tsh4,84 26.10.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.1,5 aastat tagasi sain radjooktiivse joodiga käisin täna andmas verd synlabis ja tsh oli TSH 4.84 mIU/l 0.40 - 4.00
Kas pean pöörduma endoktinoogile?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei pea, sest sellise minimaalse TSH tõusu juures Te asendusravi veel ei vaja. Kui saite radiojoodravi autoimmuunse kilpnäärmehaiguse tõttu, soovitan järgmise analüüsi teha 3-6 kuu möödudes. Kui saite radiojoodravi multinodulaarse toksilise struuma või türeotoksilise adenoomi tõttu, pole alatalitluse tekkimist vaja karta ja Te regulaarset jälgimist ei vaja.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kurgus imelik tunne

Tere!

Nimelt on selline tunne, et mingi kerge asi on kurgus paremal pool. Nagu kerge surve või nagu midagi oleks ees või takistaks neelamist natukene. Mis see olla võiks?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on palju. Saan soovitada vaid perearsti külastust, läbivaatust ja uuringuid, siis saab otsustada edasise käsitluse.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Kurgus pitsitab

Tere. Mõnda aega tagasi tekkis mul rindkeres kolmnurga piirkonnas valud. Valu oli liikuv. Vahel allpool kolmnurgas vahel külgedel. Hetkel valu rindkerest kadunud aga nüüd on tekkinud nagu rõhuv tunne kõril, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mis seal muud kui tuleb perearstiga nõu pidada! Pitsitustunne kõris on üks levinumaid psühhosomaatilisi vaevusi ja ehk on selle taga lihtsalt stress ja ärevus. Kui teil on varem olnud kilpnäärmega ...

Loe edasi

Türeotoksikoos

14.okt.diagnoosis perearst türeotoksikoosi.
Analüüsid tehtud Synlabis
fT4 72.65
TPO>1300
Järgmine analüüs 19.nov.
fT4 16.10
TSH<0.01
Tahaksin teada, kas on vaja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, soovitan küll endokrinoloogile pöörduda. Türeostaatiline ravi kestab vähemalt 6 kuud ja vajadusel tuleb kaaluda ka radikaalset ravi.
Tervitades,
...

Loe edasi

Östrogeen

Tere

Oskate ehk teie mind aidata. Läbisin emakakaela düsaplaasia ja mind opereeriti septembri kuus. Arsti vaatluste põhjal olen kenasti taastnud ja küik korras. Kui Enne oppi olid mul veel ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 28-aastane

Esmalt tuleb teha rasedustest hommikusest uriinist. Kui rasedustest on negatiivne, siis on tegemist menstruaaltsükli häirega, ...

Loe edasi

Madal TSH tase

Tere!

28.a naine on 10+4 nädalat rase. Haiglas tehtud vereproov näitas kilpnäärme näitajates ebakorrapärasust: TSH 0,008, FT3 6,7, FT4 22,7.
Milline on teie hinnang näitudele? Mida ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näidud võiksid tavaolukorras viidata vähesele ületalitlusele. Raseduse korral võib tulemust moonutada kõrge kooriongonadotropiini tase ja seetõttu soovitan tulemustesse suhtuda rahulikult. ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere

Tegin üldise tervise kontrolli ja vereanalüüs näitab kilpnääret stimuleeriv hormoon (TSH)? 0.37 mIU/l (2021 sügis) , märge piiripealne . Varasemalt on olnud vereanalüüsis TSH kuskil ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui enesetunne on normaalne, siis selle piiripealse näidu tõttu lisauuringuid vaja ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Ioniseeritud kaltsiumi näit

Tere!
nov laguses oli ioniseeritud kaltsiumi tase 1,35 ja 3 nädalat hiljem 1,44
PTH on 7,23
Näidud on mõlemad üle normväärtuste aga kas liiga palju? D vitamiini tase oli ka veidi üle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esimene ioniseeritud kaltsiumi väärtus on normi ülemisel piiril, teine normist kõrgem. PTH väärtus on mõõdukalt tõusnud. D-vitamiini tase liiga kõrge ei ole ja seda ära jätma ei pea. Võimalik, ...

Loe edasi

Kõrge TSH näit

Tere!
25.11.21 vereprooviga TSH 43,68 ja fT4 5,85
13,07.21 oli TSH näit 0,87
Mingeid ravimeid ma ei võta ja enesetunne on väga korras, vereproovid tehtud korralise läbivaatuse käigus

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vereanalüüsid viitavad väljendunud kilpnäärme alatalitlusele - lisaks TSH tõusule on ka FT4 madal. Kui enesetunne on tõepoolest täiesti normis, võiks analüüsi igaks juhuks korrata. Kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus, radiojoodravi ja selle oodatavad tulemused

Tere,
Käisin 3 nädalat tagasi seoses kilpnäärme ületalitusega radiojoodravil. Ravi ootasin kevasest saadik, kui kilpnäärme vaevused avastati. St üle poole aasta ei ühtegi tabletti ega muud abi! Sellest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi võib mõnikord esimestel ravijärgsetel kuudel ületalitlusest põhjustatud vaevusi hoopis süvendada. Hiljem, kui ravitoime saabub, vaevused leevenevad. Soovitan oma raviarstiga ...

Loe edasi

Liigne higistamine tuhara vahelt

Mis põhjustab liigse higistamise tuhara vahelt. Isegi mitte füüsilise koormuse ajal.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Endokriinhaigusega ma Teie vaevusi ei seostaks. Ehk kurdate oma muret androloogile (meestearstile).
Tervitades,
dr.Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: