Probleemid maoga 25.11.03 / Gastroenteroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen juba aastaid vaevelnud kõhuprobleemidega. Mõned aastad tagasi oli probleeme seedimisega, pärast uuringuid kirjutas arst välja mingi tee ja seedimine läks kergemaks.
Nüüd on aga kõht enamasti kogu aeg lahti ning gaasid ei lase korralikult tööd teha.
Maos on samuti pidevalt vaevused, kõrvetised on igapäevane probleem. Alguses arvasin, et südames on valud, kuid arst ei leidnud südames midagi sellist, mis oleks pidanud valusid tekitama. Andis spordikreemi ja pipraplaastrit ning käskis peale panna.
Nüüd olen juba nädal aega käinud ringi, ajab iiveldama... oksendanud olen hommikuti, siis tuleb ainult vedelikku. Söögiisu ei ole.
Magada saan vaid selja peal, muidu ei saa üldse und, ajab mao valutama.
Mis peaks vaevusi leevendama? On tegemist viirusega?
Olen 20. aastane noormees.

Arst vastas:

dr Toomas Kariis

Gastroenteroloog

Ida-Tallinna Keskhaigla, gastroenteroloogia osakond

Tere
Tuleks kindalasti pöörduda gastroenteroloogi poole mao seisundi täpsustamiseks. Oksendamine on kindalasti oluline terviserike, mis vajab täpsustamise liiati koos kõrvetiste ja kõhuvaludega. Tegu või olla haavandtõvega. Gastroskoopia selgitab ka söögitoru kahjustuse astme ja selgitab kas kõrvetiste varjus ka söögitoru põletikku näha on.
Head tervist,
dr Kariis

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Gastroenteroloogia

Probleemid maoga.

mul on probleeme maoga, nimelt on mu liiga palju vedeliku maos. vedelik peaks alla liikuma, aga minul on vastupidine reaktsioon, raviks olid alpharma rohud, aga need ei aidanud.
(olen 18-aastane)milline ...

Vastas dr Toomas Kariis

Tere
Midagi siin ei klapi. Kõigil on mingi kogus vedelikku maos, kui palju on liiga palju - raske öelda. Enamik inimesi tunneb end siiski hästi. Maos võib olla vedelikku rohkem või vähem, see ei ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi