Tugisukk Autor: Margus Kelk

Tugisukk, ka antitrombootiline sukk, on alajäseme veenide ringjaks kompressiooniks mõeldud elastsest materjalist põlvik või sukk (ka sukkpüksid). Neid kasutatakse nii pindmiste veenilaiendite raviks kui operatsioonijärgselt tromboosi profülaktikaks. Tugisukki valmistatakse eri pikkuse, suuruse ja elastsusastmega ning need on müügil apteekides ja ortopeediliste abivahendite erikauplustes. Tugisuka erimudeliks on ringjas sukkside, mida kasutatakse armide põletusjärgses ravis, takistamaks armivohandite ja -kontraktuuride teket.

Nõuanded sel teemal

PAP testi vastus

Tere! Käisin tegemas PAP testi kuna esines kõhuvalu ja ebaselget menstruatsioonidevahelist verejooksu. Günekoloogiline ultraheli näitas vaba vedelikku kõhuõõnes. PAP testi vastus on M697102(ASCUS), määratlemata ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP testi teostatakse emakakaela vähieelsete muutuste avastamiseks. Kui PAP test on korras, siis on järgmine testimine 3 aasta pärast. On raske uskuda, et kui olete regulaarselt naistearsti ...

Loe edasi

Erinevatel kätel erinev vererõhk

Tere
Nädal tagasi pöördusin perearsti poole madala vererõhu mõõtmiste tulemusega kodus( vasak käsi 83/68/65 - ülemine/ alumine/pulss). Pea oli uimane ja pidev väsimus. Perearst mõõtis ka paremalt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kuni 20 mm/Hg erinevus erinevatelt õlavartelt mõõtes on normi piires, üle selle aga mitte. Tekib küsimus ka mõõtmises. Näen, et kodus mõõtes kasutate automaatseadet, kabinetis on ilmselt tavaline, ...

Loe edasi

Emaka limaskesta paksenemine

Tere,

Pöördun Teie poole järgneva murega:

Olen 32 aastane naine, 1 lapse ema. Menstruatsioon on regulaarne. Viimane menstruatsioon oli 23.10-30.10. Rasestumisvastaste vahendina ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
muretsemiseks ei ole mitte mingit põhjust saadetud andmete põhjal

PAP NILM ja HPV neg kaksiktest on täiesti korras ja kehtiv 5a ja neid ei ole lubatud asjatult korrata ...

Loe edasi

Pidev nõrkus ja väsimus!

Nimelt mul läbitud väga keeruline kadalip! Algas kõik 5 aastat tagasi kui hakjasin end jube nõrgalt tundma ja pidev väsimus oli! Siis läks paar aastat mööda ja tekkisid südame vahelöögid! Ööpäevas oli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õige oleks veel konsulteerida teise kardioloogiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Sapipõis

Tere! mure selline et vahel annab tunda sisemine sapipõie koht selline nagu kange kohati sealt ja natuke valulik ja kiirgab ka paremasse rinda närvivalu ,operatsioon oli 19 september . Kas see normaalne ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Operatsioonijärgsed valud võivad olla liidetest. Mingi variant on ka kivi sapiteedes. Soovitan pöörduda Teid opereerinud kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi

Valu paremal pool ribide all

4 aastasele valud

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, kas valutab 39 astane või 4 aastane. Kui valutab 39 aastane, võiks see olla sapikividest, mis 4 aastase puhul on vähetõenäoline. Ka atüüpiline apenditsiit võib valu anda ülakõhtu, eriti alguses ...

Loe edasi

Valu rinnas

Tere , mure selline et paremas rinnas aeg ajalt torkiv valu paar nädalat pole midagi siis tekib uuesti , naistearstil käisin katsus rinnad läbi ei leidnud midagi imelikku ( ise katsun ka regulaarselt) ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Nende andmete põhjal kindlasti rinnavähki ei ole ja nii noorel muretsemiseks põhjust ei ole.
Kas tarvitate antibeebipille, ...

Loe edasi

Mõru maitse suus

Tere, kuna mul avastati kilpnäärme sõlm, hakkasin raviks saama Thyrozoli. 1 kuu möödudes nahk hakkas sügelema, maksanäidud tõusid ja suus kogu aeg mõru maitse. Vahetati välja Propüültiouratsiili vastu. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Thyrozol ja propüültiouratsiil on türeostaatikumid s.t. ravimid, mida kasutatakse kilpnäärme ületalitluse raviks. Sõlmelisi muutusi kilpnäärmes need ravimid ei mõjuta. Nii thyrozol kui propüültiouratsiil ...

Loe edasi

Lõhe kliitori juures

Tere!
Käisin eelmine nädal günekoloogi juures verise uriini tõttu. Arst leidis kliitori ja kusetee juurest väikse paari millimeetrise lõhe, mis põhjustas veritsust ja väga suurt valu urineerimisel. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 19-aastane

Sagedasim põhjus välisgenitaalide limaskesta lõhede puhul on seeninfektsioon. Selle leevendamiseks sobib apteegi intiimpesugeel ...

Loe edasi

Kasiinosõltuvus

Tere.Mul on väga suur mure on elukaaslase pärast.Nimelt võitleme kasiinosõltuvusga.Eestis pani ta endale juba ammu keelu peale,kuid nii kui ma kodust ära olen või ta töö asjus Valgas käib,kisub miski teda ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatriakliiniku arstid annavad nõu ja aitavad sellest Sõltuvusest lahti saada.

Kõik tervisliku eluviisi kombed tulevad kasuks,
pingetest maandamise võtted eriti.
Vt varasemaid. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi