Aparaatne taastusravi Autor: Kaja Sepp

Aparaatne taastusravi. Selle all mõistetakse tänapäeval aparaatide abil teostatavaid raviprotseduure, mis on suunatud enamasti inimese tugi- ja liikumiselundkonna talitluse parandamisele. Rahvasuus kasutusel olev nimetus – elekterravi ei peegelda objektiivselt kõikide kasutusel olevate aparaatide omadusi. Aparaatide abil teostatava taastusravi alla kuuluvad järgmised meetodid: elekterravi, magnetravi, ultraheliravi, valgusravi, sh laserravi, ja inhalatsioon.

Vt ka elekterravi, inhalatsioon, magnetravi, ultraheliravi, valgusravi.

Nõuanded sel teemal

Õhu puudus, istudes halb enesetunne, tuhara piirkonnas valu.

Mis võiks põhjuseks olla? Ärevus tunne millega kaasneb õhu puudus, vasaku rinna all rõhuv tunne eriti istudes. Tuhara piirkonnas valu tekitav punkt. Hullemal korral isegi minestus piiril olek. Liikudes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks ilmselt krooniline ärevus ja/või depressioon. Kui probleem püsib, tuleb kaaluda ravi.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Peavalu

Peavalu tekkis mõned päevad tagasi füüsilise pingutuse käigus. Nüüd valutab pea ülevalpool kukalt paremalt poolt. Hooajalised torkivad valud. Olen võtnud ibumetin-i ja see on aidanud. Kas tegemist võib ...

Mark Braschinsky

Vastas dr Mark Braschinsky

Tere,
füüsilisel pingutusel tekkinud uus peavalu vajab kindlasti sekundaarsete põghjuste välistamist! Tavapäraselt küll veresoone lõhkemine annab enam sümptomeid, peavalu on reeglina tavalistele ...

Loe edasi

Hantaviirus

Tere!

Mul on kodus 2-kuune imik. Viibisime kaks nädalat maal. Selle ajal jooksul koristas minu isa terve päev keldrit, viis prahti välja, puutus kokku hiirte sekreetidega. Olime ise toas, ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Hantaviirusinfektsioon ei levi inimeselt inimesele, seetõttu pole teil põhjust muretsemiseks.

Loe edasi

Psühhiaatri diagnoos

Tere, kas orgaaniline isiksushäire tähendab, et inimene on kindlasti agressiivne, kahtlustatav, jne., Rakveres psühhiaater pani selline diagnoos ilma aega, vastuvõtt kestas mitu minutit, esimene oli selle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tourette´isündroom - motoorsed/vokaalsed tikid on väga-väga laia sagedus-/raskuseastmega ja ravimitega ka laias ulatuses mõjutatav. Kas teie puhul on see autosõidu ohutuse aspektist oluline või ei, seda ...

Loe edasi

Tere,mul selline mure

Tere,mul selline mure,et lapsel on kahtlased punnid.testid on tehtud alergijad pole.punnid tulevad ja lähevad.lisan pilti ka

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Pilt on väga ähmane ja selle alusel ei saa midagi diagnoosida. Et oskaks ütelda, millega võiks tegu olla, peaks nägema kogu keha, st kas punnid on ainult jäsemetel või ka mujal kehal. ...

Loe edasi

autoimmuune türeoidiit

Tere
Jäi küsimata , et kas sellega on võimalik rasestuda , kui antikehad kõrged, kas mõjub kuidagi lootele ka ?
Kuna olen veel noor (ühe lapsega vanus 2,5 aastat) sooviks vähemalt üht veel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Spermatogeneesile kõrgenenud kilpnäärmevastaste antikehade tiiter ei mõju. Probleem võib tekkida, kui peaks kujunema kilpnäärme üle- või alatalitlus. Selleks soovitataksegi kord aastas perearsti ...

Loe edasi

beebil allergia?

Tere! Pisikesel 1 kuu ja 2 nädalasel beebil on tekkinud imepisikesed punnid üle näo, pähe ja natukene ka kaelale. Küsisin perearstilt, kas on tegu allergiaga või on see normaalne. Arsti arust oli see normaalne. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

See lööve ei ole iseloomulik allergilisele lööbele
ja suure tõenäosusega möödub ravimata.
Kui löövet tuleb oluliselt juurde, oleks hea näidata nahaarstile.
Ainult ...

Loe edasi

Torpeedo süst ja alkohool

Süst on olnud sees 1.5 kuud siis jõin alkhooli mis siis juhtub kui jood

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Juues selgub, et milline organ või funktsioon korralikult enam ei tööta.
Inimestel võib tervis ka ilma alkoholita (narkootikumita) korrast ära minna, aga alko-narkoga leitakse need organismi nõrgad ...

Loe edasi

Vereproov

Tere. Viimase nädala olen tundnud tugevat lihasvalu ning enesetunne on üpris vilets, õhtuks on kerge temperatuuri tõus ka. Täna tunnen kurgus veidi kipitust. Lisaks on hetkel menstruatsioon, mis kulgeb ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Hea meelega konsulteerin teid, aga kahjuks ei näe ma vereproovi vastust. Ilmselt on tegemist mingi tehnilise tõrkega.
Kui teile sobib, palun saatke oma küsimus ja konsultatsiooni ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Tere

Mina käisin perearstil oma kohutava väsimuse, peavalu, käte ja jalgade külmuse pärast , küll liiga kuum siis liiga külm. Vahest selline tunne nagu sipelgad jooksesid üle keha. Klaar nägu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO-AK tiitri tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile. Tõenäoliselt viitavad sellele ka ultraheliuuringul leitud muutused kilpnäärme koes (kuigi midagi ei ole seal laiali valgunud ega keegi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi