TSH - väärtus 21.06.22 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Vereanalüüsi vastuses oli TSH näitajaks 46,71 mlU/l.
Kas 100 mg L-Thyroxini on piisav kogus.
Tunnen pidevat väsimust ja jõuetust.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH 46,71 mIU/l on kindlasti liiga kõrge s.t. kilpnäärme alatalitlus on halvasti kompenseeritud ja L-türoksiini annus peaks olema suurem. Soovitaksin analüüsi korrata ja määrata lisaks ka FT4 - võib-olla on tekkinud probleemid ravimi imendumisega vms. L-türoksiin 100 mcg päevas on päris suur annus ja selle juures ei tohiks TSH nii kõrge küll olla!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Vereanalüüs

Palun abi. Kas peaksin muretsema kilpnäärme ületalituse pärast? Näitajad on TSH 9,69 fT4 16,75 ja fT3 4,94.
Aitäh!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitluse pärast küll muretsema ei pea. TSH normist kõrgem väärtus võib viidata pigem kilpnäärme alatalitlusele. Samas on FT4 ja FT3 normis ja soovitada võiks TSH korduvat määramist ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Pöördusin endokrinoloogi poole seoses suurenenud higistamisega. Digiloos on analüüsi vastused üleval ja tunnen muret mõningate näitajate puhul. Arst võtab vastu alles kuu aja pärast seega oleksin tänulik ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik Teie küsimuses ära toodud näidud on täiesti normi piires k.a. kilpnäärme hormoonanalüüs. Muretsemiseks ei ole põhjust.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

kilpnäärme analüüside vastused-ületalitus?

Tere.

Kas minu kilpnäärme analüüsid on korras?
TSH 0,92 mIU/l Ref. väärtus 0,40-4,00
FT4 12,54 pmol/l Ref. väärtus 11,5-22,7
TPO-Ak <28 kU/l Ref. väärtus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nagu analüüsi vastustele lisatud referentsvahemikest ka näha, on Teie analüüside vastused normi piires ja kilpnäärme ületalitlust Teil ei ole.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnääre 45a naine

Kas peaksin muretsema kui kilpnäärme analüüside vastused tulid sellised?
TSH 2,19 mIU/l Ref. väärtus 0,40-4,00
FT4 18,09 pmol/l Ref. väärtus11,5-22,7
TPO-Ak 35 kU/l Ref. väärtus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Teie kilpnäärme talitlus on normis ja kilpnäärmevastaste antikehade tiiter madal. Kilpnääre ei ole Teie vaevuste põhjuseks.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme kompleksanalüüsi vastused

Tere!

Oma pere suunamisel pöördusin laboratooriumisse ja lasin igaks juhuks kilpnäärme olukorra hindamiseks võtta vereanalüüsi.

Vastused on järgnevad:
TSH 2,36 mIU/l ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on õigus - tulemused on korras ja kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Norm-TSH raseduseks

Tere.
Milline on norm TSH tase rasestumiseks? Minu TSH mõõdeti 0,74. Internetist loen, et TSH peaks rasestumiseks olema vähemalt 1.
Ette tänades.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH väärtus on normaalne ja fertiilsusele mõju ei avalda. Soovitav TSH vahemik 1-2,5 mIU/l on USA-s läbiviidud populatsionnuuringutes saadud tervete mediaanväärtus (keskmine) ja seda ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Minu S-TSH on 0,001 (Norm 0,270-4,200) ja S-FT4 12,45. Kuidas on S-TSH väärtus alla normi, kui ma võtan juba 4 aastat tablette, milles on Levothyroxin-Natrium 100 µg ja Liothyronin-Natrium 20 µg?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik sõltub Teie diagnoosist. Võimalik, et tegemist ei ole primaarse s.t. kilpnäärmehaigusest põhjustatud, vaid sekundaarse s.t. hüpofüüsi puudulikkusest tingitud kilpnäärme alatalitlusega.
Loe edasi

TSH

Olen mures kilpnäärme pärast. Suvel tehtud analüüsid olid korras (TSH veidi üle 2), nüüd aasta algul TSH näit normist veidi kõrgem (4.8). Samas on ka pitsitustunne kaelal ja kõris ning pulss normist kõrgem. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH väärtused muutuvad ikka aja jooksul veidi. Minimaalselt suurenenud TSH väärtus on iseloomulik kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile ja kilpnäärmevastaste antikehade määramine oleks ...

Loe edasi

kas on probleem kilpnäärmes?

sept. lõpul tehti TSH 0,26...okt.algul tegin uuesti: TSH 0,508; anti-TR 0,91; fT3 5,58; fT4 18. selle esimese TSH alusel soovitati tarvitada Tiotil tbl. 2tk 2x päevas. soovin teisest arvamust. kuidas see ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei tunne ma kõiki Teie kilpnäärmeuuringute üksikasju, kuid olemasolevate andmete alusel võin väita, et ei esimene septemris tehtud TSH väärtus kui teine oktoobris tehtud väärtus (viimane ...

Loe edasi

kilpnäärmest

tere. kas TSH 0,418mU/I näit on normaalne? olen pidevalt väsinud, higistan palju ja närviline ka. on vajadust teisi kilpnäärme teste teha? kas varakult hallid juuksed on kuidagi kilpnäärmega seotud? (minul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH väärtus on normi piires ja teisi kilpnäärme teste teha pole vaja. Kilpnäärme talitlus on normis. Varakult hallinevad juuksed kilpnäärmega ei seostu.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: