Kilpnäärme alatalituse kaebused 22.04.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Lasin omal algatusel laboris analüüsid teha Kilpnäärmele ja tulemused:
TSH 4,38
FreeT3 4,2
FreeT4 15,1
Anti thyroglobulin ja TPO antibody negatiivne
Kaebused: Hõredad juuksed, kuiv nahk, pidev külmatunne, tujumuutused, jalad surevad tihti, halb mälu, veepeetus, normaalkaal(püsin tänu rangele toidu piiramisele)
Kas selliste näitude ja kaebustega on mõtet endokrinoloogi juurde minna? Kas TSH 4,38 puhul määrataks tabletid?
Ette tänades

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui antikehade tiiter on madal, ei ole TSH minimaalse tõusu puhul L-türoksiini määramises ühtset seisukohta. Soovitan pöörduda endokrinoloogi vastuvõtule (kasvõi erakliinikusse) ja probleemi spetsialistiga arutada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus eelnevalt vastatud.
Anu Ambos.

Loe edasi

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Allergiline reaktsioon L-türoksiinile on üliharv nähtus. Soovitan teatada reaktsioonist ravimi määranud arstile, kes otsustab ravi edasise vajalikkuse ja antiallergiliste meetmete üle.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Käisin tegemas kilpnäärme proove ja sooviksin arvamust vastuste osas.
Perearst ütles, et peaaegu normis, et ravi ei vaja. Sooviksin ka teie arvamust kilpnäärme alatalituse suhtes.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Saaksin analüüside tulemusi kommenteerida kui neid näeksin. Kahjuks Teie kirjale tulemusi lisatud ei ole ja nii ei saa ma ka kommentaari anda.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Tere,

Palun, kas Te kommenteeriksite minu kilpnäärme analüüside tulemusi. Kas tegemist on alatalituse või ületalitusega?
TPO-Ak 231 kU/l,
TSH 17,81 mlU/l,
FT4 7,71 pmol/l. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist põhjustatud kilpnäärme alatalitlusega. Vajate asendusaravi sünteetilise kilpnäärmehormooniga.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Kas kilpnäärme alatalituse ravim võib põhjustada kerget määrimist. Eelmisel korral oli sammuti määrimine kui tablette võtsin ja käisin ka naiste arstil kõik oli korras ja nüüd kui tablette jälle võtan ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui ravimi annust on õige s.t. kilpnäärme hormoonanalüüs on korras, siis L-türoksiin "määrimist" ei põhjusta.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalituse näitajad

Käisin tegemas kilpnäärme proove ja sooviksin arvamust vastuste osas.
Näitajad:
TSH: 1,38
FT3: 4
FT4: 14

Kas need näitajad on alatalituse korral normide piires ja peaksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on ka seekord korras ja võite jätkata L-türoksiini sama annusega. Kui põhjendatult ravimit Teile kunagi määrati, on mul Teie kirjas sisalduvate andmete alusel ...

Loe edasi

alatalitus ja massaaž

Tere,
Mul on kilpnäärme alatalitus ning küsimus, kas ma tohin siis minna laavakivide massaaži? Tean, et nt aroomimassaaž on keelatud. Ning siinkohal ka küsimus, kas on veel olemas protseduure, millest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitluse puhul on lubatud nii aroomimassaaz kui laavakivide massaaz. Tegelikult võib kilpnäärme alatalitlusega patsient elada täiesti tavalist terve inimese elu. Ainsaks tingimuseks ...

Loe edasi

kilpnääre

Kas kilpnääre võib alatalituse korral ka mitte minna suuremaks või väiksemaks? Mille järgi saab aru, et kilpnääre on läinud väiksemaks kas kilpnääre saab mõõtmetelt olla alla normi?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre võib alatalitluse puhul minna nii suuremaks kui väiksemaks. Kilpnäärme mahuliseks hindamiseks kasutavad arstid ultraheliuuringut, kogenud arst võib kilpnäärme suurenemist või vähenemist ...

Loe edasi

Tere,

Lugesin, et kilpnäärme ületalituse tuhul ei tohi päevitada, kuid kas kilpnäärme alatalituse puhul päevitamine ja solaarium on lubatud?

Ette tänades,
Ele

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on lubatud. Kilpnäärme alatalitluse puhul siin kitsendusi ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Tere! Juba kaks aastat vötan tablette alatalituse puhul.Tahan küsida,kas alatalituse korral vöib ka närvilisus ilmneda.Viimasel ajal olen väga närviliseks ja pabistavaks ja ebakindlaks muutunud.Süda nagu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitlus närvilisuse põhjuseks ei ole. Alatalitluse sümptomiteks on pigem uimasus ja apaatia. Saate 2 aastat asendusravi L-türoksiiniga, mis peaks Teie hormoonid korras hoidma. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: