Thyrozol ja imetamine 28.02.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere Mõned päevad tagasi avastati mul kilpnäärme ületalitus ja autoimmuunne türeoidiit. Arst määras raviks Thyrozol 10 mg ja doosiks 2 tabletti päevas st 20 mg, see pidi olema maksimum doos imetamise ajal. Kui aga lugesin ravimi infolehte siis seal oli märgiutud maksimaalseks doosiks päevas 10 mg. Olen segaduses ja mures, ei tahaks oma beebi tervist kuidagi kahjustada.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Imetamise ajal on soovitav kasutada thyrozoli asemel teist türeostaatikumi propüültiouratsiili, mis läbib bioloogilisi barjääre halvemini s.t. mida satub rinnapiima vähem. Propüültiouratsiili on võimalik seetõttu vajadusel kasutada ka suuremas annuses. Siiski ei ole ka thyrozolist beebile suuremat ohtu karta. Igaks juhuks soovitan raviarstiga ühendust võtta ja asja arutada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere!
Mul kilpnäärme parem sagar maht 42cm3,vasak sagar 26cm3.Kilpnääre eriti parem sagar ulatub retrostemaalsele,parema sagara alumises osas ulatuv segastruktuuriga sõlm ca 8,0 cm.Vasaku sagara ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on oluliselt suurenenud - maht 68ml (norm naistel kuni 18ml), seega on ebamugavustunne kaela piirkonnas sellega seletatav. Kahjuks ei suuda mingi suukaudne ravi kilpnäärme mahtu ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere,
sain diagnoosiks autoimmuunne kilpnäärmehaigus ja kilpnäärme ületalitlus, raviks Thyrozol 30mg päevas. Nüüdseks olen rohtu võtnud 3 nädalat, aga muret teevad sümptomid - ärevushood ja rahutu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vaevused ongi väga iseloomulikud kilpnäärme ületalitlusele. Soovitan pöörduda perearsti poole ja paluda välja kirjutada kerge uinuti või rahusti, mida võtta mõned nädalad kuni thyrozoli ravitoime ...

Loe edasi

Endokrinoloogia

Mind vaevas pikemat aega väsimus,tahhükardia. Perearstilt abi ei saanud. 2014 juuli pöördusin endokrinoloogi poole. Tehti analüüsid TSH 0,04 TPO Ak 297 UH diffuusne kilpnääre. Raviks Thyrozol 5 mg. 2 korda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raviga on k.a. jaanuaris lõpuks jõutud kilpnäärme talitluse normaliseerumiseni, mis on ju hea tulemus. Pikemaajalise remissiooni saavutamiseks peab raviaeg olema piisavalt pikk (9-12 kuud) ...

Loe edasi

Kilpnäärme yletalitus

Alles hiljuti diagnoositi mul selline haigus (Kilpnäärme yletalitus) ja raviks määrati Propral 10mg...minu kysimus aga oleks selline,et mida siis ikkagi söögiks tarbida?...Olen otsinud internetist palju ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Propranolool ei ravi kilpnäärme ületalitlust, vaid aeglustab südametegevust. Kilpnäärme ületalitluse raviks on Eestis kaks preparaati - tiotiil ja thyrozol.
Dieedipiiranguid kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnäärme haigus

Tere,

Minul diagnoositi esmakordselt komplekt krooniline kilpnäärme põletik, hulgisõlmed ja ületalitlus. Sõlmed olla healoomulised. Määrati Thyrozol 10 mg.

Arsti seletused piirdusid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suhtlemine meili teel ei asenda kunagi otsest arsti-patsiendi kontakti. Soovitan Teil järgmisel külastusel esitada kõik oma küsimused julgesti raviarstile. Siiski vastan ka siin lühidalt:
Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Kuidas ravida kilpnäärmet, kui analüüs on Kilpnäärme analüüs TSH<0.010, FT4 38?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega. Ravitakse kilpnäärmehormoonide sünteesi pärssivate tablettravimitega, millest Eestis on saadaval tiotiil ja thyrozol. Ravi võib korraldada ka perearst, ...

Loe edasi

Kaua kestab rohtude kõrvalmõju?

Tere,

mul selline mure, et peale teise lapse sündi avastatii kilpnäärme alatalitlus, kirjutati rohi Thyrozol 10 mg ning pidin võtma 2 tab.päevas(hommikul ja õhtul), pakis on 50 tab, neist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui ravimil on ravitoime, on tal kindlasti ka kõrvaltoimed. Kõrvaloimed puuduvad täielikult ainult täiesti toimeta ravimil. Põhimõtteliselt iga ravim võib esile kutsuda allergilist nahalöövet, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: