kas on probleem kilpnäärmes? 12.10.07 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

sept. lõpul tehti TSH 0,26...okt.algul tegin uuesti: TSH 0,508; anti-TR 0,91; fT3 5,58; fT4 18. selle esimese TSH alusel soovitati tarvitada Tiotil tbl. 2tk 2x päevas. soovin teisest arvamust. kuidas see TSH näit saab nii erinev olla?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks ei tunne ma kõiki Teie kilpnäärmeuuringute üksikasju, kuid olemasolevate andmete alusel võin väita, et ei esimene septemris tehtud TSH väärtus kui teine oktoobris tehtud väärtus (viimane on täiesti normis, esimene minimaalselt alla normi) anna põhjust korraldada türeostaatilist ravi (tiotiili). Tegelikult TSH väärtused septembris ja oktoobris ei erine teineteisest oluliselt ja kuuajalise intervalliga on seline kõikumine täiesti mõeldav. Esimese analüüsi minimaalse kõrvalekalde puhul oleks kohe pidanud määrama lisaks ka FT4 ja FT3, et selgust saada, kas tegemist on tõepoolest ületalitlusega. Oktoobris need analüüsid tehti, lisaks ka antikehad ja tulemused olid normis. Kilpnäärme ületalitlust Teil ei ole ja tiotiili võtta pole vaja.
Tervitades,
dr. Anu Ambos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Antikehad

Tere,

kas te oskate öelda, miks tõuseb veres IgG ?
Tehtud immuunanalüüs. Norm on 7-16g/L, minul 16,9 ja C3 0,84. Lisaks lymph % madalam kui norm ja ka eo% ?

Tänan väga.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See küsimus on kahjuks edastatud valel aadressil. Endokrinoloogiaga ei ole siin tegemist, ikka immunoloogiaga. Tulemuse võib Teile lahti seletada uuringu määranud arst, sõltuvalt sellest mis ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja rasedus

Arst kirjutas mõned aastad tagasi kilpnäärme alatalituse puhuks L-Thyroxini1 tablett hommikul. Kuid ütles, kui tahan rasedaks jääda, pean võtma rohkem. Umbes aasta võtan 1,5 tabletti hommikul. 2.04,18 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie viimane TSH näit 30.11.18 oli ideaalses vahemikus ja seepärast praegu kohe L-türoksiini annust suurendama ei pea. Kui pöördute günekoloogi, perearsti või ämmaemanda vastuvõtule, et end ...

Loe edasi

test

Tere.

Olen 35 a ja mul diagnoosis perearst nende näitajate järgi, et ei talu piima tooteid. Alles käis mul 17 a poeg proove andmas ja tal on näitajad suuremad aga talle ei öeldud midagi. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus on tulnud valel aadressil. Tõenäoliselt on tegemist laktoosi tolerantsuse testiga (testiga, mida tehakse laktoosi talumatuse selgitamiseks) ja seda kommenteerib gastroenteroloog (mao-soolearst).
Loe edasi

Kilpnäärme näidud korras?

Tere,

Tegin hiljuti kilpnäärme testi ja tulemused on järgnevad:

TPO-Ak <28 kU/l
TSH 4.53 mIU/l
FT4 19.06 pmol/l

Probleemideks on juuste ja kulmude hõrenemine, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie probleemid ei ole kilpnäärmest tingitud. Kuigi TSH on minimaalselt üle normi, on FT4 korras ja ka antikehade tiiter madal. Kilpnäärme alatalitlusega tegemist ei ole.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme ultraheli

Tere.

Tehti hiljuti kilpnäärme ultraheli uuring. Palun kas saaksite kommenteerida arsti vastust.

Kirjeldus: KILPNÄÄRE on sileda kontuuriga,ebahomogeense ehhostruktuuriga,paremal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on normisuurune. Üliväikesed sõlmekesed-tsüstikesed kuni 5mm on kilpnäärmes normi variant ja mingit ravi ei vaja. Selle kohta, kuidas kilpnääre talitleb, ultraheliuuring informatsiooni ...

Loe edasi

Rasedus ja kilpnäärme alatalitlus

Tere!

Kilpnäärme alatalitlus on mul juba aastaid, tekkis pärast radiojood ravi. Hetkel L-Thryoxini kogus 100 mg/150 mg üle päeva ja see doos on mul sama olnud umbes 5 aastat.
Olen tänaseks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kuna eelmised proovid olid täiesti korras, pole uutega kiiret ja võite need teha, kui Eestisse tagasi jõuate. L-türoksiini jätkake ikka samas annuses nagu seni.
Tervitades,
...

Loe edasi

juuksed valja langevad

Tere! Mul juuksed langevad valja, moned vaikesed kohad pea peal on taitsa paljas.Koik analuusid on normis.hetkel vottan Eliquis, sest on olemas tromb.Kas on mottet minna triholoogi juures, et teha juuksekarvade ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võib ka trihholoogi juurde minna, kuid peamiseks nõuandjaks peaks Teile siiski olema nahaarst ehk dermatoloog. Iseasi on, kas on ravi, mis annaks tulemusi. Kui seostate juuste väljalangemist ...

Loe edasi

Kõrvalkilpnääre

Tere,

Vereanalüüs näitas kõrvalkilpnäärme ja kaltsiumi tõusu veres. 3 kuud oodanud operatsiooni aega, kas sellele on omane tugev väsimus?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaltsiumi kõrge tase veres võib anda väga mitmesuguseid vaevusi - seedehäireid, vererõhu tõusu, ka neerukoolikaid (sageli esinevad neil patsientidel neerukivid), valusid luudes-liigestes ja ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Jäi lisamata, et pikkust on 1.74 ja on ka korduv depressioon.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ikka sama vastus. Ka depressiooni tuleb suhtuda tõsiselt, see on krooniline haigus nagu iga teinegi ja seda tuleb süstemaatiliselt ravida.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere! Tegin kilpnäärme testi, TSH tulemus 4,65, väärtus 0,40,-4
FT4 tulemus 15,54 väärtus 11,5-22,7
...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras. Asendusravi Te ei vaja.
Kehakaalu tõstab keskiga ja menopaus. Üle 100kg siiski kaaluda ei tohiks - elureziimi tuleks muuta tervislikumaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: