Tihe urineerimine ja pidamatus 09.07.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen Turner'i sündroomiga ning viimasel ajal olen hakanud liiga tihedasti urineerima ning ei suuda kaua aega uriini kinni pidada. Olen mõnikord ka öösel magades aluspesu ära määrinud. Olen ilmselt liiga tihti tarvitanud ibuprofeeni, mis suurtes kogustes kahjustab neere, kuid ma ei tea, kas see on uriinipidamatuse põhjuseks. Lubatud doosi ma ületanud ei ole.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõigepealt tuleb oma murega perearsti poole pöörduda ja teha tavaline uriinianalüüs. Kui kuseteedes põletikku ei ole ja neerud töötavad normaalselt, kuid uriinipidamatus jätkub, suunab perearst Teid edasisteks täiendavateks uuringuteks uroloogi vastuvõtule.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Küsimus endokrinoloogiliste diagnooside kohta

Lp dr Anu Ambos.

Palun Teie väga konkreetset ja ammendavat vastust mõnele küsimusele, mis puudutab endokrinoloogilisi diagnoose. Kui vähegi võimalik, paluksin Teid vastata samuti punkthaaval, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Olen sellises vanuses, et nõukogude ajal olen lühiajaliselt töötanud küll, kuid mitte endokrinoloogina - olin siis üldarst ja alustasin spetsialiseerumist juba Eesti Vabariigis 1994a. Seega ...

Loe edasi

Kilpnääre

Lasin teha taas vere analüüsi. Eelmisest üle poole aasta möödas. Mure koht on ikka kilpnäärme näidud.
TSH on 4.56
fT4 on 13.48
fT3 on 4.57
Esimene näit on kolme viimase vere analüüsidega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonide tase ei sõltu kehakaalust. TSH minimaalne tõus võib viidata autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele - kahtluse kinnitamiseks või ümberlükkamiseks tuleb määrata kilpnäärmevastaste ...

Loe edasi

Arusaamatud sümptomid

Tere!

Mure järgmine juba mõned aastad olnud järgmised sümptomid:
* igapäevaselt õhupuudus- hingan sisse aga tunne nagu kopsud õhuga ei täituks, ei sõltu koormusest (allergiaid pole, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mis asi on küll "krambitunne harknäärmes"? Täiskasvanud inimestel on harknääre taandarenenud, seal ei esine küll mingit tunnet. Endokrinoloogia valdkonnast võiks igaks juhuks kontrollida vere ...

Loe edasi

Veresuhkru kõikumine

Tere! Diabeeti mul diagnoositud pole, aga 1,5a tagasi sai seoses ärevuhäirega ostetud glükomeeter(kuna kartsin too aeg et on veresuhkruga midagi..) Varasemalt on diagnoositud maoga häired(refluks, kõrvetised ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegelikult on Teie veresuhkru kõikumised lubatud piirides ja sellele vastab ka keskmine veresuhkur veeniverest - HbA1c 5,5%. Et peale sööki oleks enesetunne parem, soovitan süüa vähem kõrge ...

Loe edasi

Alatalitlus

Tere

Käisin paar aastat tagasi vereanalüüse andmas, et kontrollida üleüldiselt kas kõik korras. Tuli välja, et kilpnäärme näidud ei olnud korras (alatalitlus). Mingeid sümptomeid ei olnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suure tõenäosusega peate L-türoksiini võtma kogu ülejäänud elu. Kilpnäärme alatalitlus on tavaliselt pöördumatu v.a. sünnitusjärgsel perioodil ja alaägeda kilpnäärme põletiku korral. L-türoksiin ...

Loe edasi

Tch kõrge

Tere. Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus, ultrahelis öeldi, et lihtsalt surnud... Olen ilusasti võtnud rohtu etteantud annuse. Nüüd olin 10 päeva viirusega haige ja haiguse ajal rohtu ei võtnud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Aga mida ongi oodata, kui ravimit võetud ei ole? Tuleb lihtsalt hakata uuesti rohtu võtma ja teha seda korralikult. Tegelikult on mõtet endokrinoloogi juurde minna alles 2-3 kuu möödudes. Nimelt ...

Loe edasi

kaalu langus, miski segab neelamist

Tere,
soovin saada infot selle kohta, kuidas peaksin edasi toimetama.
Viimasel ajal (paar-kolm kuud) tekkis kurgus tunne, et kurgus oleks nagu klomp, mida tahaks alla neelata, aga ei saa. Limaeritus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüside alusel on Teie kilpnäärme talitlus normis ja seega pole kehakaalu langus kuidagi kilpnäärmega seotud. Tükitunde põhjuse täpsustamiseks võiks teha kaela piirkonna ultraheliuuringu, ...

Loe edasi

2.tüüpi diabeet

olen 2.tüüpi diabeetik. Veresuhkru näit hommikuti heal juhul on 8.6 ja õhtuti 9,7. Süstin 2 korda päevas NovoMix 30 Flexpenni nii hommikul kell 7 kui ka õhtul kell 7 60 õhikut ja seda juba 3 aastat. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Niimoodi Teid nägemata ja 7-realise meili alusel pädevaid nõuandeid jagada ei ole tegelikult võimalik. Teie vanuses ja kahe seguinsuliinist koosneva raviskeemi foonil on kehakaalu langetada ...

Loe edasi

Süda paha kurgualt silitades.

Tere. Ma ei saa oma kõri vastu midagi panna. Isegu krae või sall õrnalt ümber kaela tekitab "süda paha tunde". Isegi silitades kurgualust tunnen kuidas süda pahaks läheb. Kas võib olla tegemist kilpnäärmega? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võiks taoliste vaevuste esinemisel kilpnäärmeuuringud teha - hormoonanalüüsid ja ultraheliuuringu (seda saab korraldada perearst). Suure tõenäosusega pole aga Teie probleemid kilpnäärmest ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

On diagnoositud kilpnäärme alatalitlus.Ultraheliga tuli välja ka väikene tsüst kilpnäärme kõrval.Tarbin rohtu juba aastaid,kuid minu enesetunne läheks justkui halvemaks.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie poolt kirjeldatud vaevusi L-türoksiin küll ei põhjusta, ei väiksemas ega suuremas annuses. Mis vaevuste põhjuseks on, tuleb loomulikult selgitada ja alustada võiks pöördumisest perearsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: