Naksuvad põlved 14.11.03 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere mul on selline mure põlvedega, et kui ma neid sirutan või kükitan, siis käib põlvedest köva raksumine läbi (kuuldav ka teistele) ja kui kätt põlve peal hoida, siis on tunda, et midagi seal põlve sees liigub või on paigast ära. Raksumise ajal on tuntav ka üsna ebameeldiv valu. Loodan, et oskate nõu anda, millega võib tegu olla ja kas seda saab ravida või on asi väga hull. Praegu olen perearsti poolt suunatud traumatoloogi vastuvõtule, aga sooviksin varem teada, millega tegu on. Olen pikka aega tegelenud ka tantsimisega ja tegelen ka praegu nii estraaditantsu kui ka aeroobikaga, kas võib treening olla minu põlveprobleemidega seotud? Ja kas peaksin selle probleemi kestma jäämisel trennist üldse loobuma? Olen 21 aastane neiu ja varem ei ole põlvevalu tundnud.

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!

Tegu on liigespindu katva kõhrekihi muutustega(ebatasasus,pehmenemine,pragunemine)Kui valu ei tee ,tuleb teha sporti(reielihased toonusesse)Võib kasutada ka kõhre toidulisandeid(glükoosamiini sisaldavad)apteegist retseptita.

Dr.K.Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valutavad põlved

Tere, alatihti tunnes põlvedes valu, vahel tugevam ja vahel nõrgem. Kas peaksin kuhugi pöörduma või on kõik kontrolli all?

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

.

Loe edasi

Naksuvad liigesed

Tere!Olen 19-aastane neiu.Tegelen tihetalt spordiga.Trennni tehes naksuvad mul liigesed ja viimasel ajal on mul hakanud tekkima vigastused:hüppeliiges on 3korda altvedanud ja ka põlv,mis on mul pidevalt ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

SEe naksumine võib olla liigeskõhre ebatasasusest.Tehke mõned kuurid glükoosamiinpreparaatidega.(toidulisandid,mis soodustavad kõhre ainevahetust,saab apteegist ilma retseptita)

Loe edasi

liigesed

Tere,
21-aastasel 50 kg tüdrukul kõndides on kuulda, kuidas hüppeliigesed naksuvad. Millest võib see olla? Mingeid traumaid ei ole olnud. Ei põe ka kroonilisi haiguseid. Mis aitaks?
Tänan

Vastas dr Kaidu Meitern

TERE!

Liigese kõhrepinnad ei ole tasased-kasutage glükoosamiini sisaldavaid toidulisandeid

DR.K.Meitern

Loe edasi

põlved

Tere!

Mure on selline, et viimasel ajal magama minnes põlved külmetavad.

Külmade varvastega olen juba harjunud, aga nüüd ka põlved...

Tegelen tervisejooksuga (6 km) ...

Vastas dr Aalo Eller

Toitumisega otseselt vast vaevalt Tõenäosem,et probleem on jalgade verevarustuses.Soovitan käia veresoonntekirurgi konsultatsioonil.





Lugupidamisega A.Eller

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: