Kontrastaine 21.04.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Kas neerupealise uuringut on võimalik teostada ka ilma kontrastaineta. Üks kord uuring tehtud kompuutertomograafias kuid kontrastaine taluvus väga halb.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Jah, midagi on võimalik näha ka kontrastainet kasutamata. Igal konkreetsel juhul tuleb raviarstil radioloogiga nõu pidada ja optimaalne uuringute plaan koostada. Kui patsiendil on kontrastaine talumatus, siis loomulikult sellist kontrastainet kasutada ei tohi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ületalitlus raseduse ajal jätk

Tänan Teid vastuse eest! Küsin veel,et Teie vanemaid vastuseid lugedes saan aru,et ületalitlust võib põhjustada ka radioloogilistel uuringutel kasutatav kontrastaine mis võib hiljem pärssida ka ravi toimet. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et september 2013 uuring siiski praegu kilpnäärme ületalitlust põhjustada ei saa - liiga palju aega on möödunud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Tiotil, imetamine ja maksakahjustuse tõenäosus

Käisin ilmselt healoomuliste põrnakolletega kuu peale sünnitust kompuutertomograafias, kontrastaineks jood. Peale seda algasid kilpnäärme ületalitlusele viitavad sümptomid, ning kerget ületalitlust näitas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paanikaks ei ole põhjust! Tiotiili valis perearst just sellepärast, et imetate. Tiotiil jõuab rinnapiima väiksemas mahus kui teine türeostaatikum türosool. Maksakahjustuse oht on samuti minimaalne ...

Loe edasi

ravimid ja kilpnääre.

tahaksin teada , kas mingid ravimid võivad kilpnäärme ületalitlust soosida. olen 18 neiu krronilise yletalitlusega. seaoses mandlitega pean hetkel sööma mitmeid antibiootikume lõpetasin 7 päevase kuuri ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ükski antibiootikum kilpnäärme talitlust ei mõjuta, ka allergiaravimid mitte. Kilpnäärme ületalitlust võib soosida suure koguse joodi sattumine organismi (kontrastaine röntgenuuringul, haavade ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: