Peale IVF-I tsükkel 21.03.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!
Minul oli 16.02 punktsioon,kahjuks siirdada polnud midagi.
23.02 oli UH kontroll kus kõik oli ok endomeetrium oli 5 päeva enne päevi 15mm.Päevad hakkasid 25.02
20.03 käisin taas UH-s kuna olid vasakul pool aeg ajalt valu torked.
Arst ütles,et emaka limaskest on liiga päevad peavad hakkama 22-24.03.
Kirjutati mulle Gepretix 100 mg suukaudselt 3-päeva 1tk 2x päevas ja siis edasi tsükli 16-st päevast 1 tab 1x päevas 10 päeva.
Mul nüüd mure suur,kas see limaskesta paksenemine võib olla seotud ebaõnnestunud ivf-ist ja viljatus ravimitest,mul on suur hirm,et äkki on see hoopis vähitunnus?

Tänud ette!!!

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
üks kunstliku viljastamise tsükkel ei saa küll emaka limaskesta muutust esile kutsuda, see ei ole tõenäoline. Samuti ei tähenda limaskesta paksenemine otsekohe vähki. Arutage asja oma naistearstiga, võibolla peab ta vajalikuks võtta emakast proovitükk.
Lgp,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

menstruatsioon peale IVF'i

Tere!
Septembris oli tehtud IVF, pikk protokoll. Tulemus - negatiive. Mensas tuli koheselt peale Crinone geeli kasutamise peatamist. Kestis ca 2 nädalat. Nüüd olen senini teise menstruatsiooni ootamas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui läbisite pika protokolli, siis on pikk tsükkel loomulik.
Pakun, et maksimaalselt 60 päeva.
AE

Loe edasi

Kas menst. tsükkel mõjutab Puregoni süstimise algust?

Eelmise ivf-i täisringi ajal hakkasin Puregoni süstima menstruatsioonitsükli kolmandal päeval. Seekord aga hakkasid päevad varem ja arsti ettekirjutuste järgi (peale vereproovi ja arsti juures käiku) peaks ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui Te ei saa arsti kätte, süstige nii, nagu ta ette kirjutas. Mul ei sobi kõrvalt sekkuda.
AE

Loe edasi

IVF peale kirurgilist aborti

Tere!
Olen tänaseks pikaaegne IVF patsient. IVF on teostatud mehepoolse viljatuse tõttu (CFTR delta 508 mut). Tänaseks on läbi tehtud 4 IVF-i, millest 3 esimest olid nulliringid ja viimast saatis ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tsükkel-paar võiks eelnevalt mööduda. Olulisem on vaimselt taastuda, et tunneksite, et olete valmis otsast alustama.
AE

Loe edasi

Kõhukinnisus peale IVF-i

Ei ole vöimalik ilma muretsemata IVF-i tulemust oodata. Peale siirdamist tekib mul alati kõhukinnisus ja ilma punnitamata kuidagi ei saa. Mõnikord läheb WC-s aega oma kümmekond minutit. Siit ka siis küsimus, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Punnitamine ei takista rasestumist.
Proovige duphalac'i.
AE

Loe edasi

Seljavalud ja seos IVF-ga

Olen läbinud kolm korda IVF-i, esimsel korral näitas raseduse teket, aga ei õnnestunud. Kaks järgmist on olnud tulemusta. Peale esimsest IVF-i tekkisid ka seljavaldu, sabakondi otsa. Tegin seljapilid ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
IVF-l ja kestval seljavalul pole minu teada ühest seost. Kardetavasti pole mul teile võimalik nõu anda.
AE

Loe edasi

Tsükkel peale ebaõnnestunud IVF-i

Kas Te oskate öelda, millal peaks tsükkel taastuma peale ebaõnnestunud katset? Mul on sassis juba 2 kuud. Kas peaksin pöörduma oma naistearsti poole selle murega?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

1-2 kuuga peaks taastuma endine tsükkel. Kui verd just häirivalt palju ei tule, pole arstile mõtet pöörduda.
AE

Loe edasi

IVF ja tattoo

Kas tohib teha endale käe peale tattood kui ma jaanuaris teen IVF-i ?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tohib ikka. Küsige teigijalt, kuidas ta tagab, et te ei nakatu hepatiiti vms.
AE

Loe edasi

Peale ebaõnnestunud IVF-i

Kas peale ebaõnnestunud IVF-i võib olla tsüklihäire?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui peate silmas järgmise menstruatsiooni hilinemist, siis seda juhtub sageli.
AE

Loe edasi

IVF-i rohtudest tingitud karvakasv.

Tere,

Minul on peale viimast IVF-i tekkinud sellised tihedad valged udukarvakesed, mõned karvad on eriti pikaks veninud. Muret teeb just näopiirkond. Nägu on eriti karvane. Millest see tekkinud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tõtt-öelda ei oska vastata. Karvakasvu mõjutab hormoonide tase. Kui see on mööduv IVf ravimite efekt, peaks endine olukord taastuma. Teisalt, võibolla on tegemist lihtsalt kokkusattumusega - karvakasvu ...

Loe edasi

IVF-i järel

peale IVF-i on minu päevad väga väikese verega.
küsimus ongi selline et kas see on normaalne? varem oli köik ok ja nüüd pole enam tampoone vajagi! päevade vahe on endine ja 'määrimine' kestab endiselt ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

see ei ole just tüüpiline, peaksite rääkima oma arstiga, kes protseduuri tegi ja teie juhtu paremini tunneb.

AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: