kui võtta Teie juurde number, siis kui kiiresti peale seda oleks võimalik alustada IVF protseduuri praeguse seisuga? Kõik eelnevad uuringud on tehtud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule pääsete kiiresti, aga IVF järjekorra pikkus on 6-7 kuud.
AE

Loe edasi

IVF ja tuimestus

Tere
Kas IVF ravi ajal/IVF järgselt või raseduse algstaadiumis on tuimestusega stomatoloogiline operatsioon vastunäidustatud?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Minu teada ei ole.
AE

Loe edasi

IVF ja pillid

Tahaks küsida, kuidas pillid aitavad munasarju ette valmisatada? Paljud mehed imestavad, miks määratakse rasedusvastaseid tablette, kui IVF peaks aitama rasestuda. Pillid teevad ju limaskesta ka õhemaks. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Pillide võtmisel on 2 eesmärki:
1) reguleerida tsüklit nii, et vältida protseduuride sattumist nädalavahetusele.
2) tagada kõigi folliikulite sünkroonne areng, kui stimulatsioon algab.
Pillid ...

Loe edasi

IVF-i järjekord

Tere!

Kui pikk on ootejärjekord Teie vastuvõtule ja IVF-i järjekord Teie kliinikus ning kas TÜ kliinikumis tasub IVF-i ka haigekassa.

Tänud vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule vähem kui kuu aega.
Haigekassa kulul tehtavate IVF protseduuride järjekord on 6-9 kuud.

AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: