прошу совета 27.07.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

здравствуйте.Срочно прошу совета. Лекарство ДИАБЕТАЛЬ эффективное?. Что вы можете сказать о нём?Нужно ли его принимать?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks pole selle ravimiga tuttav ja antidiabeetilise retseptiravimina Eestis sellist rohtu ei müüda. 2. tüüpi diabeeti pole võimalik ühegi ravimiga välja ravida. Kui metformiin ja trajenta ei aita veresuhkruid korras hoida, tuleb kasutada tugevamatoimelisi veresuhkru langetajaid, mida on meil õnneks olemas laias valikus ja kõik 90 või 100%-lise soodustusega. Arutage asja perearstiga ja ärge unustage, et dieet ja liikumine on need patsiendipoolsed meetmed, mis samuti olulist rolli mängivad.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Hormoonanalüüsid

Tere!
Mind huvitab, kas liigse karvakasvu kohta kirjutatakse välja rohtusid ka siis, kui tegelikult hormoonanalüüsid korras, kuid mitmed näitajad normi ülemisel piiril (DHEAS, testosteroon)? Antud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Naistearst palus Teil peale imetamist uuesti vastuvõtule tulla ja soovitangi Teil seda teha. Sõltuvalt Teie karvakasvu iseloomust ja hormoonanalüüside vastustest on mitmeid võimalusi olukorda ...

Loe edasi

MIDA TEHA

Aitäh vastuse eest. Arst soovitas mulle , et südame mingi soon ära kõrvetada, siis ei käi enam rütmist ära.Ületalitus on korras praegu, kuigi alles oli jälle rütmist ära. Kas tasub selline risk ette võtta. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
JAH, TASUB! Protseduur ei ole kuigi vaevaline, kuid kui õnnestub, on tulemus püsiv.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kas rütmist ära on põhjus ületalitusest.

Tere. Mul on tihti südarütmist ära, emos öeldakse kilpnäärme ületalitus, kas ületalituse järel tekibki südarütmist ära.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vanuses võib südame rütmihäiretel olla palju põhjuseid. Kilpnäärme ületalitlus on neist üks võimalik. Põhjuseks võib olla ka isheemiatõbi, kõrgvererõhutõbi või ka lihtsalt vanusest tingitud ...

Loe edasi

tüki tunne kurgus

Tere!
Augustist alates tüki tunne kurgus.Lisaks on tunda,et paremal pool on kaela lihased paistes.Teatud tegevuste puhul lööb paremale poole,sinna kus asub kilpnääre,valu,ning see valu kiirgub ka ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre põhjustab valu väga harva ja seda peamiselt ainult viirusliku põletiku puhul. Köha täiskasvanutel kilpnääre ei põhjusta, ka kaelalihaste paistetust mitte. Igaks juhuks võiks Teie ...

Loe edasi

Juuste väljalangemine ja kilpnäärme ületalitlus

Tere,
Mure juuste väljalangemisega. Mul on kilpnäärme ületalitlus ja käisin kuu tagasi uuesti kontrollis,lasin võtta ka vitamiinide vere kuna siis juba hakkas juukseid rohkem tulema. Vitamiinide ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie analüüsides on TSH normist kõrgem ja see ei viita kilpnäärme ületalitlusele, vaid hoopis alatalitlusele. On võimalik, et tekkinud alatalitlus on seotud ületalitluse raviga ja raviefekt ...

Loe edasi

Kilpnäärme põletik

Tere!Käisin paar päeva tagasi laboris ja lasin teha tervise paketi analüüsid,kus oli sees ka kilpnääre analüüs.Vastuseks sain,et mul on kilpnäärme põletik millega pean kohe tegelemaTPO 943.Sain arstile ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist ei ole mingi ägeda põletikuga, vaid päriliku autoimmuunse türeoidiidiga, mis on olnud Teil kogu täiskasvanu ea. Teie vaevused ei ole kilpnäärmega tõenäoliselt kuidagi seotud. Arsti ...

Loe edasi

Küsimus

Kas selliste kilpnäärme proovide vastustega saaks seostada südamepekslemist? Kui proovid on korras, aga kilpnääre veidi suurenenud (sellele viitas augusti kuus perearst, ise aru ei ole saanud) siis mis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme analüüsid on täiesti korras ja südamepekslemist ei saa kilpnääre Teile kuidagi põhjustada.
Kui perearst katsudes arvab, et kilpnääre on suurenenud, oleks ultraheliuuringule ...

Loe edasi

Östrogeen ja migreen

Tere

Olen migreeni all kannatanud juba aastaid, ning välja on joonistunud muster et nii kui östrogeen on tõusmas, tekib migreen eelneva paaripäevase kaelavalu/jäikuse järel. Esimesed kaks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Munasarjades toodetavate naissuguhormoonide kõikumised ühe tsükli jooksul võivad põhjustada erinevaid vaevuseid. Kõige sagedamini esinevad naistel tüüpilised PMS kaebused tsükli 2. faasis. ...

Loe edasi

Prolaktiin kõrge

Prolaktiin on 1500 mU/L. Kas selle põhjuseks võib olla ajuripatsi kasvaja? Lugesin, et prolaktinoomi puhul peaks näit pigem isegi kõrgem olema. Kilpnäärme alatalitust ei ole.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, sellise prolaktiini väärtuse korral ajuripatsi kasvaja võimalust päris välistada ei saa. Kasvaja ei pruugi olla prolaktinoom, võib olla näiteks hormoone mittetootev kasvaja. Kindlasti ...

Loe edasi

Kilpnäärme vastus

Sain vereanalüüsi vastuse,kas on põhjust muretsemiseks,kas tuleb joodi lisada verre..
TSH-0.58 Ref.0.4-4
fT4-11.1 Ref.9-19
fT3-4.29 Ref.2.4-6
TSI-1.25 Ref.väiksem 0.55
MCHC-317 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Joodi verre lisada pole küll vaja! Kilpnäärme hormoonid on korras. TSI vähene tõus võib viidata autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele. MCHC-l pole kilpnäärmega mingit seost, see on kliinilise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: