Radiojoodravi(vastus 06.02) 21.02.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tänan Teid dr.Ambos vastuse eest minu küsimusele.
Lugupidamisega Mari.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Soovin edu ja tervistumist!
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Radiojoodravi

Tere!
Minul on selline mure, et mul on kilpnäärme ületalitus, diagnoositud on autoimmuunne türeoidiit, vahel haigusloos kirjas ka difuusne struuma, krooniline kilpnäärme põletik, türeotoksikoos (ilmselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie osas on radiojoodravi suhtes nii poolt kui vastu argumente. Lähtudes Teie poolt saadetud infost räägib radiojoodravi kasuks eelkõige kilpnäärme maht 37ml, mis on oluline suurenemine ja ...

Loe edasi

L-Thyroxini võtmine peale operatsiooni

Tere!
Mul eemaldati 4 päeva eest terve kilpnääre ja kas pean nüüd juba L-Thyroxini võtma või alles siis, kui saan koeproovi vastuse teada.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnääre on täielikult eemaldatud, tuleks kohe alustada ka asendusravi L-türoksiiniga. Erandiks on olukord kui tegemist võis olla pahaloomulise kasvajaga ja lõikusele peaks kiirelt järgnema ...

Loe edasi

Joodiravi

Tere, pean minema kilpnäärme joodiravile. Kas see eelistatum, ma võtaks pigem rohtu edasi? Mis on selle tagajärjed, alatalitus ja peaksin ikka rohtu elu lõpuni võtma? Kaalu tõus?
Mida soovitate?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi ei ole kunagi päris esimene ravimeede. Seda soovitatakse juhul kui vaatamata tablettravile ületalitlus ei möödu või peale ravikuuri lõpetamist kiiresti tagasi tuleb. Radiojoodravi ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere!

Avastati uuringute tulemusel kilpnäärme ületalitlus.Endokrinoloogi vastuvõtul võeti süstlaproov millest tuvastati sõlmelisus ja vastus oli healoomuline.Ületalitluse vastu kirjutati Tiotill ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi tehakse toksilise hulgisõlmelise struuma puhul eelkõige talitluse normaliseerimiseks. Ka sõlmed kilpnäärmes lähevad enamasti väiksemaks, kuid ei kao. Selle ületalitluse vormi ...

Loe edasi

Radiojoodravi

Tere

Kilpnäärme ületalitluse puhul on kaalumisel radiojoodravi. Tekkis selline küsimus, et kui suur see kapsel on, mis tuleb alla neelata (a`la tavaline Tiotili tablett, antibiootikumikapsli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodi kapsel on veidi suurem kui tavaline ravimkapsel. Samas pole kuulnud, et kellelgi selle neelamisega raskusi oleks tekkinud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi

Kilpnääre ja käte suremine

Kas on seost kilpnäärme talitluse ja käte suremise vahel? Nädal pärast radiojoodravi algas intensiivne käte suremine.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodraviga ei ole käte suremisel küll mingit seost. Tõenäoliselt on sellise vaevuse tekkimine nädal peale radiojoodravi kokkusattumus.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Tere! Mul mõõdeti tsh-d kuu aega tagasi, normis oli. Kuu ajaga on mul aga hakanud taas juukseid välja langema, liigesed valutavad, igal hommikul ärkan peavaluga üles ning iga kergemagi füüsilise tegevuse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH muutub aegamööda s.t. kuude jooksul ja seetõttu pole selle uuringu tegemisel tõepoolest mõtet, kui kuu aega tagasi oli vastus normi piires. Kilpnäärmehormoonidest muutuvad kiiresti FT4 ...

Loe edasi

türeotoksikoos

Tere

Olen lugenud Teie vastuseid küsimustele endokrinoloogiliste haiguste kohta.
Aitäh selgituste eest, kuna need aitavad mittemeedikul oma haiguse olemusest rohkem aru saada, sest endokrinoloogi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvestades seda, et Teil kilpnäärme ületalitluse kaasnähuna on tekkinud ka silmaümbruse sidekoe kahjustus, on radikaalne ravi kindlasti näidustatud. Tablettravi puhul tekib isegi esialgu suurepärase ...

Loe edasi

radiojood

Tere!
Aasta tagasi diagnoositi mul difuusne toksiline struuma, vahepal läksid tänu merkasolilile analüüsid enam-vähem normaalseks aga nüüd on nad taas samad mis aasta tagasi. Ilmselt määrab tohter ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie tohter nüüd tõesti radiojoodravi määrab, saate ka tema käest kõike küsida. Lühidalt eelinformatsiooniks:
1.Sõlmed kilpnäärmes võivad olla kasvajad, nii hea kui pahaloomulised. ...

Loe edasi

Mürgine kilpnääre

Tere! Olen 26 aastane naine ja 5 kuud tagasi diagnoositi mul mürgine kilpnääre. Praegu võtan Merkozolili tablette, kuid arst arvas, et võiks proovida radiojoodravi. Kas selle ravi ajal peab olema haiglas? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi tehakse ambulatoorselt nii Tartus Ülikooli Kliinikumis kui Tallinnas Ida-Tallinna Keskhaiglas. Oleneb ka raviannuse suurusest, kuid paar päeva peale radiojoodravi pole soovitav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: