Tere,mul krooniline kilpnäärme põletik,kirjutati rohud ja enesetunne paranes,aga kuu hiljem hakkasid jalalabad paistetama nüüdseks juba kaks nädalat mis oleks võimalik ravi, et paistetus kaoks!? 02.12.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Jalgade paistetus juba 2nädalat?

Tere,mul krooniline kilpnäärme põletik,kirjutati rohud ja enesetunne paranes,aga kuu hiljem hakkasid jalalabad paistetama nüüdseks juba kaks nädalat mis oleks võimalik ravi, et paistetus kaoks!?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks ma ei tea, millist ravi Teile kilpnäärme osas määrati. Kroonilist kilpnäärme põletikku tavaliselt ei ravita. Ravitakse kroonilise autoimmuunse põletiku poolt põhjustatud ala- või ületalitlust. Nii ei saa ma ka oletada, kas jalalabade paistetus võiks olla kilpnäärme raviga seotud või mitte. Pigem mitte.
Soovitan nõu saamiseks oma perearsti poole pöörduda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Pearingus, madal koormustaluvus, südame pekslemine

Tere, 20.jaanuaril tehti mulle kolposkoopia ja päev peale seda tehti emakakaelavähi vastane vaktsiin cervarix.Peale süsti läksid kaenaalused lünfid paiste , paari päeva pärast tekkis tohutu nõrkus, silmanägemine ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmehormoonid on korras, siis kilpnäärmehaigus Teie vaevuste põhjuseks olla ei saa. Igaks juhuks võiks võib-olla kontrollida ka neerupealiste talitlust, kuigi neerupealiste puudulikkusega ...

Loe edasi

Kiiritusravi

Tere.
Minul tekkis kilpnäärme ravi tagajärjel silmakoopa krooniline põletik. Seda aga ei saa enam kuidagi ravile allutada, medrolil on vaid ajutine mõju. Nüüd novembrist hakkan saama 12 korda kiiritusravi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esiteks, Teil ei tekkinud silmakoopa krooniline põletik mitte kilpnäärme RAVI, vaid kilpnäärme HAIGUSE tagajärjel. Kahjuks ravi, mis normaliseerib kilpnäärme talitlust ei suuda silmakahjustust ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Diagnoositi täna Autoimmuunne türeoidiit + E06.3. TSH väidetavalt normis, kuid aTPO üle 1300. Kilpnäärme struktuur ebaühtlane, sõlmi ja tsüste ei leitud. Parema sagara maht 5,7 ml ja vasema maht 6,7 ml. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Autoimmuunne türeoidiit ei ole haigus, vaid suurenenud talitlushäirete riski näitaja nagu kõrgenenud kolesterool ei ole haigus, vaid on suurenenud südameveresoonkonna haiguste riski näitaja. ...

Loe edasi

autoimmuune kilpnäärme põletik?

Tere.....
Mure järgmine:Käisin psühhiaatri soovil endokrinoloogi juures...Ultraheliga tegi kindlaks, et tugev autoimmuune kilpnäärme põletik...hormooni näidud pidid ok olema...
nüüd nädal-kaks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit ei põhjusta ei kohutavat valu kaelas ega mõõdukat palavikku. Seega on Teie vaevused tingitud millestki muust (mandlipõletikust? viirusinfektsioonist?). ...

Loe edasi

krooniline põletik?

Tere.Kas selline variant on võimalik, et kilpnäärmevastaste antikehade analüüs on korras, kuid sellele vaatamata on krooniline kilpnäärme põletik? Hüpotüreoos on mul ning saan asendushorm. ravi. Kas see ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, selline variant on võimalik. 10-15% kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga patsientidest on TPO- antikehade tiiter madal (normi piires). Autoimmuunset protsessi kilpnäärmes see ei välista. ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitu

Tere!
Lugesin küsimusi ja vastuseid, aga need ei ammendanud. Nimelt sain teada, et mu südamepekslemise ja väsimuse põhjus on kilpnäärmes. Tsh 0,009 ja ft4 61, kuna järjekord on pikk ja asjast ei ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega ja tõenäoliselt on ületalitluse põhjuseks haigus nimega difuusne toksiline struuma. Arvan, et haiguse olemuse ja esialgsete ravivõimaluste kohta on võimeline ...

Loe edasi

Kilpnääre ületalitlus

Tere dr. Anu Ambos!

Minu mure on järgmine, nimelt septembrikuu alguses lõpetasin tabletiravi, mida olin saanud kilpnäärme ületalitluse vastu ( analüüsid olid korras ). Kuid nüüd oktoobrikuu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks pole tablettravi kilpnäärme ületalitluse puhul sageli ammendav ja esimese ravijärgse aasta jooksul tekib pooltel patsientidel uus ägenemine. Seega, kui enesetunne on halb, tuleb teha ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus

Tere!
Olen 24-aastane naine. Kuu aega tagasi diagnoositi mul kilpnäärme ületalitlus. Arst oletas, et seda võis põhjustada krooniline põletik (ilmselt mandlites). Mulle määrati ka ravim - Tiamasool. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei arva, et põletik teises organis võiks kilpnäärme ületalitlust põhjustada. Tegemist on siiski täiesti iseseisva pärilikku eelsoodumust omava autoimmuunhaigusega, mille täpseid tekkemehhanisme ...

Loe edasi

kilpnääre

tere,

olen 40 aastane naine. pole olnud kunagi pistmist kilpnäärme haigustega. kuna mul on aega ajalt palavik 37-37,5, siis pöördusin perearsti juurde, kuna palavikud hakkasid juba kurnama ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmehaigustest võib kehatemperatuuri tõsta subakuutne türeoidiit või kilpnäärme ületalitlusega kulgev difuusne toksiline struuma.
Subakuutne türeoidiit on viirushaigus, millele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: