TSH näitaja 15.11.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 30.a ja võtan L-Thyroksini juba aasta. Raseduse ajal võtsin 50mg kuid peale sünnitust öeldi hakata võtma 25mg. Augusti lõpus oli TSH näitaja 3,99 ja FT4 16,58, mispärast hakkasin uuesti võtma 50mg. Oktoobris lõpetasin rinnaga toitmist ja novembri alguses oli TSH näitaja 5,36 ja FT4 12,75. Kui planeerida rasestumist on need näitajad ikka korrast väljas ja mis tegema peab? Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Viimastel analüüsides on TSH normist veidi kõrgem ja FT4 normi alumisel piiril. Kui olete võtnud seni L-türoksiini korralikult määratud annuses ja ravikatkestusi pole esinenud, soovitaksin suurendada L-türoksiini annust 75 mcg-le päevas. Kordusanalüüsi võiks teha 2-3 kuu möödudes. Raseduse planeerimisega võiks siis need kuud oodata, kuid kui juhtub, et jääte varem rasedaks, pole siiski lootele olulist ohtu, sest hormoonide nihked on nii minimaalsed.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme verepeoovi tulemused

Tere, kas on põhjus muretsemiseks TSH näitaja puhul?

TSH 4.05 mIU/l 0.40-4.00
fT4 15.50 pmol/l 11.5-22.7
TPO IgG <28 kU/l <60

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Beebipillid kilpnäärme hormoone ei mõjuta. Tehtud analüüside põhjal muretsemiseks põhjust ei näe.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme test

Kilpnäärme test TSH 4,1.Kolesterooli näitaja ka kõrgeLDS 5,3 Kas peaksin spetsialisti poole pöörduma või piisab esialgu toitumise ja kehalise aktiivsuse muutusest.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme talitlust tervislikud eluviisid ei mõjuta, kolesterooli näitu parandavad aga küll. Kui meie haigla labori normivahemikku silmas pidada (kahjuks ei ole Te ära toonud TSH normivahemikku ...

Loe edasi

TSH näitajast

Tere!
Tütrel (18a) oli TSH näitaja 0,27. Uurin, kas selline näitaja on probleem ja tuleks endokrinoloogi vastuvõtule minna?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Selline näitaja ei ole probleem. Endokrinoloogile pöörduda pole vaja.
Perearst võib igaks juhuks 6 kuu möödudes TSH-d korrata.
Tervitades,
Anu ...

Loe edasi

TSH näitaja.

Tere!
Kuna oma endokrinoloogiga ei saanud ühendust, paluksin teie abi. TSH oli nüüd 15,46. Plaanime IVF protseduuri. Kas sellise näitajaga võiib rasedust planeerida? Praegu võtan 2 tbl. türoksiini ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH-ga 15,46 Teile küll keegi IVF-i ei tee! Kilpnäärme alatalitlus on ilmselt alakompenseeritud. Samas pole kõik nii lihtne. Et L-türoksiini annust korrigeerida, on vaja teada Teie haiguslugu, ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

perearst tegi anlüüsi, kus näitaja 1,99.
kuid alumine määr oli sedelil 3,75. see on vist tsh
kuidas hindate?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt TSH. 3,75 ei ole alumine, vaid ülemine määr (igaks juhuks võib perearst määrad siiski üle vaadata). TSH 1,99 mIU/l on normi piires.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere
Sain täna teada kilpnäärme testi tulemused ja näitaja oli 4.7. Kas sellise näitajaga peaks midagi tegema või mitte?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mis näitajast on jutt? Ja milline on näitaja normväärtus (erinevates laborites on need erinevad)? Eks näitaja määranud arst ka selgitab Teile, mida vastus tähendab ja kas peaks midagi ette ...

Loe edasi

TSH näit raseduse ajal

Tere, võtan iga päev 100 mg L-Thyroxini ja TSH on olnud normis. 23.mai oli TSH 1,105 ning viimanti 31. juuli oli TSH 1, 73. Nüüd 26. sept. oli mul rasedustest positiivne. Viimased päevad algasid 29.08. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH-d võiks kontrollida kohe, kui lähete ennat rasedusega arvele võtma. Tavaliselt soovitatakse L-türoksiini annust 25 mcg võrra suurendada kohe raseduse algusest peale. Kui analüüsid on korras, ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Tere!
Olen ülekaaluline ja andsin kindluse mõttes vereanalüüsi kilpnäärme uuringuks. Sain vastuseks TSH 1,95 - on see hea näitaja? Minu perearsti õde on piiratud eesti keele oskusega ja ta oskas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on normis ja kilpnäärme talitlus seega korras. Ongi "Okay!"
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

tsh

Tere!

Palun öelge kas tsh näitaja 2,4 näitab mingit kõrvalekallet kilpnäärme töös?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 2,4 mIU/l näitab, et kilpnäärme talitlus on normi piires.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Sooviks küsida, mis vahemikuks on normaalne TSH ?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

TSH s.t. kilpnääret stimuleeriv hormoon määratakse kemiluminestsentsmeetodil immuunanalüsaatoril IMMULITE. Normivahemik võib olla erinevates laborites veidi erinev. SA PERH Mustamäe korpuse laboris on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: