artroos 26.11.03 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere dr. Meitern.
Olen 42 aastane naine. Omal ajal kergejõustikuga tegelenud(5-võistlus). Oli mitmeid vigastusi ka, aga noores eas sai neid ravitud ja unustatud. Sellest ajast on valulikud ja probleemsed põlveliigesed. Aga see ei ole praegu põhimure. 4-aastat tagasi hakkas puusaliiges valutama. Tehti pilt uuriti ja leiti, et midagi viga ei ole. Soovitati salvi peale määrida - küll läheb üle. Sama lugu kordus veel ca 1 aasta pärast. Valu püsis, põhjust justkui ei olnud - mingit ravi ei määratud, vaid salvi peale ja kõik. Läinud nädalal kurtsin uuele perearstile taas oma häda, sest valu puusas segab ikka ja kogu aeg. Tehti taas pilt - ja nüüd tuli vastuseks coxarthrosis II - III staadium ja ortopeedi vastuvõtule.
Olen ennast ikka terveks ja tugevaks ja sportlikuks inimeseks pidanud - nüüd on ikka paras šokk küll.
Kas selles seisus on üleüldse mingit paranemisvõimalust või tulebki valusid leevendades oodata, millal asi ükskord puusaliigese proteesini viib?
Kas tohib jätkuvalt mõõduka pingega liigutada või hoopis ei tohi. Käin 2 korda nädalas ujumas (ca 1 km iga kord) umbes 10 - 15 km jalutuskäigud ei ole ka hullu mõju avaldanud.Kuna ortopeedi vastuvõtule pääsen alles pärast jõule, siis loodan saada head nõu mida seni teha. Perearst määras VIOXX ja ise ostsin ühte glükosiinamiini sisaldavat käsimüügiravimit(toidulisandit). 1994 sain puukborellioosi ravi - kas see võib oluline olla?
Vastuse eest ette tänades
Lea

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!

Tuleb teha ikka neid harjutusi ja sellist koormust,mis valu ei tee.Liigesed tahavad liigutamist.Te raviskeemidega olen nõus.

DR.K.Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

liigesevalu

Tere!
kas tegemist on ortopeedilise või reumaatilise probleemiga, kui pärast koormust (mitte koormuse ajal) jalgadele on hüppeliigesed kanged ning valulikud (seda mitte kohe, vaid pärast puhkeasendit). ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kui valu on mitmetes liigestes,võiksite ikka pöörduda reumatoloogi poole.

Dr.Kaidu meitern

Loe edasi

ikka põlvest

Mõõdunud aastal oli mul hüppeliigese kant tugevas turses ja siis tehti Mustamäe haiglas UH doppleuuring veresoontele, süvaveenide patoloogiat polnud, kuid põlveõdlas 0,8x2,3x2,76 cm selgepiiriline kajavaba ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kas Teil on artroos,näitab Rö-pilt.Valu võib anda ka Bakeri tsüst,täpsemalt aga kui vaatab üle ortopeed.Enne võiksite võtta põletikuvastaseid tablette-ibuprofeen diklofenak.Me kliiniku ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: