ft3, ft4 29.03.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Minu jaoks on see küsimus oluline, aga kahjuks ei tea sellele täpset vastust...Mul ei ole kavas asendusravi katki jätta, aga soovin teada, kas ja kui palju mu kilpnääre ise töötab...kui kaks nädalat olla ilma asendusravita ja teha ft3 ja ft4 analüüs, kas see näitaks midagi? Selles mõttes, et kas kaks nädalat on piisav aeg või mõjutaks saadud asendusravi veel vereanalüüsi mingil määral?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kaks nädalat on liiga lühike aeg, et asendusravi vajalikkust või mittevajalikkust selgitada. Peaksite olema ilma asendusravita 2-3 kuud, siis on näha, kas ja kuivõrd kilpnääre iseseisvalt töötab.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme proovid

Tere!
Küsiks kas minu kilpnäärme proovid on korras:?

TSH-0.78
fT3-4.66
fT4-13.69
TPO IgG-28
Tänan teid Väga!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, kilpnäärme proovid on korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Madal FT4

Eelmisele küsimusele täienduseks lisan, et antikehad olid 2019 a normi piires (alla 60 referentsväärtuse kuid siiski positiivsed), tsükkel on ebaregulaarne (eluaeg on olnud), 2019 oli FT4 9.01 ja FT3 3.18 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jään eelnevalt antud vastuse juurde.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Madal FT4

Mul on 2 aastat FT4 olnud normist madalam, ka FT3. 2015 olid normi alumise piiri lähedal (aga siiski normis). Endokrinoloog ütles et ultrahelis on kilpnääre normaalne ja tegu "füsioloogilise eripäraga". ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas on alust kahtlustada sekundaarset hüpotüreoosi või mitte, otsustab Teiega tegelev endokrinoloog. Tavaliselt peaksid sellisel juhul olema korrast ära ka suguhormoonid, kasvuhormoon, võib-olla ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere! Palun Teie arvamust järgmiste analüüsi tulemuste põhjal:
TSH 0,009 mU/L
fT4 17.81 pmol/l
fT3 5.82 pmol/l
TPO IgG 159 kU/l
Kaltsitoniin 0.76 pmol/l
TSI 1.80 IU/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, kilpnäärmega on midagi. Kõrge TPO-AK tiiter viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele. Suprimeeritud TSH väärtus viitab ületalitlusele, kuid normis FT4 ja FT3 näitavad, et hetkel Te siiski ...

Loe edasi

Rasedus ja kõrge TSH

Tere, soovin kiiret nõuannet kuna enda raviarstil ei ole vastuvõttu. Mul toimus 12.11 IVF siirdamine ja HCG test näitas rasedust. 28.11 tegin kilpnäärme testid ja TSH näit oli 19.52, fT4 16.59, fT3 2.94, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Napi info alusel on mul TSH tõusu raske kommenteerida. FT4 on korras, FT3 normist madalam.
Ainus, mida oskan soovitada on L-türoksiini annust suurendada 150mcg-le päevas ja teha 1 kuu ...

Loe edasi

sekundaarne hüpotüreoos

Tere! Vereproovi tulemused on:

TSH 2.42 mlU/l (ref 0.4-4.0)
FT4 9.0 pmol/l (11.5-22.7)
FT3 3.18 pmol/l (3.5-5.5)
Homotsüsteiin 14.5 umol/l (5-15); 2 nädalat tagasi oli 19.5 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil soovitan kindlasti ära käia endokrinoloogi vastuvõtul. Sekundaarne hüpotüreoos tähendab hüpofüüsi puudulikkust ja seda ei põhjusta mitte stress, vaid selle kõige sagedasem põhjus on hüpofüüsi ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere, 6 kuud tagasi sünnitasin. Umbes 3 kuud tagasi tekkis halb enesetunne, peavalu, unetus, iiveldus, südamepekslemine, väsimus. Vereanalüüsides TSH-0,013 , ft3-9,29, ft4-33,10, TPO ak- 20,58. Arst otsustas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Te seni pole thyrozoli võtnud, siis nüüd enam ei peaks. Tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaiguse sünnitusjärgse ägenemisega. Lühiajaline ületalitluse periood läheb tavaliselt ilma ravita ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja rasedus

Esimese kirjas unustasin lisada analüüside tulemused) 11,07,16( 7+2n)
ANALÜÜS LOINC JÄRGI(11,07,16) REFERENTSVÄÄRTUS TULEMUS

ft3 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik, mis sai vastatud eelmisele kirjale, jääb kehtima ka lisainfo valguses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad vereanalüüsi põhjal

Tere

Kaks nädalat tagasi hakkasin tundma väsimust, kohati isegi jõuetust, südame rütmihäireid (EKG oli korras, Holter uuring tuleb alles järgmise nädala kolmapäeval), pulsi sagedus tavalise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil pole vaja muretseda, sest Teie näidud on korras. Olukorras, kus TSH ja FT4 on korras, ei oma normist veidi madalam FT3 kliinilist tähendust. Kilpnääre ei ole kindlasti Teie vaevuste põhjuseks.
Loe edasi

TSH näit

Kas peaksin panema aja endokrinoloogile??
TSH 0,28 mU/l
FT4 18,49 pmol/l
FT3 4,65 pmol/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras. TSH minimaalne supressioon kliinilist tähendust ei oma ja kilpnäärme ületalitluse retsidiivi sellest järeldada ei saa. Hetkel endokrinoloogile minema ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: