ulaselja valu ja lihaspinged ulaseljas abaluude vahel 15.10.19 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Pidevalt ülaseljas abaluude piirkonnas pinges ja selline pitsitamise tunne.Selg väsib kiiresti.Väga ebamugav ja piinav tunne.

Arst vastas:

Gerly Truuväärt

dr Gerly Truuväärt

Kiropraktik

Confido tervisekeskus

Tere.
Teie kirjeldusest on mõistetav, et probleem tuleb suuretõenäosusega keskselja lülidest ja neid toetavatest lihastest. Soovitan kas kiopraktikul või füsioterapeudil kontrollida harjutused üle, et venitused asendada tugevdamis harjutustega keskseljas. Veel tuleks jälgida igapäaeva asendeid ( istumine ja muud sundasendid). Lisaks ehk tuleks üle hinnata madrats ja padi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Aasta tagasi põlvetrauma Põlve artroskoopia

Tere! Küsimus siis selline?Aasta tagasi kettaheite liigutusega saadud trauma! Ehk siis tulemuseks trauma ..meniski rebend!..jne Lisasin pildi koos kus on arsti poolt Anamees,diagnoosi põhjendusja haiguse ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kuna kaebused on püsinud viimased 10 kuud, siis võib alati kaaluda võimalus, et selle aja jooksul on tekkinud funktsiooni langus, kuna pideva valu korral hakkab keha valu tekitavaid ...

Loe edasi

Laps kõnnib päkkadel

Tere!
Olen märganud, et laps on hakanud päkkadel kõndima. Kui kõndima hakkas, siis seda probleemi polnud. Küll käisime lihastoonuse tõttu esimesel eluaastal temaga võimlemas. Kuna hetkel arstile ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Kas varvastel käimine on pidev või teeb ta seda aeg-ajalt? Soovitan last esialgu sõnaliselt juhendada. Kasutage järjepidevalt mingit kindlat lauset või väljendit ning samal ajal toetage ...

Loe edasi

Tuim jalg pärast seljaoppi

Mul oli 8 nädalat tagasi seljaoperatsioon. S1/L5 väljasopistunud disk. Hetkel seljavalu puudub, kyid muret teeb tuimus vasakus jalas, mis on liikudes väga frustreeriv. See on parem, kui operatsiooni järgselt, ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Arvan, et kuna Teil oli enne OPi jala tuimus ja funktsiooni häire, siis selles osas võib olla närvil teatud määral mälu, mis taastub aeglaselt. Kui OPi tulemusena kompressioon närvile ...

Loe edasi

TOS-sündroom

Tere, Soomes pani töötervishoiuarst diagnoosi, et TOS-sündroom ning saatis Eestis edasistele uuringutele. Nüüd olen nõutu kuna täpselt ei oska ka perearst, et kuhu peaksin edasi pöörduma. Ise olen lugenud, ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Kui perearst vajalike uuringute osas aidata ei oska, soovitaksin diagnoosi kinnitamiseks pöörduda neuroloogi vastuvõtule, kes saab vajadusel suunata ENMG, MRT vms uuringutele.
Konservatiivse ...

Loe edasi

Kõhre kulumine ja sport

Tere!
Umbes 5.a tagasi hakkasin tegelema üsna aktiivselt spordiga, peamiselt rühmatreeningutega (body pump, combat, aga ka tantsulised, jooga-laadsed, kerelihaste treeningud). Varsti pärast alustamist ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Suures plaanis, kui lähtuda MRT vastusest, siis kõhrekahjustusega põlvele ei meeldi põrutus, hüppamine, kiirendused, pidurdused, suunamuutused jne. Ehk siis tegevused, mis on kontrollitud ...

Loe edasi

Säärelihase vigastus

Tere taas! Korvpalli trenni algfaasis paigalt kiirendades ning paremat jalga järgi tõmmates oli järsku pop ja tunne nagu keegi oleks tennispalliga sääremarja pihta visanud.

Seejärel jalale ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal võiks arvata, et toimus lihase/ kõõluse osaline rebend või kindlasti tugev venitus. Kindluse mõttes tuleks seda piirkonda Ultraheli uuringuga uurida ja täpselt vigastuse ...

Loe edasi

Näpp sai viga.

Poolteist kuud tagasi oktoobri lõpus kukkusin jalgrattaga ning parema käe keskmine sõrm läks liigesest välja ja oli ca 45 kraadi vasakule viltu. Panin ta koheselt klõpsatades algasendisse tagasi, valu ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Sõrmeliigeste traumade korral võibki taastumine kaua aega võtta. Võimalik, et trauma käigus rebenes mõni side, mis kasvab aeglaselt kinni tagasi. Senikaua kuni side pole taastunud ei ...

Loe edasi

vasakurandme karpkaal kanalisündroom

Tere
Minu küsimus on selline,et mida teha kui tööandja on mul põhjustanud tööga seos mulle tegelikult terviserike ja valu minu vasakule randmele sest mul on vasaku käel ka diagnoos pandud ja see ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Kahjuks ei ole te täpsustanud oma töökohustusi ja töö iseloomu. Kui töö on olnud peamiseks sümptomite põhjustajaks, soovitaksin võimalusel muuta tööasendeid/-koormust ja anda tööpäeva ...

Loe edasi

Viitega põlvevigastus

Tere! Alustan kohe alguses sellega, et tegin ise sel päeval halvad valikud ning osalesin viimasel kolmapäeval 2 erinevas korvpallitreeningus, mida harrastussportlase ja mõningase treeningpausi järel nigela ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal, arvan et vigastasite mingi määral, kas põlve külgsidemeid, meniskeid või patella kõõlust. Kui nende vigastus oli vähene, mis tundub et oli, siis see taastub ise ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi