Magnetravi Autor: Kaja Sepp

Magnetravi kasutatakse tänapäeval sageli. Magnetväljaga ravides paraneb verevarustus ja lihasetoonus, stimuleeritakse närvirakke ning suureneb tursevedeliku äravool. Magnetväli toimib kudedes raku tasandil, mõjutades rakumembraani pinnal olevaid retseptoreid. Membraan võimendab impulsse ning need levivad rakutuuma. Selline süsteem käivitab ioonide transpordi läbi rakumembraani ning magnetvälja mõju all olevates kudedes laienevad veresooned, parandades verevarustust, mis omakorda parandab kudede hapnikuga varustatust ja annab rakkudele lisaenergiat tervistumiseks.

Põhiliselt rakendatakse magnetravi mitmesuguste liigesepõletike ja liigesekulumusest (artroosist) tingitud vaevuste leevendamiseks, kuid ka traumajärgse turse ja verevalumi imendumise soodustamiseks, lihase- ja liigesevalu puhul ning luumurrujärgses ravis. Lülisambahaigused, nagu närvijuur(t)e haigusseisundid (radikulopaatiad), selgroolülidevaheliste liigeste jäikus ning põletik (spondülartroos, spondülartriit), alluvad hästi magnetravile.

Magnetravi on tulemuslik alajäsemete verevarustuse häirete, jalaveenide kroonilisest puudulikkusest tingitud tursete ja perifeersete närvide osalise halvatuse korral. Magnetravi tehakse spetsiaalse magnetraviaparaadiga. Vastavalt diagnoosile ja sümptomite ägedusele valitakse magnetvälja võimsus ja toimimisaeg. Magnetraviprotseduure peab tegema iga päev või üle päeva vähemalt 5–12 korda, sest toime avaldub vahel alles pärast 3–4 protseduuri. Esimeste protseduuride järel võib tekkida haiguse kerge ägenemine. 

Magnetravi on vastunäidustatud rasedatel, palaviku jm ägedate haigusseisundite puhul, südamestimulaatoriga inimestel ning pahaloomuliste kasvajate korral.

Nõuanded sel teemal

Posttraumaatiline stresshäire

Tervist!

Juhtus selline asi, et sõbranna langes vägistamise ohvriks. Peale seda õhtut on ilmselgelt ta shokis ja traumatiseeritud ja hirmul ja lihtsalt katki vaimselt. Nüüdseks on 2 kuud möödas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teata tema vanematele - kodune tugi on vajalik.
Psühhiaatri vastuvõtule - valvearst võtab igal tööpäeval vastu, vastuvõtuosakond aga ööpäevaringselt. Head rohud pingete vähendamiseks ja maandamiseks ...

Loe edasi

Depression!?

Tere, olen 15 aasatne tüdruk, kõik algas kui olin 12 ma leidsin et on parem kui mind ei ole, arvan ka praegu nii. Olen käinud u 1,5 aastat koolis psüholoogi juures aga tundub et see ikka ei aita. Ma olen ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ole koosmeeles ja koostöös oma lähedastega, kuula nende elutarkusi.
1) Ma tean, et iga inimene on mingis valdkonnas väga heade eeldustega, talent.
Tuleb endas see leida ja seda valdkonda ...

Loe edasi

Tere

Tere mul ka mingi vastik ujmasus on ka selline tunnel et.oleksin nagu purjus aga ma pole purjus ja vahest tulevad ka mingid kahtlased mottled pahe

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Terves kehas terve vaim!
Jalutuskäigud ja muu kehaline aktiivsus, piisavalt und, vältida uimaisteid ja alkoholi.
Perearsti juures kontrollida tervise üldnäitajaid.
Siis selgub edaspidine ...

Loe edasi

alkosüsti mõju seksuaalvõimekusele

Austatud Jüri Ennet, kurtsin mõni päev tagasi, Mati nime all, saadud alkosüsti võimaliku mõju kohta minu seksuaalvõimekuse languse kohta. Unustasin aga lisada, et arst määras ka depressioonravi. Kas seegi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui depressioon taandub (vt minu varasemaid soovitusi), siis asjad laabuvad ka jõulisemalt.
vt teile saadetud varasemat vastust.
Need asjad saab korda!
Parimate soovidega,
Jüri ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja ravimid.

Tere!

Küsin, kas Panangin ja viirpuutabletid mõjutavad Harmonet pillide toimet?

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Ei mõjuta sellisel moel mis tingiks vastavasisulisi hoiatusi.

Kalle Kurvits

Loe edasi

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Ärevushäire

Mul on mure, mis ma arvan, et on seotud ärevusega, aga ma pole kindel, kuna ma pole ju siiski arst. Aga milles siis seisneb mu mure?
Ma ei suuda mõndades olukordades inimestega rääkida. Need on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Igal inimesel tekib pingeid ja iga inimene peab ka üleliigsetest pingetest vabanema.
Pingete puhul on mõnedel kõnetakistusi, kõnelemise kartust. Seda ka sinul.
Seega:
1) üleliigsetest ...

Loe edasi

ülekaalulisus

Tere,

Olen olnud terveelu ülekaaluline, nüüd täpelt selliseseas kui tahaks hea välja näha. Mul ei lähe kaal kuidagi alla ja ma ei oska mitte midagi enam teha. Olen söönud valikuliselt ja liikumist ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Pärilikkus mängib teatud rolli meie kehatüübis ja -kaalus, aga alati annab midagi ära teha ja kindlasti ei tohiks kinni jääda mõttesse, et kõiges on süüdi geenid. Kõige sagedasem viga, mida ...

Loe edasi

Suguhaigus?

Tere. Mis asi see see on? Ja mis ravi sellele on? Katsudes tekitab valu, keskel oleks nagu auk .

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik! Selleks, et öelda põhjust peaks teadma seksuaalelu anamneesi, tegema läbivaatuse ja vajadusel ka täpsustavad laboritestid.
Kui ei taandu, siis peaks kindlasti vastuvõtule tulema.
Kui ...

Loe edasi

Analüüsi vastused

Tere! Kuhu peaksin pöörduma TSH 0,017; A-TPO >600,0; FT3 8,66 ( ref 3,1-6,9-8); FT4 25,39 (ref 12-22).
Veel on üld S2-IgE 1333,0 (norm <87). Kõik allergeenide paneelid on positiivsed ( näit. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Miks allergeenide paneelid on positiivsed, jääb mulle mõistatuseks. Kilpnäärme osas aga mõistatust ei ole - tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaigusega ja sellest põhjustatud mõõduka ületalitlusega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi