Ivf ja kilpnääre 12.03.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
nimelt on mul kilpnäärmega probleeme ehk alatalitlus. Rasestuda pole ônnestunud 4 aastat. Nyyd on TSH tase 3,6le läinud ning nimelt mai kuus toimub IVF. Küsimus seisneb selles kas sellise TSHga on hea IVFile minna?

Aitäh

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
IVF-ile minnes võiks TSH olla siiski veidi madalam ja jääda 1-2,5 mIU/l vahemikku. L-türoksiini annust võiks seega suurendada 100 mcg-ni päevas. Igaks juhuks võib aprillis ühe kontrollanalüüsi teha.
Tervitades,
dr. Anu Ambos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre ja IVF

Tere,
Plaanis on IVF ja esmased analüüsid näitasid kilpnäärme kohta TSH-1,85 fT4-9,96 TPO-290. Ma saan aru, et TSH on normi piires aga teised näitajat paigast ära? Millega võib tegemist olla ja kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge TPO (kilpnäärme vastaste antikehade tiiter) viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. Niikaua kui hormoonid on korras, türeoidiit iseenesest viljakust ei mõjuta. Türeoidiidiga ...

Loe edasi

kilpnääre ja ivf

Tere!Selline segadus siis,et üks ivf katse on ebaõnnestunud.Sünnitanud kaks last,olnud üks emakaväline,siis eemaldatud munajuha,üks alles,kuid läbimatu,muu korras.Kas kilpnäärmest võib otsida ebaõnnestumist.Vereproov ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil tegemist kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga. Sel juhul on tõusnud vereproovis autoantikehade tiiter. Kilpnääre võib olla ka suurenenud. Kui kilpnäärme talitlushäireid ...

Loe edasi

kilpnääre ja IVF

Tere,
Sooviksin teada, kas kilpnäärme sõlmed võivad ohustada kunstliku viljastumise õnnestumist? Kas sõlmesid on võimalik ravida ka looduslike ravimitega?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sõlmed kilpnäärmes kunstliku viljastamise edukusele ei mõju. Kui kilpnäärmehormoonid on korras s.t. kilpnääre töötab normaalselt, on kõik OK ja võite loota õnnestumisele.
Looduslike ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: