Kilpnäärme näidud ja rasestumisvastased vahendid (sos-pill) 10.04.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Kas ainult S-fT4 (19.9 pmol/L) ja S-TSH (2.090 mlU/L) tulemuste põhjal saab kindlalt väita, et mul pole probleeme kilpnäärmega?

Kas SOS-pillide (Escapelle, Levonorgestreel 3mg, st topeltkogus) võib mõjutada vereanalüüse? Tegemist ju suurema koguse hormoonidega ja nt rasedatel on minu teada S-fT4 referents madalam.

Suured tänud!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on täiesti korras ja topeltkogus SOS-pille seda kindlasti ei mõjuta. Topeltkogus SOS-pille on aga võimeline mõjutama Teie enesetunnet, nagu ongi juhtunud. Seega pole SOS-pillide kasutamine (eriti mitmekordse annuse võtmine) tegu, mida võiks sageli korrata.
Siiski, kõhulahtisus ja simade valulikkus viitavad pigem viirusinfektsioonile. Tõenäoliselt sattusidki ebasoodsad asjaolud kokku ja põhjustasid enesetunde halvenemise. Loodetavasti möödub kõik ruttu ja tunnete ennast peagi jälle tervena.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme näidud

Tere!
Tegin tasulised uuringud SYNLAB laboris, kas need näidud näitavad,et mul on kilpnäärme haigus ja peaksin pöörduma endrokrinoloogi vastuvõtule?Või kordama enne veel analüüse mingi ajapärast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Need näidud näitavad, et Teil on krooniline autoimmuunne türeoidiit ja sünnitusjärgselt on tekkinud kilpnäärme talitluses väike nihe alatalitluse suunas.
Soovitan analüüse perearstile ...

Loe edasi

TSH kõikumine

Tere! Töötervishoiu arst avastas juhuslikult kerge kilpnäärme alatalitluse veebruari alguses (TSH 5,3). Kui 2 kuu pärast endokrinoloogi juurde aja sain, oli tulemus juba 8.05. Lisaks TPO oli 520. Paraku ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kordusanalüüs näitab, et mõju puudub. TSH on jätkuvalt üle normi, vähene kõikumine on tavapärane. Tahaksin Teid julgustada siiski proovima sünteetilist kilpnäärmehormooni. Selle ravimi võtjaid ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus

Tere!

Mul on diagnoositud türeotoksikoos, saan tablettravi Mercazolil, küsimus selline, et lugesin, et kilpnäärme üle- ning alatalitlus võib olla seotud rasestumisvasatste pillide tarvitamisega.Olen ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormonaalsed rasestumisvastased vahendid (antibeebipillid) EI põhjusta ega soodusta kilpnäärmehaiguste teket. Seega võite neid rahumeeli edasi kasutada ja kilpnäärmeravi jätkata.
Tervitades,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: