Kilpnäärme näidud 19.12.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen pikalt (aastaid) maadelnud pideva väsimuse, jõuetuse, masenduse ja muude depressioonilaadsete sümptomitega (tahtejõu puudus, nutuvalmidus, valgustalumatus). Lisaks on mul pidevad tsüklihäired (tarvitan Yasminelle pille korrapäraselt), seletamatu kaalutõus. Mul on pidevalt külm.
Perearst kirjutad pikema jututa välja antidepressandid. Ma aga olen veel kõhklev, sest olen lugenud, et häired kilpnäärme töös võivad ka paljusid neid sümptomeid tekitada.
Lasin teha analüüsi Synlab laboris. Kas need näidud on okei? Günekoloog tsüklihäiretele põhjuseid ei leidnud.

TSH 1,28 mIU/l 0,40-4,00
FT4 13,26 pmol/l 11,5-22,7
TPO-Ak <28 kU/l

Kui näidud korras, siis eks vist tuleb antidepressante võtma hakata, sest olen tüdinud närvilisusest, nutmisest ja pidevast väsinudolekust.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teile tehtud kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, TPO-AK tiiter madal.
Kilpnääre Teie vaevuste põhjuseks ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärmeanalüüsi vastused

Tere,kas analüüsi tulemused on normis ? Üks näit on veidi kõrgem. Kas on põhjust muretsemiseks,aitah?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Kõik näidud on normi piires ja muretsemiseks põhjust ei ole. Kilpnäärme talitlus on normis.
Tervitades,

dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme mure.

Tegin perearstil analüüsid,kontrolliks,FT3-7,55,FT4-16,43 ja TSH-0,008.Kas näidud on korras,tunnen ennast igati hästi,enamus ajast päevitan,päike mu lemmik....Kas kõik on hästi?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Päris hästi kõik siiski ei ole. Tehtud analüüside alusel on tegemist kergekujulise kilpnäärme ületalitlusega.
Eks analüüsid määranud perearst annab lähemaid selgitusi ja otsustab, kas ...

Loe edasi

Kilpnäärme näidud raseduse ajal

Tere. Olen rase 14 nädalat. Peale teist rasedust juuli 2017 diagnoositi Gravesi tõbi. Ravi sain kuni
märts 2018. Seejärel olid näidud norm. Mul on lisaks ka Hashimoto antikehad diagnoositud veres. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras ja hetkel Te mingit ravi ei vaja. Igaks juhuks võiks analüüse korrata korra trimestris, seega 3-kuulise intervalliga. Endokrinoloogi juurde selleks ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere
Tegin perearsti juures vereproovid, näidud sellised:
TSH 8,82 mIU/l
FT4 10,7 pmol/l
FT3 4,2 pmol/l
Perearst ütles, et näidud enamvähem normis, ravi ei vaja. Palun ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonanalüüside alusel on tegemist võimaliku algava kilpnäärme alatalitlusega. Ravijuhendid selliste näitude puhul Teie vanust arvestades asendusravi ilmtingimata vajalikuks ei ...

Loe edasi

Kilpnäärme näidud

Tere!
Tegin tasulised uuringud SYNLAB laboris, kas need näidud näitavad,et mul on kilpnäärme haigus ja peaksin pöörduma endrokrinoloogi vastuvõtule?Või kordama enne veel analüüse mingi ajapärast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Need näidud näitavad, et Teil on krooniline autoimmuunne türeoidiit ja sünnitusjärgselt on tekkinud kilpnäärme talitluses väike nihe alatalitluse suunas.
Soovitan analüüse perearstile ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere. Kas oleks võimalik mulle lahti seletada need näidud?
TPO-AK 1259kU/l
TSH 4.54ml U/l
FT4 14.45pmol/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näidud seletab lahti see arst, kes analüüsid määras. Lisaks puuduvad vastuste taga konkreetse labori vastavad normiväärtused. Lühidalt võin öelda, et kõrge TPO-AK tiiter viitab kroonilisele ...

Loe edasi

Hormoonsalvide mõju

Tere!
Mul on varasemalt diagnoositud nii kilpnäärme üle- kui ka alatalitlust. Viimati käisin endokrinoloogi vastuvõtul augustis ja näidud olid korras ning ravi hetkel pole.
Septebrist läks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei mõjuta Teie kilpnäärme talitlust (ega kilpnäärme hormoonanalüüse) ei hormoonsalvid (isegi mitte siis, kui määriksite oma nahka) ega hormoonspiraal. Kui näidud on korras, on nad korras. Laboriviga ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja antibeebipillid

Kas pikaaegselt võetud antibeebipillidel (10 aastat) võib olla seos hiljem tekkinud kilpnäärme ületalitusega? Pillid sisaldvad hormoone ja kilpnäärme toodab hormoone...kas seal võib tekkida mingi vastuolu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Antibeebipillid, isegi kui neid on võetud väga pikka aega, ei soodusta kuidagi kilpnäärme talitlushäire tekkimist - kehtib nii üle- kui alatalitluse kohta. Pillid sisaldavad suguhormoone, kilpnääre ...

Loe edasi

kilpnääre vastused

Tere! Mida näitavad need näidud? TPO Ak 37 , FT4 11.45. TSH 0,97 .
Kas need näitajad on normi piires ? Kuid miks siis kaal tõuseb ja pidev väsimus peal on?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik kilpnäärme näidud on normi piires.
Mis iganes ka ei ole kaalutõusu ja väsimuse põhjus (kõige sagedamini on selleks eluviis), kilpnääre see igal juhul ei ole.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Tere!
Mul avastati vereanalüüsi käigus, et kilpnäärme näidud on piiripeal (alatalitluse). Samas on mul ka paljud alatalitluse sümptomid: külmatunne, väsimus, menstr. tsükli häired, kuiv nahk, hingamisraskused. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie näidud on "piiri peal", siis Teil tegelikult ikka kilpnäärme alatalitlust ei ole. "Piiripealsed" näidud ei põhjusta ka mingeid vaevusi. Soovitan hoopis 1 aasta möödudes igaks juhuks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: