HORMOON P-4 TSH 21.06.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, p4-tsh näit on 4.8. Kas see on normis? Aitäh

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks ei tea ma, mida tähendab liides P4 - pole kunagi sellega kokku puutunud. Igal laboril on omad analüüside normväärtused ja tulemuste hindamiseks peab seda teadma. Enamuses Eesti laboritest on TSH normväärtuseks 0,4-4,0 mU/l või 0,27-4,2 mU/l. Kahjuks ei tea ma, millises laboris TSH-d määrasite ja millised on normi väärtused seal. Arvan, et tulemus on suure tõenäosusega normi ülemisel piiril.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere,
Tehti vereproov ja P-TSH kilpnääret stimuleeriv hormoon plasmas 8,58 kas tuleks kohe pöörduda endokrinoloogi poole vōi perearstile?
Ja kas üldse peab midagi ette vōtma , väsimus kaalutōus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 8,58 mIU/l on tõepoolest oluliselt üle normi ja viitab algavale kilpnäärme alatalitlusele.
Seega oleks tõepoolest hea täiendavateks kilpnäärmeuuringuteks ja vajadusel ka asendusravi ...

Loe edasi

TSH 0,02

Tere.
Minu Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH on 0.02 mIU/l
Arstile pääsen alles maikuus.
Küsimusteks on: mis mind ootab,kui see veel langeb?
Kas saan seni ise midagi teha enda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on TSH mõõduka langusega ja paanikaks pole põhjust. Võite rahulikult oma vastuvõtuaja ära oodata. TSH langus viitab kilpnäärme ületalitlusele, kuid muutus on vähene ja ei pruugi põhjustada ...

Loe edasi

TSH

Tere,
tegin veebruari lõpus vereanalüüsi ja sooviks teada, mida tähendab see TSH tulemus?Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH ? 7.45 mIU/l 0.4 - 4 mIU/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH mõõdukas tõus viitab suure tõenäosusega algavale kilpnäärme alatalitlusele. Siiski on enne võimaliku asendusravi alustamist vajalikud täiendavad uuringud. Need korraldab Teile perearst ...

Loe edasi

Tsüst kilpnäärmes

Tere,

käisin neuroloogi juures muu murega (surinad jalgades, veidi ka kätes). Tehti MRT kaelast. Neuroloogi sõnul kõik muidu korras, kuid leiti kilpnäärmes 7 mm tsüst. Vereanalüüsis olid kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
7mm tsüstike punktsiooni ei vaja ja mingeid vaevusi ei põhjusta. Kilpnäärme talitlus on Teil korras. Seega pole hetkel põhjust endokrinoloogi juurde minna. Küll soovitaksin 1-2 aasta möödudes ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Kilpnäärme analüüs näitas 0.010 samas kui norm on 0,4-4. Ferritiin 6.3. Mida see tulemus näitab ja kas see on väga halb?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt peate silmas TSH (türeostimuleeriv hormoon) väärtust 0,01 mIU/l (N 0,4-4,0 mIU/l). Väärtus viitab kilpnäärme pigem mõõdukale ületalitlusele. Tõenäoliselt vajate ravi.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere, lasin tehe vereproovi. TSA 9.8, võtan juba 4 aastat L-Thyroxini. Algul võtsin 50, nüüd 100, aga TSA ikka kõrge ja jube väsimus on. Millest see on tingitud?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui olete L-türoksiini korrapäraselt võtnud ja ravikatkestusi pole esinenud, näitab TSH (türeostimuleeriv hormoon) taseme tõus hüpotüreoosi alakompensatsiooni ja L-türoksiini annust on vaja ...

Loe edasi

THS

Tere, küsimus THS-si kohta - et kas on võimalik, et see läheb ise normi? Kui THS oli üle 7 ja järgmisel korral mõned päevad hiljem normis?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH (türeostimuleeriv hormoon) pärineb hüpofüüsi eessagarast ja stimuleerib kilpnäärme talitlust. Kui kilpnäärme talitlus on normist kõrgem (ületalitlus), TSH langeb (stimulatsiooni ei vajata). ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere!
Kevade poole olid mul kaebused aeglase fuktsioonihäirete suhtes, tehti vereproov ja
S-TSH oli u. 5, ...millegagi. Endokrinoloog kirjutas välja L-Tyroxin tabletid. Manustasin terve ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH (kilpnääret stimuleeriv hormoon) ei pärine tegelikult kilpnäärmest, vaid hoopis hüpofüüsist. TSH on kilpnäärme talitluse "kõverpeegel" s.t. tõuseb kilpnäärme ala- ja langeb ületalitluse ...

Loe edasi

kilpnääre?

Tere. Pisut taustast: olen kogu aeg väsinud, üldine enesetunne on halb, lisaks pole 4 kuud menstruatsiooni olnud. Mul on ka stress, mis võib kõiki eelnimetatud kaebusi põhjustada. Kuid otsustasin asja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0.3699 on täiesti normaalne tulemus ja kilpnäärme mingile talitlushäirele, mis vaevusi võiks põhjustada, see ei osuta. TSH normiväärtused on 0,4-4,0 mIU/l, kuid 0,3699 jääb nii vähe normi ...

Loe edasi

TSH

Sooviks küsida, mis vahemikuks on normaalne TSH ?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

TSH s.t. kilpnääret stimuleeriv hormoon määratakse kemiluminestsentsmeetodil immuunanalüsaatoril IMMULITE. Normivahemik võib olla erinevates laborites veidi erinev. SA PERH Mustamäe korpuse laboris on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: