Kilpnääre ületalitus 16.06.22 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Kui on nii väike ületalitus siis kas võib päikest võtta, reisida soojalemaale puhkama, nüüd suvel??
Kas süüa ja juua võib kõike? Kuidas alkohool mõjutab ületalitus(mis alkohooli võiks tarvitada, vahest) ?

Vereanalüüsi :TSH 0,38 T3V 5,1 T4V 13

Aitäh.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Selliste hormoonanalüüside puhul nagu Teil (mina nende alusel kilpnäärme ületalitlust ei diagnoosiks) võib nii päevitada, reisida kui ka mõistlikus koguses alkoholi tarbida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus.

Olen juba mitu korda käinud see aasta verd andmas, kilpnääre pärast.
Esimene : TSH 0,03 T3V 5,1 T4V 12
Teinekord : TSH 0,04 T3V 5,3 T4V 13
Kolmaskord : TSH 0,38 T3V 5,1 T4V 13
Arst ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See, millised variandid Teil on, sõltub mitte üksnes Teie analüüsidest, vaid ka kilpnäärme suurusest, sõlmede olemasolust ja sellest, mis haigusega on tegemist. Seega ei saa ma Teile üksnes ...

Loe edasi

Kilpnääre ületalitus

Tere,
vereanalüüs TSH alla 0,01 fT4 46,4
esimest korda ületalitus oli 2003a. siis 2005a - peale sünnitust, siis 2015a- peale sünnitust. Iga kord tablettravi ning 2015 tehti UV uuring, mingit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei saa ma kuidagi Teie kirjas toodud nappide andmete põhjal radiojoodravi vajalikkuse või mittevajalikkuse üle otsustada. Kindlasti räägib radiojoodravi kasuks haiguse korduv ägenemine ...

Loe edasi

kilpnääre

tere,
kui suur ületalitus on TSH 0,18 ja kui suur peaks olema tarvitatava Tiotili kogus

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,18 mIU/l on normi alumisel piiril ja see tähendab, et kilpnäärme ületalitlust ei ole üldse või on see minimaalne. Kui Teil on varem ületalitlust diagnoositud ja saate praegu ravi tiotiiliga, ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere!Mul on kilpnäärme ületalitus ja saan ravi-1 Merkazolil päevas.Olen säilitusel,nagu arst ütles.Augustis peaksin tableti võtmise lõpetama,aga ....mu likka poob aeg-ajalt ja pea käib kogu aeg ringi(Ma ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie harmoonanalüüs on korras, ei ole vaevused tõenäoliselt põhjustatud kilpnäärmest.
Kahjuks kirjast ei selgu, kas kilpnääre on Teil oluliselt suurenenud või normisuurune. Kui ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus ja rasedus

Tere dr.Ambos,

Põen kilpnäärme ületalitust (juba aastaid) ja olen 6 nädalat rase (oma endokrinoloogi vastuvõtule sain aja Jaanuari algusesse). Kuidas mõjutab arenevat loodet ületalituses kilpnääre?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus vastandina alatalitlusele üldjuhul ei takista rasestumist ega ole lootele kahjulik. Lihtsalt naisel on rasedust raskem kanda. Seepärast ravitakse raseduse ajal ületalitlust ...

Loe edasi

kilpnääre

tere! detsembri alguses oli TCH 0,05 ja jaanuaris oli TCH 4,11. küsiksin millest võib kuu aja sees TCH normi minna? esimene näit oli ju küllalt suur ületalitus ja nüüd on korras. mingeid rohtusid pole ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan oma vastuvõtuaeg endokrinoloogi juurde rahulikult ära oodata ja täpsustavad uuringud teha (peale TSH ka teised kilpnäärmehormoonid, kilpnäärmevastased antikehad jne.). Võimalik, ...

Loe edasi

dieet ja kilpnääre

Öelge palun, kas dieedi pidamisest võib tekkida kilnäärme ületalitus? Selline küsimus on tekkinud, kas neil kahel asjal on seost. On teie praktikas seda ette tulnud? Raske on uskuda, et maiustustest loobumine ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei, dieedipidamisest kilpnäärme talitlus ei muutu. Maiustustest loobumine ei ole kindlasti kahjulik. Pikaajaline äärmuslik taimetoitlus võib organismis siiski mõningaid probleeme tekitada ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere!
Mul diagnoositi kilnäärme ületalitus, TSH oli 0,09. Tahaks teada kas see on suur ületalitus või selline keskmine, sest mul mingeid erilisi sümtomeid ei esine kusagil, ainult südames on mõnikord ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Selleks, et teha järeldusi kilpnäärme ületalitluse raskuse kohta, peab peale TSH teadma ka mõningaid teisi näitajaid (FT4 ja FT3). TSH 0,09 ei ole suur kõrvalekalle, kuid silmas peab pidama, ...

Loe edasi

antibeebipillid ja kilpnääre

Tere! Küsimus selline, et kasutasin 4 aastat antbeebipille, vahetasin neid 3 korda, sest tundsin ennast kogu aeg halvasti - peavalud, kaalutõus, vedelikupeetus jne. siis aasta ei võtnud midagi ja nüüd ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Antibeebipillidel ja kilpnäärme ületalitlusel seos puudub. Võite pille edasi kasutada ka nüüd, kui ravite ületalitlust. Nimelt pole kilpnäärme ületalitlus takistuseks rasestumisele. Samas on ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

Kuu aega tagasi sain teada, et mul on kilpnäärme ületalitus. Praegu ei ole veel endokrinoloogi vastuvõtule aega saanud. Kas on võimalik, et vereproov näitab ületalitust, aga ultraheli mitte. Milline on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ongi nii, et just vereproov näitab kilpnäärme talitlust, ultraheli aga kilpnäärme suurust ja võimalikke koe muutusi (sõlmed, tsüstid jne.). Seega, kui vereproovist tehtud hormoonanalüüs näitas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: