Ärevus+Kilpnääre 17.10.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

mul on mure oli ärevus häiret ja hiljem tundub et kaelas on midagi valest on nagu kilpmnäärega või ei ole : ärevus algas umbes septembri algul ja nüüd oktoobri kuuni ansin just 17.10 vere analüüsi kas saab seda ravida:Ärevus on just selle kohta kas ma olen terve või mitte ehk mure oma tervise suhtes nagu pooks midagi kõri ees otsas tervitates: alar

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Soovitan oma murega pöörduda perearsti poole. Ärevust saab kindlasti ravida. Perearst saab ka kilpnääret uurida - ultraheliga saab vaadata, kas kilpnääre on suurenenud ja vereanalüüs näitab, kas hormoonidega on kõik korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Hypertireoos

Tere! Kuu tagasi juhtus minul suur tahikardia hood ja ärevus. Käisin perearsti juures, tegin vereanalüüsi ja perearst ütles, et mul on hypertireoos, kirjutas Tirosoli 10mg kaks korda päevas ja saatekiri ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei pidanud ultraheliuuringule saatma. Kilpnäärme ületalitluse puhul on oluline hormoonanalüüs (vereproov), mille järgi saab korrigeerida thyrozoli annust. Kilpnääre võib olla veidi suurenenud, ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere,
sain diagnoosiks autoimmuunne kilpnäärmehaigus ja kilpnäärme ületalitlus, raviks Thyrozol 30mg päevas. Nüüdseks olen rohtu võtnud 3 nädalat, aga muret teevad sümptomid - ärevushood ja rahutu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vaevused ongi väga iseloomulikud kilpnäärme ületalitlusele. Soovitan pöörduda perearsti poole ja paluda välja kirjutada kerge uinuti või rahusti, mida võtta mõned nädalad kuni thyrozoli ravitoime ...

Loe edasi

Kas vaevused on kilpnäärme ületalitlusest tingitud?

Tere

Viimased 3-4 aastat on mind vaevanud kummalised haigusnähud. 2-3 kuu tagant kordub sama probleem - süda on paha, jook ja söök ei seisa sees, närvilisus ja ärevus on ning lisaks on maovalud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme hormoonanalüüs on korras, ei ole kilpnääre Teie vaevuste põhjuseks. "Kaldumine" ei loe.
Igaks juhuks võiks uurida ka neerupealiste talitlust. Kui perearst seda ise teha ...

Loe edasi

Kilpnääre, hormoonid ja ärevus

Tere, olen Teile varem kirjutanud seoses kilpnäärme alatalitlusega ja ärevushäire ja haigustekartuses osas. Teema läheb küll naistehaiguste valdkonda, aga siiski küsin Teilt. Kuna suurem osa arste läbikäidud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie naissuguhormoonid on täiesti korras, progesterooni tõus tsükli II faasis näitab ovulatsiooni toimumist ja seega on tsükkel täisväärtuslik. Ärevuse vastu leevenduse leidmiseks soovitan ...

Loe edasi

TSH ja L-Thyroxin

Tere! Oli toimiv kilpnääre, kuid suure hulgisõlmelise struumaga. Kilpnääre eemaldati. 1 dets. 2012. Täna käisin endokrinoloogi juures vereproovi vastust kuulmas. Siiani võtsin 100 mg L-thyroxini. Näit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on tõepoolest mõõduka alatalitlusega ja L-türoksiini annust on vaja suurendada. Mina suurendaksin annust ehk veidi julgemalt (150 mcg päevas iga päev) arvestades ka seda, et olete ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

2007.a. tekkis kilpnäärme alatalitus sünnitusjärgselt.
Nüüdseks kilpnäärme näitajad normis, L-Thyroxini päevane kogus on 225 mg.
Samas esinevad ärevus, higistamine ja kõhulahtisus. Ärevus seetõttu, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Asendusravi adekvaatsust hinnatakse hormoonanalüüsi alusel. L-türoksiini antakse sellises annuses, et hormoonid oleksid korras. Kas selleks on vaja 100 või 200 mcg L-türoksiini päevas, pole ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!
Palun võimalusel seletada lahti kui TSH on üle 11.Normaalne peaks olema 4.Niisugused sümtomid nagu südame pekslemine,ja suurenenud ärevus ja ärrituvus ,samuti tujude kõikumine võib olla seotud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Normist kõrgem TSH viitab kilpnäärme alatalitlusele, mis tõenäoliselt vajab asendusravi. Südamepekslemine, ärevus ja tujukus ei ole siiski põhjustatud kilpnäärmehaigusest, kuna alatalitlus ...

Loe edasi

Neerupealise hormoon

Tere lugupeetud doktor

Olen 25 aastane naine, 1 tütre ema. Pikus 179 cm, kaal 93 kilo. Kuna mul tekkis eiteakust ärevus-ja paanikahäire ning ainus viga, mis füüsiliselt leiti, on see, et neerupealise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui käisite ka endokrinoloogi juures ja tema leidis, et neerupealiste ületalitlust ei ole (tõenäoliselt oletati Cushingi sündroomi), võite teda uskuda.
Cushingi sünroomi kliiniliste ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus.

Tere.Olen teie patsient juba tartust peale.
Mul on selline mure.
Pöördusin ühel päeval psühhiaatri poole murega ,et olen kergesti ärrituv ja nagu mingi ärevus on pidevalt.
Ta vaatas mulle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Te varem olete kord aastas end kontrollinud ja seni on hormoonid korras olnud, on nad korras tõenäoliselt ka nüüd. Kui psühhiaater seda soovib, tuleb analüüs siiski teha. Põhimõtteliselt ...

Loe edasi

autoimmuunne türeoidiit

Tere:)
Olen 21. aastane neiu, kellel pärast mitmekuulisi uuringuid arvatakse olevat autoimmuunne türeoidiit. Hormoonanalüüse on tehtud vähemalt kolm korda, need on väidetavalt korras olnud. Sümtomiteks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui krooniline autoimmuunne türeoidiit pole põhjustanud hormonaalseid häireid, ei saa see olla ei juuste väljalangemise, kaalulanguse, südamepekslemise, ärevuse, unehäirete ega lastetuse põhjuseks. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: