Kusitipõletik Autor: Heino-Enn Arpo

Kusitipõletik ehk uretriit esineb enamasti koos alumiste kuseteede ägeda põletikuga. Iseseisva haigusena on äge kusitipõletik juba ajalooliselt tuntud kui suguhaigus eeskätt ühenduses tripperi ehk gonorröaga, mille korral esineb mädaeritus kusitist ja tugev kipitus urineerimisel. Penitsilliini ja teiste antibiootikumide kasutuselevõtuga on äge tripper jäänud haruldaseks. Mõnikord antakse sugulisel teel edasi juba ravitud krooniliselt või alaägedalt kulgevat tripperit. Kusitipõletiku puhul tuleb tänapäeval kahtlustada ka muid suguliselt edasiantavaid haigusi, näiteks klamüdioosi. Säärase kahtluse korral tuleb pöörduda alati veneroloogi poole.

Kusitipõletik võib olla ka krooniline, kui ägeda põletiku tagajärjel on tekkinud limaskesta kahjustus ja kusitikanali sisepinnal kanalit ahendav armkude, mis takistab urineerimist. Sellisel juhul on vajalik uuring uroloogi juures ja tihti ka endoskoopiline kanalit laiendav operatsioon. Kusitikanali armkoelist põletikku täheldatakse samuti kusititrauma ja kusepõie korduvate kateteriseerimiste tüsistusena. Lisaks on kusitipõletiku nähud meestel tihti seotud eesnäärmepõletikuga ja naistel kusitisündroomiga.

Vt ka eesnäärmepõletik, gonorröa, klamüdioos (urogenitaalne), kusitisündroom.

Nõuanded sel teemal

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Suguhaigus?

Tere. Mis asi see see on? Ja mis ravi sellele on? Katsudes tekitab valu, keskel oleks nagu auk .

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik! Selleks, et öelda põhjust peaks teadma seksuaalelu anamneesi, tegema läbivaatuse ja vajadusel ka täpsustavad laboritestid.
Kui ei taandu, siis peaks kindlasti vastuvõtule tulema.
Kui ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

haavandite paranemise kiirendamine

Üsna pikalt halva voodi peal magamisest on tekkinud kintsude peale haavandid. Kuigi voodi probleemi enam ei ole, on haavandid jäänud, kuna stressirohkel perioodil kratsin neid ka endale tähele panemata ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Haavandite paranemise kiirendamiseks võib proovida PolyMem plaastreid - kaitseb kratsimise eest ja sisaldab ka paranemist kiirendavaid raviaineid.
Kui kratsimisest tekkinud haavandid ...

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

eesnäärme põletik

Tere.Ma soovin teada teie arvamust, minu olukorrale.
Olen augustist alates ja kuni 6 kuud ravinud nii antibiootikumidega, kui ka 12 x massaazi saanud. Vereanalüüs oli korras, aga uriinis on/oli ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Alakehavalude tüüpilised põhjused meestel on tõesti eesnäärmepõletik, aga ka seljanärvi ärritused. Kardan, et analüüsitulemused on poolikult esitatud. Antibiootikumravi aluseks on ikka vaid põletikureaktsiooni ...

Loe edasi

munandid

Tere!Eelnevalt,sai teilt küsimust küsitud,ehk siis hetkel elan austraalias,too kord sai küsitud,munandimanuse suurenemine ja puusa peal tekkinud veresoon,hetkel ei anna rahu siiski.lisasin ka pildi seekord,Siine ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui munandite pool korras, siis on tõsisemad probleemid välistatud. Munandimanuse põletiku põhjus number üks (eriti nooremtel) on suguhaigused ja teine sugutrakti krooniline põletik (tüüpiliselt eesnäärmepõletik. ...

Loe edasi

akne (?) 37a.

Tere!
Mureks on halb näonahk. Vistrikud tekkisid juba ca 13-14 aastaselt, ning vahelduva eduga võitlen nendega siiani. Olen käinud väga palju arstide vahet, kuid püsivat abi pole saanud, ja nüüd ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Lööbest ei ole küll pilti juures, kuid arvestades asjaolu, et komedoonid puuduvad ja vanust juba 37 e.a., siis võib kahtlustada ka teist näonaha haigust, mille nimi on rosaatsea ja mis mõnevõrra ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi