Õla lihastrauma. 20.05.03 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Möödunud suvel tekkis parema õla kerge lihasrebend(artr.sp.kliiniku diagnoos),
asi juhtus peale kahepäevast rannavollet.Terav, lõikav valu c.a 10-15 cm allpool
õlaliigest käe välisküljel.Ravi:võimlemine+mingid tabletid.Tabletikuuri lõppedes
valu taastus.Keila haiglas tehti üks süst(vist ledokaiin,igal juhul mitte hormoon
süst), kasutegur 0(null).Paari nädala pärast tehti hormoonsüst(vist KENALOG,
vabandan võimaliku vale kirjapildi pärast).Paari päeva möödudes valu kadus.
Korvpalli hooaja lõppedes, alates Aprillist, valu taastus. Väga valulik on kõverdatud
või sirget kätt küljelt ülespoole liigutada, tekik terav, lõikav valu samas piirkonnas
Olen 45 aastane ning osalen amatööride võistkonnas Eesti veteranide meistri-
võistlustel meeste korvpallis.Milline oleks parim ravivariant.Hormoonsüste ei soovi.

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!

Peale hormoonsüste,kui valu ja kapsli põletik kadus,oleksite pidanud käima ka paar kuud jõusaalis kergete raskustega õlalihast treenimas,et selle järel saaks võrkpalli järsumalt lüüa.Aga nüüd peaksite tegema ultraheliuuringu,et teada saada,kas kapslis on rebend ja kui suur see on?Aga jõusaali soovitaks nüüdki minna ja teha õlale harjutusi,mis valu ei tee.

Dr.Kaidu Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

valus käsi

Tere.
Olen 58 aastane naine, viimasel ajal on mureks küünarnuki ja õla vaheline õlavarreluu. See küll ei valuta, kuid midagi tõstes, kätt liigutades on valus. Tehtud on kaelapiirkonna röntgen, kus ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

suure tõenäosusega on Teie probleem õla liigeskapslis,mille puhul kiirgub valu õlavarde.Peaksite pöörduma ortopeedi poole.
Paranemist soovides,dr.kaidu meitern

Loe edasi

liigesed

Diagnoosiks on on õla liigesekihnupõletik mis ei ole vaatamata õlaliigese redressioonile ja seejärel ravimi Dicloberli ja ravivõimlemisele täielikult taastunud. Ka on veel diagnoos kaela radikuliidile. ...

Vastas dr Aalo Eller

Sellest võib abi olla küll,kuid kindlasti peab jätkuma ravivõimlemine.



Lugupidamisega A.Eller.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: