Kas probleem võib olla antidepressantides? 27.05.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 19-aastane neiu, ning paar aastat tagasi tekkis probleem päevade ärajäämisega. Selle aasta alguses pöördusin naistearsti juurde ning tehti uuringud, mille tulemusena sain peale rohukuuri Duphaston. Peale kuuri olid päevad normaalsed ning sealgus ka see, kuna olen ülekaalus, et tegu võib olla kilpnäärme alatalitusega. Seoses sellega suunati mind endokrinoloogi vastuvõtule kus käin senini ning saan ka rohtu nimega L-Thyroxin Berlin-Chemie. Nüüdseks on jälle päevad ära jäänud ning enesetunne on alati väsinud.
Kuna kolm aastat tagasi olid mul ka paanikahäired, mille tulemusena sain antidepressante on ka kaal sellest ajast tõusnud ning arvan et ka päevade ärajäämine on sellega seotud. Tahaksingi teada kas teie arvates peaksin uuesti pöörduma naistearsti juurde või üldsegi lõpetama kilpnäärme rohud ära, kuna viimati oli kilpnääre normis, kuid arst soovitas veel mitu kuud rohtu edasi võtta.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
L-türoksiin, mida saate tõenäoliselt väikeses annuses, ei ole kindlasti ei kaalutõusu ega tsüklihäirete põhjus. Soovitan pigem naistearstiga nõu pidada.
Antidepressandid ei ole enamasti kehakaalu suurendava toimega. Kui kaal on viimastel aastatel suurenenud, soovitan üle vaadata oma elustiili - ehk on füüsilist koormust liiga vähe või "näksimist" liiga palju.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Thyrozol ja rasedus

Tere!

Sain diagnoosiks kilpnäärme ületalitlus ning raviks 1x päevas 5 mg Thyrozoli. Tekkis aga selline küsimus, kuidas mõjutab see ravi rasedust? Kuna proovime elukaaslasega last saada ning ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ma ei soovita rasedust planeerida ajal, kui vajate ravi kilpnäärme ületalitluse tõttu. Thyrozolil otsest loodet kahjustavat toimet ei ole ja mõõdukas kilpnäärme ületalitlus ei tohiks ka viljakusele ...

Loe edasi

Kõrge TSH ja covid vaktsineerimine

Tere, mul on autoimmuunne türeoidiit, kuid viimane aasta oli TSH korras. Pärast ägeda põletikuga haigust märtsis (diagnoos pandi bronhiit) läks kilpnääre turse ja kui lasin analüüsi teha selgus, et TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Selliste analüüside puhul on L-türoksiin 50 mcg päevas kindlasti liiga väike annus. Alustamiseks sobib 50 mcg hästi, kui olete seda 2 nädalat võtnud, suurendage annust 100 mcg-le päevas (2 ...

Loe edasi

Запись

Хочу записаться на пепвичный прмём к Ану Амбос, в одной клинике мне сказали, что Ану не берёт первичных пациентов, ищите другую клинику где она принимает. Пожалуйста, подскажите куда обратиться, чтобы ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Selles portaalis vastan ma küsimustele ainult eesti keeles. Minu vastuvõtule pääsemiseks minu põhitöökohas Põhja-Eesti Regionaalhaiglas tuleb Teie perearstil vormistada e-konsultatsioon ära ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere

Läksin perearsti vastuvõtule järgmiste sümptomitega: poolteist kuud väike palavik olnud u 37.3 päevasel ajal, õhtul langeb vahel 36.3-ni, rahuoleku pulss tõusnud tavapärase 65 asemel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH väärtus on mõõdukalt langenud, FT3 on normi piires. Kergekujuline kilpnäärme ületalitlus pole selliste analüüside foonil välistatud. Selguse saamiseks võiks perearst Teid siiski endokrinoloogile ...

Loe edasi

Analüüsi vastus

Tere! Minul võeti kilpnäärmest materjali tsütoloogiliseks uuringuks. Ma ei saa aru mis vastus tuli. vasak sagar Klaasil: Verd, veidi kolloidi, üksik follikulaarepiteeli rakkude kogumik. VBT: Veidi verd. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastus tähendab seda, et kahjuks saadi adekvaatse otsuse tegemiseks punktsioonil liiga vähe rakumaterjali.
Selles, mis saadi, viited pahaloomulisusele puuduvad.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere!
2008.a. eemaldati kilpnääre seoses pahaloomulise kasvajaga. 3 kõrvalnääret alles.Järgnes radiojoodravi. Pärast seda tabletiravi L-Thyroxiniga 150 ühikut, mõni aasta hiljem 125 ühikut (skeem ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitaksin pöörduda endokrinoloogi poole. TSH soovitav väärtus sõltub kilpnäärmevähiga patsientide puhul vähi retsidiivi riskist, mille määravad mitmed tegurid (mis liigilise vähiga oli tegemist, ...

Loe edasi

Vaktsiin

Sain (1.tüübi diabeedik) 22.04 esimese doosi pfizeri vaktsiini ja 25.04 hakkas jalgades tulitav tunne(nagu põletus haavad oleks) nahk ka hell ja tuimus/ nõrkus, nagu oleksid ära magand. Jalad väsivad kiirelt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vaevused ei ole suure tõenäosusega üldse kuidagi seotud vaktsineerimisega, vaid tulenevad diabeetilisest polüneuropaatiast (kuigi on teooriad, mis ka diabeetilist närvikahjustust immuunsüsteemiga ...

Loe edasi

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus eelnevalt vastatud.
Anu Ambos.

Loe edasi

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Allergiline reaktsioon L-türoksiinile on üliharv nähtus. Soovitan teatada reaktsioonist ravimi määranud arstile, kes otsustab ravi edasise vajalikkuse ja antiallergiliste meetmete üle.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme vastus

Tere! Mida tähendab kilpnäärme analüüs kaltsitoniin 2,82 referentsväärtus 1,87
Tänan!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus eelnevalt vastatud.
Dr. Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: