Kilpnääre ja teiste ravimi mõjud 28.01.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, kas ravim Valaciclovir Actavis 500mg on võimeline mõjutama kilpnääre vere tulemusi. Võtsin Valaciclovir 16.01.20 8 tabl. ja 20.01.20 tegin vereanalüüsi, kus TSH oli 7.63. Eelmise aasta märtsis oli TSH 3.18, et millest võib olla kiire muutus? Tänud vastamast!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei arva, et Teie poolt võetud ravim kilpnäärme talitlust mõjutaks. TSH muutus eelmise aastaga võrreldes pole kiire. Suure tõenäosusega on tegemist kilpnäärme alatalitluse süvenemisega. Pidage nõu oma raviarstiga, kas suurendada L-türoksiini annust kohe või korrata paari kuu möödudes vereanalüüsi.
Tervitades,
dr. Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ravimid kilpnäärme alatalitluse raviks

Kuu aega tagasi avastati mul kilpnäärme alatalitlus. TSH näit oli 5,6. Arst kirjutas välja L-Thyroxin Berlin-Chemie 50 mikrogrammi tabletid. Kuna kurtsin ka väsimust, sisemist põhjusteta ärevustunnet õhtupoolikuti, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Divigeli riskide suhtes soovitan konslteerida selle määranud günekoloogiga. Kui arst selle Teile ordineeris, siis Teil tõenäoliselt hormoonasendusravile vastunäidustused puuduvad.
L-türoksiini ...

Loe edasi

L-thyroxini võtmine teiste ravimitega

Tere! Olen aru saanud, et L-Thyroxini tuleb võtta vähemalt pool tundi enne söömist, kuna osad ained takistavad ravimi imendumist. Kas oskate öelda, mis ained need täpsemalt on? Kas L-Thyroxini tohib võtta ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
L-türoksiini võib võtta samaaegselt D-vitamiini ja beebipillidega. Ei tohiks koos võtta näitaks rauapreparaatidega.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre

tere,
kui suur ületalitus on TSH 0,18 ja kui suur peaks olema tarvitatava Tiotili kogus

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,18 mIU/l on normi alumisel piiril ja see tähendab, et kilpnäärme ületalitlust ei ole üldse või on see minimaalne. Kui Teil on varem ületalitlust diagnoositud ja saate praegu ravi tiotiiliga, ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Diagnoosiks autoimmuunne türeoidiit, eutüroidses faasis,
ravi ei vaja, TPO Ak >1000 IU/ml.

Kas: 1) peaksin ennast kontrollida laskma ka teiste autoimmuunhaiguste ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastused Teie küsimustele:
1) Ei, tõenäosus nende haiguste esinemiseks on väga väike.
2) Ei, kroonilist autoimmuunset türeoidiiti joodiga ravida ei saa.
Tervitades,
...

Loe edasi

Insuliin!

Tere,oleks selline küsimus,kõlab imelikult aga kuidas mõjub insuliin tervele inimesele.Millised tagajärjed võivad olla?
Probleem selles,et arst kiirustas ravimi välja kirjutamisega ja käskis hakkata ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei usu, et ükski arst kirjutaks tervele inimesele välja insuliini. Mitte ei usu. Pigem arvan, et tegemist on 2. tüüpi suhkurtõvega, kus ravida võib põdemise esimestel aastatel ka tablettpreparaatidega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: