Hürtle rakud 28.02.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kui suur on tõenäosus, et sõlmest leitud Hürtel rakud on pahaloomulised?
Kas märksõna nõrk atüüpia võib vihjata siiski paha loomulisusele?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Nagu juba eelmises vastuses sai manitud, on pahaloomulisuse tõenäosus Hürtle-rakulise kasvaja puhul suhteliselt suur, enamik allikaid annab tõenäosuseks üle 10%. Otseselt väljend "nõrk atüüpia" pahaloomulisusele ei viita, kuid seda kaugeltki ei välista.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Sõlm kilpnäärmes - vähesel hulgal follikulaarepiteeli rakke.

Tere,

olen hetkel 22a naine, 2005 või veidi varem avastati sõlm kilpnäärmes. 3 aastat polnud kontrollis käinud suurust kontrollimas ja nüüd siis sõlm kasvanud, kui ma ise vaatan vanasid mõõte ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks pole mingit põhjust. Sõlm paremas sagaras on tõenäoliselt tsüst (vedelikukogum) ja on tõepoolest varasemaga võrreldes suurenenud. Siiski ei ole suurus selline, mis nõuaks lõikust. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: