ulaselja valu ja lihaspinged ulaseljas abaluude vahel 15.10.19 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Pidevalt ülaseljas abaluude piirkonnas pinges ja selline pitsitamise tunne.Selg väsib kiiresti.Väga ebamugav ja piinav tunne.

Arst vastas:

Gerly Truuväärt

dr Gerly Truuväärt

Kiropraktik

Confido tervisekeskus

Tere.
Teie kirjeldusest on mõistetav, et probleem tuleb suuretõenäosusega keskselja lülidest ja neid toetavatest lihastest. Soovitan kas kiopraktikul või füsioterapeudil kontrollida harjutused üle, et venitused asendada tugevdamis harjutustega keskseljas. Veel tuleks jälgida igapäaeva asendeid ( istumine ja muud sundasendid). Lisaks ehk tuleks üle hinnata madrats ja padi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valu abaluu piirkonnas

Tere,mis võib olla selle põhjus et pärast millegi raske asja tõstmist või pikema aja jõu pingutust,hakkab selja ülaosas abaluu piirkond valutama mõnikord

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse järgi arvan, et tegemist võib olla ülaselja (keskmise ja alumise trapetslihase) nõrkusega/ koormustaluvuse langusega. Proovi 3 nädala jooksul allolevaid harjutusi, kui seisund ...

Loe edasi

Vasaku põlve kukkumisjärgne trauma

Tere,

Kukkusin pea kuu aega tagasi, 29.novembril hoo pealt põlvega kõnnitee tänavakividele. Käisin peale kukkumist ca 10 päeva jooksul kolm korda jooksmas. Viimase jooksukorra järel hakkas ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal võib arvata, et tegemist on traumast tekkinud põrutusega ja tursega (luuturse), mis taandub aeglaselt, võib minna kuni 3 kuud, kus Te tunnete, et põlv ei ole veel korras. ...

Loe edasi

Ühepoolne puusaliigese valu

Palun nõuannet seoses püsiva valuga puusaliigese piirkonnas. Valu tekkis kolm aastat tagasi raske füüsilise tööga välitingimustes (raskuste tõstmine ja kandmine), oli alguses n-ö näriv ja raske oli hommikul ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Arvan, et kuna RÖ põhjal on luulised struktuurid muutusteta on tegemist pehmete kudede haigusseisundiga.

Soovitan pöörduda füsioterapeudi poole, kes teostaks manuaalseid ...

Loe edasi

Kõõluserebend,rotaatormanseti rebend,titaanankur

Tere! Mul on möödas 2 kuud ja 2 nädalat titaanankru paigaldamisest.Oli kõõluse rebend, opil avastati,et ka rotaatormansett katki. Olen korralikult teinud harjutusi ja käinud füsioterapeudil,kuid õlg ikka ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Esialgu soovitan tagasi pöörduda oma raviarsti poole. Arstil, kes tegi operatsiooni, võiks olla selge nägemus, kas antud olukord on tavapärane ja taastumine olnud vastavalt prognoosile. ...

Loe edasi

Käe valu ja suremine

Tere.Töötan ukse akna firmas ja pean pidevalt raskusi tõstma.Eile kui tõstsin ühte lengi käis vasakust käest ülevalt õla juurest valu läbi.Nüpd kätt ei saa seljataha panna.Käsi suriseb ja sureb ära.Valu ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Võimalik, et venitasite õlas mõne lihase või sideme.

Soovitan panna õlale külma, näiteks jääkott, 3 korda päevas, 10 min, lisaks määrida Diclac kreemiga ja liigutada õlga ...

Loe edasi

alaseljas algul oli nõrk valu,nüüd on mõlemad jalad ka pool tuimad ja käies nagu viskavad, alaselja valu on olnud korduv,koos retsepti ravimiga ja määrimisega olen kahe nädalaga hakkama saanud, aga kunagi pole mõlemad jalad tuimad olnud

alaseljavalu mõlemad jalad tuimad ja nagu loobiks jalgu, see seljavslu on korduv ja siis on olnud üks jalg tuim ja olen 2.nädalaga hakkama saanud.

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Seljavalul võib olla mitmeid põhjuseid ja antud kirjelduse järgi on raske öelda kindlat diagnoosi. Kuna olete korduv seljavalutaja, soovitaksin Teil pöörduda füsioterapeudi vastuvõtule, ...

Loe edasi

põlve trauma

Tere.Soovin nõuandeid,kuidas edasi toimida peale1 kuu möödumist põlvevigastusest.Teen füüsilist tõõd 12-tunniste vahetustega,mille jooksul teisaldan kaupa umbes 500kg või rohkem.Diagnoos oli põlve muude ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Põlve funktsiooni täielikuks taastumiseks on soovitatav teha harjutusi. Arvestades Teie töö iseloomu ja põlve traumat, on oluline alustada põlve tugevdavate ja stabiliseerivate harjutustega.
Loe edasi

Päkk on valus

Tere.Probleem on paremas päkas,seal kus varbad hakkavad.Valu on nii üleval, kui all pool.Valu ei ole tugev aga häiriv.Kui tõmmata varvastega mööda vaipa siis tõmme on aeglasem kui teisel jalal.Kui lähen ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Teie kirjeldatud valul võib olla mitmeid põhjuseid. Kuna probleem on kestnud juba pikalt ja endiselt segab igapäevast elu, soovitan pöörduda füsioterapeudi konsultatsioonile või minna ...

Loe edasi

Beebi liigesed kraksuvad

Tere

Mul on kuue kuune tütar, viimased kolm nädalat lapse liigesed kraksuvad. Täpselt selline tunne, et lapse jalg käib kuskilt ühenduskohast välja, nagu ka meil kui valesti istume vahest. ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere! Kirjast ei selgu, kas teie laps pöörab eakohaselt üle mõlema külje ning proovib teha roomamis liigutusi ja et see ei tekita temas valu aistingut. Kui teie tütar sööb hästi ning on oma eale vastavalt ...

Loe edasi

Sinikas tall all

Tere!
Käisin täna jooksmas ja pärast pesemas käimist avastasin, et vasaku talla alla on tekkinud sinikas/verevalum. Muidu ehk ei mõtleks sellest väga midagi, kuid see jalg on mul sel aastal niiehknaa ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Verevalum tundub üsna väike ja usun, et sellepärast muretsema ei peaks. Üksikud sinikad, isegi kui need on tekkinud ilma teadaoleva traumata, on üldjuhul ohutud ja arsti abi ei vaja.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi