Vereanalüüsi tulemused 24.01.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Pöördusin endokrinoloogi poole seoses suurenenud higistamisega. Digiloos on analüüsi vastused üleval ja tunnen muret mõningate näitajate puhul. Arst võtab vastu alles kuu aja pärast seega oleksin tänulik kui saaksite kommenteerida tulemusi.

eGFR(Crea,CKD-EPI) 104 mL/min/1,73m2 /ref. Väärtus >=90

TSI <0.10 U/L Ref. Väärtus <=0.1

TSH 1.50 mU/L ref. Väärtus (0.27-4.20)

ALAT. 35 U/L Ref. Väärtus <=35


Suured tänud!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõik Teie küsimuses ära toodud näidud on täiesti normi piires k.a. kilpnäärme hormoonanalüüs. Muretsemiseks ei ole põhjust.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere,
Kilpnäärme vereanalüüsi tulemused olid järgmised:
Tsh basal 0.002mU/l
Thyroxin fT4 22.5 pmol/l
Trijodthyronin fT3 8.0 pmol/l
Thyreoglobulin 39 u/ml
Tpo 172 u/ml

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus eelnevalt vastatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
Kilpnäärme vereanalüüsi tulemused olid järgmised:
Tsh basal 0.002mU/l
Thyroxin fT4 22.5 pmol/l
Trijodthyronin fT3 8.0 pmol/l
Thyreoglobulin 39 u/ml
Tpo 172 u/ml

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nende tulemuste järgi ei loe ma kahjuks muud midagi välja, kui et Teil on autoimmuunne kilpnäärmehaigus (sellele viitab kõrge TPO antikehade tiiter). Millegipärast on kaks TSH vastust, millest ...

Loe edasi

Kilpnäärme kompleksanalüüsi vastused

Tere!

Oma pere suunamisel pöördusin laboratooriumisse ja lasin igaks juhuks kilpnäärme olukorra hindamiseks võtta vereanalüüsi.

Vastused on järgnevad:
TSH 2,36 mIU/l ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on õigus - tulemused on korras ja kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Higistamine

Mind teeb murelikuks higistamine öösiti. Seda ei esine igal ööl, aga mõnikord ärkan üles kella kahe-kolme paiku ja kaenlaalused, küünarliigesed seest poolt on higised. Vahel ka öösärgi ülemine serv on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ma ei tea küll ühtegi endokriinhaigust, mis Teie poolt kirjeldatud vaevusi võiks põhjustada. Ka kopsuvähk ei suurenda higistamist.
Kui perearsti poolt tehtud esmaste uuringute tulemused ...

Loe edasi

Kõrgenenud TSH veres

Tere.
Juhusliku vereanalüüsi käigus selgus, et mul on kõrgenenud TSH 5,4.
Teised tulemused T4 13,2 ja T3 4,77.
Millele sellised tulemused viidata võivad ja kas peaksin pöörduma arsti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tulemus võib viidata kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. TSH tõus on minimaalne ja mingeid alatalitlusele iseloomulikke vaevusi Teil ei ole, seda enam, et FT4 ja FT3 on korras.
...

Loe edasi

Madal testosteroon ja kõrge östradiool

Olen mees, 19a.
vereanalüüsi tulemused:
testosteroon: 10,5nmol/l
östradiool: 144pmol/l

Raviks 2,5 kuu jooksul: 1tbl Vasonit päevas + 150mg C ja E vitamiini 3 korda päevas.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei taba ma probleemi olemust. Nii Teie testosterooni kui östradiooli väärtused on täiskasvanud mehe jaoks normi piires. Vitamiinid ja verevarustust parandav Vasonit ei tee Teile kahju, ...

Loe edasi

Tohutu higistamine

Tere!
Olen 24 a noormees ja mureks on liighigitamine ja südames torked. Käisin ka tervise uuringutel kardioloogi juures , kes omakorda saatis mind koormustestile , mille tulemused olid normaalsed ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on korras ja see ei saa olla liighigistamise põhjuseks. Üks niidiots siiski on. Kirjutate, et võtsite kaalus aastaga 20kg juurde. Kuidas see juhtus? Kas olete tugevalt ...

Loe edasi

analüüside vastused

Tere.

Naistearst soovitas mul pöörduda endokrinoloogi juurde seoses sellega et minu menstruaaltsükkel on täiesti ebakorrapärane ja mul ei ole õnnestunud juba aasta rasestuda. Vereanalüüsi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärmehormoonid on küll täiesti korras. Endokrinoloogi juures võiksite siiski ära käia. Tõenäoliselt tuleb kontrollida ka prolaktiini, suguhormoonide jne. taset.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere! Olen 23. aastane naine, küsisin teilt korra kliinik.ee vahendusel küsimuse, mis puudutas seda, et mul on peale sünnitust tekkinud kilpnäärme ületalitluse sümptomid ja perearst ütles, et peale sünnitust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Cito saatekirjaga saab tulla ka varem. Kui saate, tulge minu vastuvõtule 07.04.2004 12.00-18.00. Pöörduge lihtsalt registratuuri ja öelge, et dr. Ambosega on kokku lepitud. Kui see aeg ei sobi, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: