Kilpnäärme test 15.08.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,

lasin endale omaalgatuslikult teha kilpnäärme talitluse hindamiseks vastava vereproovi. Kuna tulemused tunduvad minu võhiklikule silmale üsna piiripealsed, siis mu küsimus on, kas peaksin oma tulemustega edasi arsti poole pöörduma või pole mul hetke näitajate põhjal põhjust kilpnäärme pärast muretsemiseks?

TSH 4.38 [0.40-4.00 mIU/I]
fT4 13.43 [11.5-22.7 pmol/l]
TPO IgG 60 [<60 kU/l]

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tehtud analüüside alusel võib otsustada, et kilpnääre ei ole Teie vaevuste põhjuseks. Minimaalselt tõusnud TSH ja piiripealne TPO viitavad siiski lisauuringute vajadusele võimaliku autoimmuunse türeoidiidi suhtes.
Soovitan tehtud analüüside tulemusi esmalt perearstile näidata või pöörduda otse endokrinoloogi eravastuvõtule.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus

Tere!
Mul tuvastati kilpnäärme ületalitus. TSH 0.008, fT4
39.17, vitamiin B12 97.
Täna käisin endokrinoloogi juures, kes käskis mul koheselt tablette (propranolool) võtma hakata ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, peale sünnitust võib autoimmuunne kilpnäärmehaigus ägeneda ja ägenemine võib kulgeda mitmel erineval moel. Üks võimalus on, et tekib ületalitlus, mis mõne aja möödudes muutub iseeneslikult ...

Loe edasi

kilpnäärme test

Kilpnäärme test TSH 4,1.Kolesterooli näitaja ka kõrgeLDS 5,3 Kas peaksin spetsialisti poole pöörduma või piisab esialgu toitumise ja kehalise aktiivsuse muutusest.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme talitlust tervislikud eluviisid ei mõjuta, kolesterooli näitu parandavad aga küll. Kui meie haigla labori normivahemikku silmas pidada (kahjuks ei ole Te ära toonud TSH normivahemikku ...

Loe edasi

Rasedus ja kõrge TSH

Tere, soovin kiiret nõuannet kuna enda raviarstil ei ole vastuvõttu. Mul toimus 12.11 IVF siirdamine ja HCG test näitas rasedust. 28.11 tegin kilpnäärme testid ja TSH näit oli 19.52, fT4 16.59, fT3 2.94, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Napi info alusel on mul TSH tõusu raske kommenteerida. FT4 on korras, FT3 normist madalam.
Ainus, mida oskan soovitada on L-türoksiini annust suurendada 150mcg-le päevas ja teha 1 kuu ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja rasedus

Arst kirjutas mõned aastad tagasi kilpnäärme alatalituse puhuks L-Thyroxini1 tablett hommikul. Kuid ütles, kui tahan rasedaks jääda, pean võtma rohkem. Umbes aasta võtan 1,5 tabletti hommikul. 2.04,18 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie viimane TSH näit 30.11.18 oli ideaalses vahemikus ja seepärast praegu kohe L-türoksiini annust suurendama ei pea. Kui pöördute günekoloogi, perearsti või ämmaemanda vastuvõtule, et end ...

Loe edasi

Kas oleks mõistlik arsti vahetada?

Tere.
Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitus. Viimane test umbes kuu tagasi TSH oli 17 ja Dvitamiin 35. arst määras mulle tugevama annuse ja küsis paljusid küsimusi muude testide kohta, et kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme alatalitluse raviga on probleeme ja kohalik endokrinoloog ei suuda aidata, tuleks teise arvamuse saamiseks konsulteerida kellegagi Tallinna või Tartu endokrinoloogidest. Kui ...

Loe edasi

TPO,TSH ja rasestumine

Tere! 18.02.2016 tehtud analüüs näitas, et TPO näit oli Ak >1300 kU/L ja 21.04.2016 tehtud analüüs näitas,et TSH 3.54 mU/l . Tehti ka kilpnäärme UH ja see oli korras.Mingit ravi peale ei pandud, öeldi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge TPO tiiter näitab, et Teil on tegemist autoimmuunse türeoidiidiga - päriliku kilpnäärme talitlushäirete riski seisundiga. TSH 3,54 mIU/l on normi piires ja seega on kilpnäärme talitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoonid

Tere!

Sain täna kätte analüüsi vastused:
Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH 1.79 mIU/l (normväärtus 0.4 - 4 mIU/l)
FT4 ehk vaba türoksiin 10.88 pmol/l , normväärtus 11.5 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüside tulemused on korras, hoolimata FT4 vähesest langusest. Päevade hilinemise põhjuseid tuleb otsida mujalt. Isoleeritud madal FT4 kilpnäärmehaigusele ei viita.
Loe edasi

Kilpnääre, hormoonid ja ärevus

Tere, olen Teile varem kirjutanud seoses kilpnäärme alatalitlusega ja ärevushäire ja haigustekartuses osas. Teema läheb küll naistehaiguste valdkonda, aga siiski küsin Teilt. Kuna suurem osa arste läbikäidud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie naissuguhormoonid on täiesti korras, progesterooni tõus tsükli II faasis näitab ovulatsiooni toimumist ja seega on tsükkel täisväärtuslik. Ärevuse vastu leevenduse leidmiseks soovitan ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus

Tere! Mul mure peale esimest last ilmnes mul kilpnäärme alatalitus ja praegu võtan L- thyroxin- ni ühe tabletti päevas ja see on mul analüüsid normis hoidnud. Nüüd plaanin teist last ( esimene 2,7 poeg) ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, pole muretsemiseks põhjust. Adekvaatselt ravitud kilpnäärme alatalitlus ei saa olla viljatuse põhjuseks.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere
Olen 23 aastane naine. Käsin teist korda üle poole aasta kilpnäärme vereanalüüsi andmas ja sain tulemuseks indeksi üle 9. Perearstikeskuses öeldi et normaalne on 4. Panin nädala pärast aja, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt oli tegemist TSH määramisega ja 9 mIU/l on minimaalselt normist kõrgem väärtus, mis küll enesetunnet kuigivõrd ei mõjuta. Tõenäoliselt on tegemist kroonilise autoimmuunse türeoidiidi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: