kilpnääre vastused 06.10.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

TERE! Vereproovi vastused-kas köik korras vöi peaksin muretsema

TSH 0,98 mlU/l 0,40-4,00

FT4 13,70 pmol/l 11,5-22,7

TPO-Ak < 28 ku/I <60

FT 3 4,90 pmol/l 3,50-6,50

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kõik Teie vereproovide vastused on korras - kilpnääre talitleb normaalselt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere!

Sain kilpnäärme analüüside vastused. Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel on tegemist kilpnäärme mõõduka ületalitlusega. Võtke palun ühendust oma perearstiga.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme uuringu vastused

Tere!
Sain täna vastused nii UH kui ka vereproovi vastused. Kirjeldus: 7950 Parem sagar 1,73x2,42x2,56 cm , maht 5,61ml ; vasak sagar 1,73x2,33x2,63cm , maht 5,54 ml ;Isthmus 0,44cm mõlemas sagaras ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Operatsioonile pole Teil küll vaja minna. Teie kilpnääre on normisuurune, 4-5mm-sed sõlmekesed kliinilist tähendust ei oma ja on väga iseloomulikud kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile, ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüside vastused

Tere,
Minul on kilpnäärme alatalitus olnud juba aastaid ja tarvitan Thyroxin 100 mg, 3/4 tabletti päevas. Viimase vereproovi vastused on:
TSH 3,49
FT4 12,10 pmol/l
TPO-Ak 1028 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüside vastused on normi piires. Seega on kilpnäärme alatalitlus praeguse L-türoksiini annusega hästi kompenseeritud ja annust suurendada pole vaja. Kilpnääre ega ka L-türoksiin ...

Loe edasi

kilpnääre 45a naine

Kas peaksin muretsema kui kilpnäärme analüüside vastused tulid sellised?
TSH 2,19 mIU/l Ref. väärtus 0,40-4,00
FT4 18,09 pmol/l Ref. väärtus11,5-22,7
TPO-Ak 35 kU/l Ref. väärtus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Teie kilpnäärme talitlus on normis ja kilpnäärmevastaste antikehade tiiter madal. Kilpnääre ei ole Teie vaevuste põhjuseks.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnääre

Kirjutasin Teile paar nädalat tagasi (Kilpnääre
05.11.15), kus kirjeldasin oma elukorda. Tegelikult ma tahtsingi küsida, kas kilpnääre võib tekitada poomistunnet, pidevat tahtmatut neelamist (koguaeg ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Topiramate kilpnääret ei mõjuta. Arvan, et võite rahulikult oma vastuvõtuaja endokrinoloogi juurde ära oodata. Poomistunne ja neelatamine on kõige sagedamini stressi psühhosomaatiline väljendus. ...

Loe edasi

kilpnääre vastused

Tere! Mida näitavad need näidud? TPO Ak 37 , FT4 11.45. TSH 0,97 .
Kas need näitajad on normi piires ? Kuid miks siis kaal tõuseb ja pidev väsimus peal on?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik kilpnäärme näidud on normi piires.
Mis iganes ka ei ole kaalutõusu ja väsimuse põhjus (kõige sagedamini on selleks eluviis), kilpnääre see igal juhul ei ole.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme analüüsid

Tere!

Andsin vereproove, et teada saada, kas kilpnääre on korras.
Mida ütlevad need vastused:

Kilpnääret stimuleeriv hormoon: 3.42 ref.väärus 0.27..4.20
Türeoidperoksüdaasi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik Teie analüüside vastused on normi piires.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Diagnoosiks autoimmuunne türeoidiit, eutüroidses faasis,
ravi ei vaja, TPO Ak >1000 IU/ml.

Kas: 1) peaksin ennast kontrollida laskma ka teiste autoimmuunhaiguste ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastused Teie küsimustele:
1) Ei, tõenäosus nende haiguste esinemiseks on väga väike.
2) Ei, kroonilist autoimmuunset türeoidiiti joodiga ravida ei saa.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnääre

kas vereproovid selliste näitudega on normaalsed TSH-1,46 ja T4-14,26,olen 25 aastane ja veidi mures

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vereproovide vastused on normis ja muretsemiseks pole põhjust (T4 asemel peaks siiski vist olema FT4).
Tervitades,
dr. Anu Ambos

Loe edasi

kilpnääre

Lapsel võeti vereproov, et kontrollida kilpnääret. Veri võeti sõrme otsast, kolm annust ja juba järgmisel päeval olid vastused käed. Kas analüüsi tulemus on nii kiirelt teada? Kui minul analüüs võeti, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonuuringu tegemiseks läheb uue aparatuuri abil aega paar tundi. Seega võib analüüsi vastus juba tõepoolest järgmisel päeval laekuda. Ka meie haiglas (PER Mustamäe korpuses) tulevad vastused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: