ivf ja vanus 07.09.17 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Kevadel saadi piisav kogus rakke mille kvaliteet oli hea, kas on võimalik, et nüüd septembriks on kõik rakud otsa saanud? Küsimus tingitud sellest, et uut katset alustades organism ei reageerinud rohtudele 5. päeva jooksul. Kas ainuke võimalus oleks doonormunaraku kasutamine või oleks mõtet veel proovida enda rakkudega? Kas TÜ Kliinikumis doonormunaraku võimalust on ka?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
kuni menstruatsioonitsükkel pole lakanud, on lootust proovida oma rakkudega. Kas kasutada munasarjade stimuleerimist või jätkata loomuliku tsükliga - sellele küsimusele ei saa looga ja patsiendiga tutvumata vastata. Meie kliinikus on doonorimunarakkude järjekord liiga pikk, soovitan pöörduda mujale.
Terv ,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

mini IVF

Kas Tartus on võimalik teha IVF-i ka leebema ravikuuriga (nö mini - IVF)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002937815008601
http://link.springer.com/chapter/10.1007/978 ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
saab küll. Palun registreeruge minu vastuvõtule 7319 100 kaudu, arutame üskikasju.
AE

Loe edasi

Ovitrelle süst

Tere!
Ma olen korra Teile juba samalaadse kirja saatnud, aga ekslikult küsisin vale ravimi kohta. Kogu see jutt käib tegelikult Ovitrelle süsti kohta mitte progesterooni...

Minul selline ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ovitrelle süstiga ilmselt midagi ära rikkuda ei õnnestu, seega võite süstida. Ovulatsioon ei pruugi sellegipoolest toimuda.
Süstimise osas peate tegema koostööd oma arstiga. Millal ...

Loe edasi

IVF

Tere doktor! Kui võtta Teie juurde number, siis kui kiiresti peale seda oleks võimalik alustada IVF protseduuri praeguse seisuga? Kõik eelnevad uuringud on tehtud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule pääsete kiiresti, aga IVF järjekorra pikkus on 6-7 kuud.
AE

Loe edasi

IVF ja tuimestus

Tere
Kas IVF ravi ajal/IVF järgselt või raseduse algstaadiumis on tuimestusega stomatoloogiline operatsioon vastunäidustatud?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Minu teada ei ole.
AE

Loe edasi

IVF, Gonali süstimine.

Tere.

Mul on küsimus seoses selle süstimisega. Kui palju tuleb täpselt süstida - kas see kogus, mis on juba sees või mingi muu? Kuna arsti aeg alles esmaspäeval, aga süstima pidin hakkama ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Valdavalt alustatakse 150 ühiku süstimisest. Sellest annusest ei pruugi teile piisata (ei tea teie eelnevat lugu, vanus, kehakaalu), aga usutavasti ei tee te sellega endale liiga.
Küsige kindlasti ...

Loe edasi

IVF-i järjekord

Tere!

Kui pikk on ootejärjekord Teie vastuvõtule ja IVF-i järjekord Teie kliinikus ning kas TÜ kliinikumis tasub IVF-i ka haigekassa.

Tänud vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule vähem kui kuu aega.
Haigekassa kulul tehtavate IVF protseduuride järjekord on 6-9 kuud.

AE

Loe edasi

Rasestumine ja IVF

Tere!
Olen läbinud kaks IVF- kuuri, tulemusteta. Taastasin Tartu Naistekliinikumis munajuha, mis oli varem läbi lõigatud, aga vaatamata sellele pole õnnestunud rasestuda. Kindlasti mängib rolli ka ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Teie vanuses on rasestumise tõenäosus ühel konkreetsel kuul väiksem kui 10%, arvestades kahjustatud munajuha aga veelgi madalam.
Seega - loomulikku rasestumist ei saa välistada, aga see on vähe tõenäoline.
Loe edasi

Lastetus

Tere!
Soovisime mehega rasedust 6 aastat. Enne temaga kooselu 3 normaalset sünnitust. Noorim on 9.
Kõik protseduurid ja võimalikud ravid said tehtud. Otsest põhjust raseduse mittetekkimiseks ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Alustada tuleb ovulatoorse tsükli taastamisest. Kui munasarjad pole oma tundlikkust kaotanud, võib abi olla serophene'st. Võite registreeruda minu vastuvõtule 7319 100 v www.kliinikum.ee ...

Loe edasi

FET

Tere. (vanus 29)
IVF tehti 2007, õnnestus esimesel korral, kuna olid tekkinud komplikatsioonid siirdati 1 embrüo(2006 lap tulemusel olid algselt mõlemad munajuhad ja kõhu õõs liiteid täis, õnnestus ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui üks embrüo oli "hea", siis järelikult teiste ülessulamise tõenäosus on tavalisest väiksem.
Kas see võib nüüd kuidagi edasist soovitavat rasedust takistada?
-- ilmselt mitte.
Kas ...

Loe edasi

visiidile

Sooviksin tulla Teie juurde, kuigi ei ela hetkel Eestis ja puudub ravikindlustus Eestis. Milliseid uuringuid tehakse ja milliseid proove vöetakse ja kui palju vöib see maksma minna?
Muidu on raseduse ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Koos ravimitega võite arvestada ca 32 000 krooniga. Seda siis, kui vanus jääb 35 aasta kanti või veidi peale.
Aivar Ehrenberg

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: