Valu kaenalall 23.06.15 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tervist,

Tegelen aktiivselt jõusaali treeningutega juba neli ja pool aastat, probleem algas umbes neli kuud tagasi. Rinna trenni ajal tundsin, kuidas rinnalihasel üks väike osa oli väga pinges ning tekitas ebamugavustunde juba tühja kangi kätel hoides. Sellele vaatamata lisasin kangile raskust ning siis muutus rind tuimaks ning lõpuks hakkas kaenlaall mõõdukalt valutama. Olen teinud mõned täiesti trennivabad nädalad ning treeninud olen teinud madalate raskustega, samas tunnen kerget valu kaenaall ka igapäeva toimetustes ning pärast rinna trenni on üks rind mitu päeva pinges ja teise kujuga. Kuude möödudes ning vaikselt raskust tõstes olen jõudnud umbes 70%'ni varasemast koormusest, aga rind on endiselt pinges ja päev peale trenni on kaenlaall ebamugavustunne ja nõrk valu (samas alguses tekkis valu juba tühja kangiga treenides). Mingit raksatust vigastuse ilmnemisel ei täheldanud ning verevalumit ega paistetust ei ole samuti. Kas antud juhul saaks arst mind kuidagi aidata või on ikkagi puhkus ja aeg ainus asi mis aitab ?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Raske õelda, tuleks kindlasti teha täpsustavaid uuringuid, et aru saada, mis seal valu piirkonnas täpselt toimub. Võib olla tuleks alustada ortopeedi vastuvõtust. Tundub, et tegemist ülekoormustraumaga, mida ravitakse reeglina puhkuse ja erinevate füüsikaliste ravidega - ultraheli, laser, massaaż, teipimine jne. Kindlasti tuleks üle vaadata ka rinnalt surumise tehnika, sest suure tõenäosusega pole see enam kehapoolte võrdluses balansis. Hetkel ma soovitan kõik jõusaali harjutused, mis valu esile kutsuvad, lõpetada. Proovida leida venitusi, mis valusat piirkonda venitavad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valu kannas, kubemes ja kiirgab puusa ja jalga

Valu kannas, kubemes ja kiirgab puusa ja jalga.

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere

Palun pöörduge füsioterapeudi vastuvõtule täpsemaks hindamiseks ja soovituste saamiseks. Valuvaigisteid võtke vastavalt vajadusele ja arsti soovitusele. Kiirguva närvi valu puhul kõik ...

Loe edasi

Vasaku jalale toetudes tekib valu põlveliigeses. Rahuolekus ja öösel valu ei ole. Tekkis valu äkki jalgratta pealt maha tulekul.

Jalale toetudes ja käimisel valu põlveliigese taga osas.

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Soovitan leevenduseks proovida elektriravi, näiteks www.laineravi.ee

Priit Ailt

Loe edasi

Alaselg

Tere ala selg teeb pidevalt valu selline aastas paar korda lihtsalt tuleb valu sisse just koogutades on valu. Kas nõelravi aitaks

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Jah, usun et nõelravi aitaks regulaarse kroonilise alaselja valu vastu.

Priit Ailt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: