Tsh näit l-thyroxiniga 29.10.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.Võtan l thyroxini aastast 2012. Kuni 2017 a oli doos 37,5 mg päevas.2016 jäin rasedaks ja doos suurendati 100mg peale.Peale sünnitust 2017a mingi aeg vähendati 50 aga siis jälle läks 100 peale.Küsimus kas normaalne,et tsh vaikselt selle 2 a jooksul tõuseb? Kahe aasta jooksul 3 korda kontrollimas käinud ja näit iga kord kõrgem. (0.80 - 1.85 - 2.84 ) Kas viimane TSH näit 2.84 on normaalne,kui tarbin 100mg l thyroxini iga päev?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Jah, see, et L-türoksiini vajadus tasapisi suureneb, on asjade loomulik käik. Kilpnäärme võimekus hormooni toota väheneb järk-järgult ja nii peab ka asendusravi annust tasapisi suurendama. Viimane TSH näit on normi piirides ja L-türoksiini 100 mcg päevas on tõenäoliselt hetkel adekvaatne doos. Suure tõenäosusega see annus tulevikus enam ei suurene või kui, siis üsna vähe.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

L-Thyroxini vajadus

Tere.
Oktoobris 2016 tehti ultraheli ja seal on leitud sõlmed (väikesed nagu ütles arst). T4 ja T3 oli normi piires, TSH oli 6 mIU/l, anti-TPO näit 660. Jaanuaris 2017 tegin uuesti analüüsid, kus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on krooniline autoimmuunne türeoidiit ja seetõttu on tõusnud ka TSH näit. TSH 4,2 mIU/l on tegelikult normi ülemisel piiril ja kui FT4 ja FT3 on normis, ei ole tegelikult veel tegemist ...

Loe edasi

kilpnäärme

Kui TSH-analüüsi näit on 4, 14, milline peab L-thyroxini annus olema?
1,5 aastat tagasi tehtud operatsioon - mittetoksiline struuma (parempoolne). Võttan 1 tablett (50 mkg) päevas

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 4,14 mIU/L on kas normi piires (kui vastava labori normi ülempiir on 4,2 miU/l) või veidi üle normi (kui vastava labori TSH normi ülempiir on 4,0 mIU/l). Tavaliselt soovitatakse naistel ...

Loe edasi

TSH taseme langemine

Tere
Kirjutasin varasemalt murega, et TSH tase oli 8,48 mU/l. Käisin murega arsti juures ära, ning tuli välja, et 90% minu kilpnäärmest on läbi, seega töötab 10% kilpnäärmest. Sain peale rohud L-Thyroxin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH muutub väga aeglaselt. Langus 8,48-lt 6,81-le kahe nädalaga on päris ootuspärane. Järgmine kord on mõtet TSH-d kontrollida 2 kuu möödudes.
Tervitades,
...

Loe edasi

TSH näit

Tegin hiljuti vereanalüüsid ja sealt selgus, et mu TSH näit on 8.48 mU/l
Arst ütles, et see on natukene üle normi ja ei ole vaja ravi. Mis on normaalne näit? Kas ma peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on tõepoolest mõõdukalt tõusnud - norm 0,4-4,0 mIU/l. Vajalikud on lisauuringud (FT4, TPO) ja võib-olla ka asendusravi (arvestades Teie vanust ja sugu). Paluge suunamist endokrinoloogi ...

Loe edasi

TSH näit

Kas peaksin panema aja endokrinoloogile??
TSH 0,28 mU/l
FT4 18,49 pmol/l
FT3 4,65 pmol/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras. TSH minimaalne supressioon kliinilist tähendust ei oma ja kilpnäärme ületalitluse retsidiivi sellest järeldada ei saa. Hetkel endokrinoloogile minema ...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoon

Tere!


Kas kilpnäärmehormooni tase (TSH) 0,69 on normipärane ning muretsemiseks pole põhjust? Kas seda näitu on võimalik seostada väsimusega. Milline on TSH normaalne vahemik (st millisest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH normivahemik on 0,4-4,0 mIU/l. Niisiiis on Teie TSH täiesti korras ja seega kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH näit raseduse ajal

Tere, võtan iga päev 100 mg L-Thyroxini ja TSH on olnud normis. 23.mai oli TSH 1,105 ning viimanti 31. juuli oli TSH 1, 73. Nüüd 26. sept. oli mul rasedustest positiivne. Viimased päevad algasid 29.08. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH-d võiks kontrollida kohe, kui lähete ennat rasedusega arvele võtma. Tavaliselt soovitatakse L-türoksiini annust 25 mcg võrra suurendada kohe raseduse algusest peale. Kui analüüsid on korras, ...

Loe edasi

TSH tõus

Tere!

2010 diagnoositi UH-s muutused kilpnäärmes, mis võisid viidata autoimmuunsele türeodidile. TSH näit oli siiski normi piires. 2011 juunis käisin endokrinoloogi juures, kes tuvastas, et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Et Teie probleemides selgusele jõuda, oleks vaja teada ka kilpnäärmevastaste antikehade tiitrit. Kui tiiter on kõrge, kinnitab see autoimmuunse kilpnäärmehaiguse diagnoosi ja sel juhul soovitaksin ...

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

tsh ja Hcg seos

Vabandan, kui küsimus on vales kohas. Mure selline, et käimas 6. rasedusnädal ja hcg on 5000 ja TSH on 6,8. Nädal tagasi oli hcg 800 ja TSH 5,7. Kas on normaalne, et TSH tõuseb koos hcg-ga või on see juba ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vabandan hilinenud vastuse pärast, konsulteerisin veel ka rasedaid jälgiva kolleegiga. Raseduse ajal organismi vajadus kilpnäärmehormoonide järele suureneb ja asendusraviks kasutatava L-türoksiini ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: