3 nädalat ilma kilpnäärme alatalitlusele määratud ravimitta 24.01.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Diagnoositud kilpnäärme alatalitlus, (2010) sellest ajast olen igapäevaselt võtnud türoksiini alates 50ug ja praeguseks 112ug
2019 jaanuar näitas sonograaf sõlmesid, saatekiri stsintigraafia kilpnäärme uuringule. Vastuvõtult saatis arst tagasi, sest üheks nõudeks on mitte tarvitada türoksiini 3 nädala jooksul. Järgmine uuring on kolme nädala pärast. Tahtsin küsida kas oskate soovitada midagi mis aitaks enestunnet parandada selle kolmenädalase pausi ajal ja kuidas selline paus üldse mõjutab minu haiguse kulgu.
Kas Duphasthoni ja Nuva Ringi võtmise peaks ka ära jätma .... Suur tänu teile.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Duphastoni ja Nuvaringi võite loomulikult edasi võtta.
Muus osas olen veidi raskustes ega mõista, mis eesmärgil Teile stsintigraafia on määratud. Seda uuringut teeme tavaliselt kas kilpnäärmevähi korral siirete avastamiseks kui kilpnääre on eelnevalt eemaldatud või ületalitluse korral "kuumade sõlmede" leidmiseks. Teil aga on alatalitlus ja kilpnääre alles... Soovitan veelkord Teile uuringu määranud arstiga rääkida. Ja kui uuring on tõepoolest tingimata vajalik (ja seda ei saa teha sünteetilise TSH abil), tuleb need 3 nädalat alatalitlust lihtsalt ära kannatada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Naasnud kilpnäärme ületalitlus-autoimmuunne diffuusne struuma?...

Ületalitlus tuli tagasi. Olin vaba 12 aastat. Halvasti hakkasin tundma end juba veebruaris. Kevadel perearst proove ei teinud- ma ei teagi miks. Iga aasta tehti. Ravisin ärevushäiret, paanikat, rohud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ärevuse süvenemine on kilpnäärme ületalitluse üks sümptomeid. Ravi on määratud, enesetunde tuntavaks paranemiseks kulub u. 10 päeva. Peale seda läheb tasapisi järjest rahulikumaks. Antidepressanti ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Tere, kuigi mul on aastaid tagasi uuritud kilpnääret ja midagi halba ei leitud, siis kahtlustan siiski kilpnäärme alatalitus. Hiljutilugesin artiklit kus kirjeldati sümptomeid ja täpselt nii see minuga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt tahan kohe öelda, et kilpnäärme alatalitlust ei diagnoosita kunagi lihtsalt vaevuste põhjal. Vastuse küsimusele, kas on tegemist kilpnäärme alatalitlusega või mitte, annab hormoonanalüüs. ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Kas pidev kiire pulss - ilma propranolita ei saa - võib olla alatalitluse põhjustajaks-SRH-6,6. PULSS 100 RINGIS-VÄGA VÄSITAB.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt ei ole südamepekslemisel kilpnäärme talitlusega mingit seost. TSH 6,6 mIU/l viitab minimaalsele alatalitlusele ja välistab ületalitluse. Kilpnäärme alatalitlus peaks põhimõtteliselt ...

Loe edasi

Õhupuudus, südamekloppimine ja kilpnääre

Mure on järgmine. Paar päeva tagasi tabas mind ennem magamaminekut suur õhupuudus, pea käis ringi ja pulss oli üle 140. Kohale sai kutsutud kiirabi ja haiglas tehti analüüsid ja seal näitas TSH 7,88 ehk ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Haigla vastuvõtuosakonnas määratud TSH välistas kilpnäärme ületalitluse südame rütmihäirete põhjusena. TSH näit 7,88 mIU/l on mõõdukalt üle normi (N 0,4-4,0) ja viitab pigem võimalikule kergekujulisele ...

Loe edasi

Üleöö diagnoositud krooniline türeoidiit

Tere! Veretesti koosseisu juhuslikult perearsti algatusel lisatud kilpnäärme testist selgus, et TSH 25,3 mU/l annab põhjuse külastada endokrinoloogi. Mida ka tegin. Endokrinoloogi sõnul on tegemist kroonilise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Oluliselt tõusnud TSH väärtus (norm 0,4-4,0 mIU/l) viitab väljendunud kilpnäärme alatalitlusele, mille kõige tavalisem põhjus on krooniline autoimmuunne türeoidiit. Seega on Teie diagnoos ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Tere,
hakkasin kahtlustama endal kilpnäärmega seonduvat juba aasta tagasi(kaela paksenemine ja südame kloppimine öösiti). Info sain netist. Kolm nädalat tagasi lasin teha TSH testi, mis näitas 8,75, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on mõõdukalt tõusnud ja tõenäoliselt osutab see algavale kilpnäärme alatalitlusele, mis on põhjustatud kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist. L-türoksiin, mida perearst ...

Loe edasi

ületalitus???

Tere!
Olen 40 a naine ja läksin perearsti juurde, kuna pulss oli kiire(90-120),kogu kehas ja kätes vibra sees,pea mõnikord uimane ja võtab kõikuma
Arst võttis vereproovi ja sealt selgus ,et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on tegemist väljendunud kilpnäärme ületalitlusega ja määratud ravi on kõigiti asjakohane. Küsimusi tekitab hoopis 20 aasta tagune alatalitluse diagnoos. Tõenäoliselt on Teil autoimmuunne ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!
Palun võimalusel seletada lahti kui TSH on üle 11.Normaalne peaks olema 4.Niisugused sümtomid nagu südame pekslemine,ja suurenenud ärevus ja ärrituvus ,samuti tujude kõikumine võib olla seotud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Normist kõrgem TSH viitab kilpnäärme alatalitlusele, mis tõenäoliselt vajab asendusravi. Südamepekslemine, ärevus ja tujukus ei ole siiski põhjustatud kilpnäärmehaigusest, kuna alatalitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere!

Mul avastati kilpnäärme ületalitus ja määrati raviks 3x2 tabletti Tiotili päevas. Olen võtnud neid 5 päeva ja tunnen, et süda klopib rohkem kui enne ja õhtuti on raske magama jääda, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tiotiil ärevust ei tekita. Ärevust tekitab kilpnäärme ületalitlus. Viie päevaga ei ole ravim veel suutnud kilpnäärme talitlusele oluliselt mõjuda ja nii ongi lisandunud veel üks ületalitlusele ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Tere!
Sain täna teada vere analüüsi tulemuse, et mul on kilpnäärme alatalitus, lugesin internetist välja, et see väljendub väsimuses, ärevuses jne. Sümptomid langevad kokku, talvel jalad külmetavad, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitluse puhul tuleb kõigepealt välja selgitada selle põhjus ja edasi ootab Teid tõenäoliselt eluaeg kestev asendusravi sünteetilise kilpnäärmehormooniga. Kilpnäärmehaigusest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: