Kõht 05.03.14 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Kogu elu on mul olnud rasvunud kõht, kuigi pole ülekaalus olnud. Praegu olen 164-165 cm pikk ja kaalun u 50-52 kg. Käed-jalad on normaalsed aga ikka on kõht ees (68-70 cm). Veresuhkrutaset on mõõdetud, see on väga hea olnud. Olen kannatanud ka anoreksia all (olin norm kaalus, aga võtsin u 10 kg alla, käed-jalad olid kondised aga ikka oli kõhupiirkond rasvunud). Olen mitu aastat teinud kõhulihaste harjutusi ning vähemalt 2-3 korda nädalas trenni. Suvel lasin kõhupiirkonna rasvaprotsenti mõõta ja see oli 35%. Ma ei tea, mida ette võtta, kaalust alla võttes kaob rasv mujalt mitte kõhult. Kuidas saaks kõhu rasvaprotsenti vähendada või kelle poole peaks pöörduma?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kas 68-70cm on Teie vööümbermõõt? Arvan, et seda kadestaksid paljud. Igal inimesel on kaasasündinud kehaproportsioonid, mida drastiliselt muuta pole võimalik. Haigusega siin tõenäoliselt tegemist ei ole. Soovitan siiski kõhulihaste harjutustega jätkata ja ka keha teistes piirkondades tuleks hea lihastoonus kasuks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme alatalitlus

Tere!

Käisin raseduse algul endogrinoloogi vastuvõtul, kus määratud näidud olid järgmised:

TPO - 79
fT4 - 16,03
TSH - 1,74

Nüüd olen 7- kuuse beebi ema. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 4,25 mIU/l on enam-vähem normi ülapiiril ja kohe pole asendusravi võtma hakata vaja. Seda enam, et enesetunne on igati hea. Küll võiks soovitada määrata TSH ja FT4 dünaamikas 1-2 kuu möödudes. ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere.
Hiljuti avastati mul kilpnäärme ületalitlus mille nimeks anti difuusne toksiline struuma. Minu arst ütles, et ma ei pea ravimit jääma kasutama vaid seda on võimalik välja ravida. Samas olen ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paraku ei ole õige Teid haiguse hinnaga salenemas hoida. Kõige paremini aitavad kaalus alla võtta pahaloomulised kasvajad ja tuberkuloos … aga jah, seda saledust pole sel juhul antud kuigi ...

Loe edasi

Juuste kasvu kiirendamine

Soovin uurida, et kas on olemas mõnda efektiivset juuste kasvu kiirendavat või soodustavat toodet, mida kasutada pärast keemiaravi?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei ole juustekasvu spetsialist. Soovitan küsida nahaarstilt (juuksed on naha manused) või keemiaravi arstilt, kelle keemiaraviga seotud probleemide osas suur kogemus.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnääre

Tere! Lisatud failis on minu andmed nii, et asun kohe asja kallale. Pikemat aega on mureks olnud kaal, pidev väsimus, kõht on kinni, pidev külma tunne. ka keha temperatuur alla 36-e töö on liikuva iseloomuga. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Oma kõrge TPO väärtusega ei saa Te kahjuks midagi ette võtta. TPO vastaste antikehade kõrge tiiter viitab autoimmuunsele kilpnäärmehaigusele, mis on pärilik ja pole tekkinud praegu, vaid on ...

Loe edasi

Rasedus ja TPO IgG

Olen 17 nädalat rase ja tehti kilpnääre näitajate peale vereproov Amülaas (pankreasespetsiifiline) 19,9 , fT3 3.76, fT4 9.06 , TSH 3.72 ja TPO IgG 317.96. Võtan aastaid juba 50 mikrogrammiseid L-Thyroxini ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie juba aastaid kestnud kilpnäärme alatalitluse põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit. TPO-AK kõrge tiiter näitab, et see haigus Teil tõepoolest on ja rohkem ei midagi. Ma tegelikult ...

Loe edasi

Insuliiniresistentsus ja metformiini ravi

Tere,

küsiksin nõu. Olen alates aastast 2011 regulaarselt võtnud 1000mg metformiini päevas. Esmakordselt kirjutas 2011 ravimi välja naistearst viljatusravi käigus, siis tegin GTT testi, kus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ainus, millele Teie probleemidest metformiin võib kaasa aidata, on B12-defitsiitne aneemia. Kõik muud vaevused ja nihked analüüsides ei ole kuidagi metformiiniga seotud. TPO-AK tiitri tõus ...

Loe edasi

Pillid ja kilpnääre

Tere!

Lõpetasin pillide võtmise paar nädalat tagasi, võtsin 3 aastat.
Kilpnäärmega on olnud mul probleeme juba 10 aastat, aastaid oli ületalitlus ning lõpuks peale radiojoodravi tuli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Beebipillide ära jätmine kilpnäärme hormoonide tasakaalu mõjutada ei tohiks. Võite jätkata L-türoksiini Samas annuses nagu olete võtnud seni ja minna kontrolli määratud ajal.
Tervitades,
Loe edasi

L-türoksiini liiga suur doos?

Tere,

Mul on kilpnäärme alatalitus, võtan l-türoksiini igapäevaselt üle 10 aasta. Umbes 6-7 kuu eest käisin endokrinoloogi vastuvõtul ning kuna proovid polnud korras määrati mulle 100mg asemel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Asendusravi annuse adekvaatsuse üle saab otsustada ainult hormoonanalüüsi alusel. Tunde järgi seda teha ei saa. Samas ei tohiks isegi L-türoksiini üledoos põhjustada neelamisraskust ega "poomistunnet" ...

Loe edasi

Liigne karvakasv

Tere!
Juba aastaid võitlen raseerimisega oma liigse karvakasvu vastu. Pikad mustad karvad katavad pea kogu keha: jalgu, käsi, kõhtu, selga, rindu jne, enim häirivad need põskedel, kaelal, lõual ning ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt võiks pöörduda günekoloogi poole, sest üks liigkarvasuse sagedasemaid põhjuseid on polütsüstiliste ovariumide sündroom, mille diagnoosimine eeldab munasarjade ultraheliuuringut ja ...

Loe edasi

Hürtle rakud

Kui suur on tõenäosus, et sõlmest leitud Hürtel rakud on pahaloomulised?
Kas märksõna nõrk atüüpia võib vihjata siiski paha loomulisusele?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nagu juba eelmises vastuses sai manitud, on pahaloomulisuse tõenäosus Hürtle-rakulise kasvaja puhul suhteliselt suur, enamik allikaid annab tõenäosuseks üle 10%. Otseselt väljend "nõrk atüüpia" ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: